Şimdi Ara

2 Ekran kartı sistemi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu 2 ekran kartı olayı nasıl oluyor. Aynı seriden aynı markadan mı 2 tane olması gerekiyor. Diyelimki 2 tane gtx 1080 var. Oyunlarda 2 sinin toplam gücünümü alıyoruz. Örneğin ben şuan r9 380X kullanıyorum. İleride 1070 ti da takabilir miyim. 2 sinin toplam gücünü alabilir miyim. Aydınlatır mısınız. Birde anakartın desteğimi olması gerekiyor. Almayı düşündüğüm anakart z370 tomahawk modeli. Bu modelde o olayın desteği var mı? Şimdiden teşekkürler.

• Aynı seriden 2 kart alıp yan yana kullanabilirsin eğer işlemcin yeterli güce sahipse eğer AMD kartlarını kullanacaksan buna crossfire Nvidia kullanacaksan buna SLI denir Örnek iki tane 1080 aldın biri asus model biri gigabyte model olsun seri aynı olduktan sonra model farkı gereksiz kullanabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide en az Z serisi anakartın olması lazım B serisi anakartlarda destek yoktur.

• Genelde iki farklı şekilde oluyor:

1- Oyun iki ekran kartına resmin farklı yerlerini veriyor hazırlamak için

2- Bir köprü resmi iki aynı ekran kartı arasında dağıtıyor.

1.sini oyunu yapanlar eklemek zorunda, ashes of singularity adlı oyunda var. Başka çok oyunda yok.

2.si Nvidia SLI veya AMD crossfire olarak geçiyor. Aynı iki ekran kartı gerektiriyor, ama soğutucu markası farketmez. Bir de anakart destekliyorsa anakartın kutusundan çıkan bir köprü gerektiriyor SLİ. Şu şekilde düşünebilirsin, iki kişi bir duvarı boyuyor, ama diğerinin boyadığı yerleri görmüyor, bu yüzden sürekli sormak zorundalar birbirlerine. Sli/CF en yüksek verimde bile %60 ekstra performans anca gösteriyor ve çoğunlukla desteklenmiyor. Bu yüzden bu nesillerde özellikle tek ekran kartı daha mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birden fazla ekran kartı kullanmak gibi bir meraknız varsa uzak durmanızı öneririm.Performans artışı ortalama %20-%60 arası oluyor. Üstelik maksimum fps 500 olmuş anlamı yok.Minimum ve ortalama fps değerleri önemli ve iki ekran kartıyla çok fazla fps dalgalanması oluyor. Sadece Tomb Raider ve bir iki oyunda %90 gibi yüksek performans artışı oluyor.Onun harici gereksiz masraf...Paranızın yettiği en güçlü tek kartı alın sorunsuz kullanın.970 sli kullandım.980ti da kullandım.Hayatımdaki en mantıklı upgrade aynı güçte gösterilen 970 slidan 980ti'a geçmekti. Ani fps düşüşlerinden vs... kurtuldum.Fps 70-80 civarı da olsa 120-130 fps alırken birden 50-60 fps kaybı yaşayıp takılıyor hissini yaşadığınızda soğuyorsunuz herşeyden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 7 Şubat 2018; 12:44:34 >
  • Oyun veya yaptığınız iş desteklemiyorsa 2. Ekran kartı gerekli değildir hocam. İlaveten bu tür 2 kart kullanımı genelde ekstrem durumlarda kullanılan örnek: 4k 120 fps sabitlemek için 2 adet 1080ti kullanmak gibi.

• cleartdragon kullanıcısına yanıt
    Peki farklı model iki 1080 Ti kullanılabilir mi? Diyelim ki biri Asus Cerberus diğeri de Rog Strix 1080 Ti? Ya da birisi Asus Cerberus 1080 Ti, diğeri MSI Gaming 1080 Ti?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi pci ekran kartı nedir?
    24 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam gpu aynı olduktan sonra mhz farkı downclock oluyor ve beraber çalışabiliyorlar. Sli yerine bütçe uygunsa Nvidia titan V bakabilirsiniz.

• yapılan masrafa
    enerji kaybına

ve optimizasyon sorunlarına uğraşmaya değmez
  • AMD tarafında Crossfire AM4 soketi için Anakartın B350 olursa kullana biliyosunuz intelde B serisi yapıyo

Nvidia ise SLİ diye geçiyor bir köprü takmanız gerekiyor son seri için konuşuyorum 1070 ve üstünde sli var
    önceki serilerde 950 de bile var sanırım onun için Z(1,2,3)70 bir anakart lazım

Crossfire için çok problemli olduğunu ve performans olarak %30 etki olduğunu biliyorum.

SLİ da ise bence %30 için değmez

Aynı model olduğu sürece sıkıntı çıkarmıyor diye biliyorum.

ASUS/MSİ/ZOTAC/EVGA arasında farklılık olursa sıkıntı çıkmaz sanırım .

Ama optimize yönünden çok sıkıntılı ve masrafa değmez heleki şuanki ekran kartı fiyatlarıyla.
  • Boş iş 2 tane 1080 ti sli yaptın diyelim 1 tanesi 100birim üretiyorsa tek başına 2 tane olduğunda 200birim olmuyor ikisinin toplamı 130 gibi bişey çıkıyor bir de oyunun sli desteğinin olması lazım onun yerine alabile ceğiniz en güçlü kartı alın tek olsun güçlü olsun daha iyi

• İntel için konusuyorum her z serisi anakart sli desteklemez, alırken buna dikkat edin :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.