Belki size göre komik bir soru olarak gelebilir ama inanın hiç bilmiyorum. Benim 7 yıllık bir masaüstü bilgisayarım var. Monitör haricinde bir de HDMI ile televizyona bağlı sürekli. Tv'ye bağlı olması ekran kartının daha çok yorulmasına neden olur mu ? Mantıken hiçbir etkisi olmaz diye düşünüyorum ama emin olmak istedim :D
masaüstü kullanımında bi sorun olmaz.ben senelerdir tv ye bağlı kullanıyorum hatta 3 ekran bile kullandım,minik leptobumdan tvde film izledim etki etmiyor.
Netice de mantıken düşündüğünüzde ekran kartınız aynı anda iki görüntüyü aktarıyor. Dolayısıla aktarma işlemci sırasında tabi ki ekran kartınız daha fazla çalışır. Ama yorulma kısmına geldiğimiz de öyle aşırı bir yorulma olacağını sanmıyorum. Ekran kartları çok uzun zamandır çoklu görüntüler vermek için tasarlandıklarından ona göre uygun yapılmışlardır. Biz pek yapamasakda da 4 tane ekran çıkışı olan bir ekran kartına 4 tane aynı monitörü bağlayıp geniş ekran olarak kullanan kişiler var. Ekran kartı yorulsa peformansa etki etse ilk onlar şıkayetçi olurdu sanırım.
Velhasıl pek fazla etkisi olmaz. Fark edilir bir etkisini görmezsiniz yani.