Şimdi Ara

2. el araba satım işlemi masrafları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk defa araba alcam yakın zamanda ama nasıl yapılır hiç bilmiyorum. notere servise gidilmesi gerektiğini biliyorum ancak burdan ne kadar masraf çıkar ve bu masrafı kim öder? genel olarak kısaca anlatabilecek var mı ?

• notere gittin.
    size sorar plaka değişecekmi, farklı il ise değiştiriyorsunuz zaten.
    sonra orada ruhsatınız çıkar.
    masrafı alıcı öder, 2018de 126 lira falandı şimdi belki biraz daha artmıştır.

15 gün içindede aracın sigortasını yaptırmanız gerekiyor.
    araçta ceza varsa satış olmaz. noter sizi uyarır borcu var diye.
  • aracı ustaya yada ekspertize gösterirsiniz ve araba içinize sinerse pazarlığı bitirirsiniz. Sonra da ruhsat sahibi ile birlikte notere gidersiniz,180 civarında noter masrafı vardı aralık ayında,40 civarında da plaka değişikliği için ama zam gelmiş olabilir. Eğer tanıdık değilse para alma verme işlemlerini noterde yapın,ödemeyi sadece ruhsat sahibinin adına açılmış hesaba açıklama kısmına plaka ve diğer detayları yazarak gönderin,şimdiden hayırlı olsun.
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Farklı ilden plaka nasıl oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aldığınız arac sizin ikametgah adresinizinden farklı bir il ise plaka değişimine gitmeniz daha iyi.
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapılır bu plaka değişikliği. İkametgah her değişince plaka bidaha mı değişecek

• Kardeş diyelim ki sen ankarda ikamet ediyorsun. Alacağın araç istanbulda ve 34 istanbul plaka. İstanbula gittin arabayı almaya, noter satış yapılırken sana soracaklar pkakayı değiştirecek misin. Sen dersen ki yok değiştirmeyeceğim, 34 istanbul plaka olacak, o zaman senden fazladan extra plaka ücreti almayacaklar. Ama sen dersen ki, ben anakarada ikemet ediyorum, aracımın plakası 06 plaka olsun dersin sana fazladan bir de plaka değiştirme ücreti çıkacak. Tercih sana kalmış. Şu an plaka değişikliği olmadan noter satışı 240 lira sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçen hafta araç aldım. 181 lira noter ücreti + 34 lira plaka ücreti. Plaka değiştirmezseniz plaka ücreti olmaz. Ayrıca 570 lira trafik sigortası ödedim. Resmi masraflar bunlar. Birde eğer giderseniz ekspertiz ücreti ödersiniz. 100 ila 350 lira arasında değişiyor.
  • Daha sonraki tarihte İkametgah değişirse plakayı değiştirmek zorunda mıyım? Ayrıca plaka nerde olursa ona göre kasko fiyatı değişiyor mu? Başka şehirden plaka alırsam o şehire gidip mi alıyorum yoksa hemen orda mı veriyolar?

• quote:

Orijinalden alıntı: korayreyiz

Nasıl yapılır bu plaka değişikliği. İkametgah her değişince plaka bidaha mı değişecek
    Her ikamet değiştiğinde plaka değiştirme zorunluluğu yok. Ama sen dersen ki benim param çok, fuzuli masraf yapacağım, o zaman ikemet değişikliği yaptığına dair belge ile notere veya trafik tescil müdürlüğüne gidip ruhsatı ve plakaları yeniden çıkaracaksın. Bu da yeniden araba almış kadar ücreti çıkar. 350 lira kadar. Benim bir arkadaşım diyarbakırda çalışırken sıfır almıştı. Mecburen diyarbakır çıktı. Sonra tayini başka bir ile çıktı. Gittiği yerde plakayı değiştirmek istedi. Böyle yapmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: korayreyiz

Daha sonraki tarihte İkametgah değişirse plakayı değiştirmek zorunda mıyım? Ayrıca plaka nerde olursa ona göre kasko fiyatı değişiyor mu? Başka şehirden plaka alırsam o şehire gidip mi alıyorum yoksa hemen orda mı veriyolar?
    Evet ikametgah adresinize göre kasko ve zorunlu trafik sigorta primi farklılık gösterir. En pahalı il istanbul. Kaza riski fazla olduğu için. Kırsal bir alanda yaşarsanız daha düşük çıkar ama artık şimdi zaten hep tavan fiyata yakın teklifi veriyorlar. Her ilin bir taban fiyatı var.

Bir de sizin trafik sicilinize göre de değişir. Daha önceden hiç kaza yapmadıysan bu tavan fiyat çıkar. Eğer bir de kötü sicilin varsa. Vay haline yandın. Çok yüksek prim fiyatları çıkar.

• Buradan ayrıntılı öğrenebilirsiniz.

Generali Sigorta
    Trafik Sigortası Tavan Fiyat Hesaplama - Generali Sigorta
    https://www.generali.com.tr/trafik-sigortasi-tavan-fiyat-hesaplama?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaig

• Kaza vs hiçbişey yok ama gencim

• İlk defa ise 4. Basamaktan başlarsın

• Kaza yapmazsan her sene bir üst basamağa çıkarsın ve poliçe fiyatında hasarszılık indirimi alırsın. En yüksek 7 . Basamağa kadar çıkabilirsin.

Eğer kaza yaparsan da 3.2.1. Basamağa da aşağı doğru düşersin ve poliçe fiyatın artmaya başlar.

• Çok sağolun. Faydalı bilgiler.

• hocam bir aracı hayırlısıyla al, detayları öğrenirsin.
    plaka değişicekse, noter eski plakayı söküp getirmenizi istiyor haberiniz olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.