Arkadaşlar merhaba. Bu sıralar anneme araba bakıyoruz ve bir tane bulduk istediğimiz gibi İstanbul'da. Ancak annem Tekirdağ'da çalışıyor. Ben yarın Edirne'den arabayı görmek için İstanbul'a gideceğim. Eğer beğenirsem temizse vs. aracı alacağız fiyatta anlaştık gibi bir şey. Ancak şöyle bir sorun var aracı kredi ile alacağız ve annemin üstüne olacak araç. Annem İstanbul'a gelse orada bankada işlemlerimizi tamamlayabilir miyiz ve plakayı İstanbul'daki noterden 59 yaptırabilir miyiz? Anneme bir arkadaşı satıcının bir gün Tekirdağ'a gelmesi gerek demiş ama bu uydurma zaten herhalde. Banka araca kredi vermek için ne istiyor? Bu konuda bir bilginiz var mı? Tekirdağ'daki bankadan aldığımız oranlar herhalde İstanbul'da da aynı şekilde geçerlidir değilmi?
Arkadaşlar bilen yok mu? lütfen yardım...
Bildiğim kadarıyla cevap vereyim.
Noterde plaka değiştirilmez. Önce noterde satışı yapacaksınız, noterde size sorulacak ''plakayı değiştirmek istiyormusunuz'' diye, orada belirteceksiniz, aracımın plakası Tekirdağ'da değiştirilecek diye. Noterde satış gerçekleştikten sonra satıcının görevi bitiyor. Siz araçla tekirdağ trafik şubesine gidiyorsunuz ve burada ruhsat ve plakayı değiştiriyorsunuz. Yeni ruhsat çıkıyor ve yeni plaka veriliyor. Alıcının Tekirdağ'a gelmesine gerek yok. Kredi vs. kısmını bilemiyorum, ama size tavsiyem aracınızı ekspertize sokmadan almayın, dışarıdan beğenip görmekle ikinci el araç alınmaz günümüzde.
Araç 59 plakalı değilse istanbulda ki noterden satış yapıp tekirdağda ki trafik tescilden yeni plaka çıkartıyorsunuz diye biliyorum,kredi işine gelince çalıştığınız şubeyle konuşun o çözecektir,kredi belgelerini istanbuldan imzalatıp tekirdağda ki şubeye fakslayabiliyorlar yada en azından garanti bankası bende öyle yapmıştı,gerekli olan belgeleri şubenizden öğrenebilirsiniz,eğer sürekli çalıştığınız bir bankanız varsa oran konusunda pazarlık etmeyi unutmayın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme