Şimdi Ara

2.el araç kaç yaşında ve km kaç olmalı en ideali nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bende 2005 dacia logan var 30bin e kadar geniş araç bakıyoruz ama kafam çok karışıyo forumlarda geziyorum kimisi 15 yaşında araba öneriyo kimisi 10 yaşında ama ben 2010 model üstü araç 2.el için uygun olur diyorum ama mesela megane 2 2004 full+full sunroflu araca o kadar para yatırmakmı mantıklı yoksa 2010 üstü ucuz aile arabalarımı megane bi örnekti mesela yaşlı araçlara 30 bine kadar para vermek mantıklımı ve bi şey daha var 2.el 150bin üstü km li araçlara 30 bin verilirmi en ideal km ve yıl ne olmalı geniş araç ben mesela 2013 model 80bin kmli symbol alıyım desem hemen herkez gelip o araca 30bin verme onu alıcağına 2002 model 180bin km li xxxx aracı al daha iyi derler o yüzden kafam karışıyo

• 2. Elde araç var 30 bin km de dökülüyor, araç var 130 binde sıfır gibi. Herhangi bir sınırlama yapamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim şunu deyim ben sana ilk önce acele etmemek lazım sağı solu iyi araştırmalı ve mantıklı araç almalı yani bana göre 2012 b sınıfı 30bin km de araç almaktansa 2007 model C sınıfı 80-100 bin bandında temiz araç mantıklı ve neden dersen megane dan lineaya geçmiş biri olarakdan attan inip eşeğe binmiş gibi oldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Kardeşim şunu deyim ben sana ilk önce acele etmemek lazım sağı solu iyi araştırmalı ve mantıklı araç almalı yani bana göre 2012 b sınıfı 30bin km de araç almaktansa 2007 model C sınıfı 80-100 bin bandında temiz araç mantıklı ve neden dersen megane dan lineaya geçmiş biri olarakdan attan inip eşeğe binmiş gibi oldum

Hadiya megane2 mi arasinda okadar fark varmı bende linea dusunuyodum 2010 üstü eger megane2yse sizdeki oyleyse linea yerine 2007 ustu faz2 megane2 dinamik alırım alırım dedigim megane2 aklımdaydı ama km leri çok yuksek o yuzden arkaplandaydı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DJYALNIZLIK

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Kardeşim şunu deyim ben sana ilk önce acele etmemek lazım sağı solu iyi araştırmalı ve mantıklı araç almalı yani bana göre 2012 b sınıfı 30bin km de araç almaktansa 2007 model C sınıfı 80-100 bin bandında temiz araç mantıklı ve neden dersen megane dan lineaya geçmiş biri olarakdan attan inip eşeğe binmiş gibi oldum

Hadiya megane2 mi arasinda okadar fark varmı bende linea dusunuyodum 2010 üstü eger megane2yse sizdeki oyleyse linea yerine 2007 ustu faz2 megane2 dinamik alırım alırım dedigim megane2 aklımdaydı ama km leri çok yuksek o yuzden arkaplandaydı

Şimdi seni yanıltmak istemem ama meganın uzun yolda akışı bile daha farklı daha tok daha iyi yola oturuyor ve arka falan daha konforlu bizim şuan linea urban donanım nerdeyse en fulu ama meganı çok aratıyor birde 1.3 olduğundan 1.vites ölü biraz ama yinede arabayı taşıyor yakıt tüketimi ise 6.3l

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sınırlama yapmak arkadașın da dediği gibi çok zor. Öncelikle bütcenize uygun almayı düșündüğünüz segmenti belirlemelisiniz bence. 2000 model accord kullanıyorum çok net bir șekilde söyleyebilirim ki 2010 model üstü sembol, 301 veya linea ile değișmem. Ben de model yükseltmeyi düșünüyorum, eğerki vergi sıkıntısı ve uygun fiyata piyasadan orjinal veya muadili parça temin edebilecek olsam yine 6,accord veya mondeo bakarım. Sırf söylediğim sıkıntılardan dolayı C sınıfı bakıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 model 170bin km de 2.0 dizel insignia cosmo aldım, gören sıfır mı diyor ,,, temiz kullanıldıktan,bakımları yapıldıktan,ağır kazası olmadıktan sonra kilometre ve yaş olayına fazla takılmamak lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu konuda iki şey söyleceğim. Birincisi, 15bin km'ye kadar arabanın her anlamda sıfır gibi kaldığı ondan sonra yavaş yavaş artık eskimeye, ikinci el olmaya başladığını hissettirmesi durumu var.
    İkincisi de km ve yaşı ne olursa olsun, bakımları düzenli yapılmış ve herhangi bir sorunu olmayan her aracın ayrı bir keyif verebileceği. Yani bugün tutup 0km astra alsanız ayrı bir haz alıyorsunuz sürerken, 2006 model passat alsanız ayrı bir haz, 97 model e200k ayrı bir haz. Yeter ki dediğim gibi bakımlı ve arızasız olsun. Sonuçta bunlar makine. Bakımlı iseler saat gibi çalışıyorlar işte. Yoksa bakımsızsa daha 3 yıllık araba bile kök söktürebilir ikinci sahibine. Şu andaki aracımın 3. sahibiyim, gayette memnunum, hep bakımlı ve az kullanılmış ben de o geleneği sürdürüyorum, arabanın en ufak bir orjinalliğiyle oynamadım, aksine eksik kalmış ufak tefek orjinal aksamlarını yurt dışından getirttim ve eminim ki 4. sahibi de severek kullanmaya devam edecek.

Ekonomik anlamda 8-10 yıl sonrasında ufak ufak masraflar başlıyor ama bu daha fazla kullanılamaz demek değil, bence bakımlı bir araç rahatlıkla 25 sene civarı kullanıcılarını memnun edebilir.

• 2001 yılında babam tarafından 37 binde alınmış 97 model accent gls aracı babamdan 2012 de 10bine satın aldım ve 92bindeydi lpg takılalı 20bin km olmuştu.Aracın herşeyini biliyorum.Aracı yürütme maliyeti çok düşüktü.Vergi bakım v.s.Ama araç konfor olarak güvenlik olarak zayıftı ve yıllarca biliyor olduğum için sıkıldım ve kendim 10bin km bindikten sonra 102binde 11500e 2014 ocak ayında sattım.Bütçeme göre 2006-2007 era getz symbol alınabiliyordu ama o araçları istemiyordum gittim 2004 model 113binde hb megane 2 aldım.Oyy oyyy oy yılda 10bin km yapmayan ben yılda 20bin km yapmaya başladım.Araç uzun yolda yormuyor.Konfor güvenlik donanım süper.Yol tutuş muazzam.Arabadan çabuk sıkılan biriyim bundan da sıkıldım ama gel gör ki araba fiyatlarının uçmuş olması ve b sınfının da iyice kaliteyi yerlere sermesiyle ve de fiesta polo corsa i20 gibi 2010-2015 model araçların megane 2den daha az tatminkar olması beni bu arabayı 24-25e verip daha az tat veren araçlara 35-45 vermenin mantığı nediyorum.Sonra c sınfına bakıyorum bu sefer megane 2 den biraz daha fazla tatmin eden araçların temizini 40tan başlayıp 55-60lara çıktığını görünce çüşşşş deyip zaten aracından memnunsun rahat mı batıyor bin işte diye düşünmeden edemiyorum.Aracından sıkılmış biri olarak değiştirmek istiyor olmama rağmen allak bullak piyasa nedeniyle binmeye devam ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.