Şimdi Ara

2. El Araçlar 2012 Yılından Sonra %40 Düşecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
18.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç aydır çevremde 2. el araç alan tanıdıklarımın genel olarak yüksek fiyatlardan çok şikayetçi olduklarını duyuyorum ve bende aynı kanaatteyim. Bu nedenle bu konuyu açma gereği duydum. Bunlar tamamen kendi fikrimdir. Öncelikle ülkede insanlar zor sahip oldukları aracı, malesef değerini düşünmeden piyasa fiyatı budur diyerek piyasanın en pahalı aracından bir miktar düşüp satışa çıkarıyorlar. Örneğin 2004 model bir ford focus araca 20000tl ile 40000tl arasında degisen fiyat istenwbiliyor. ’’8 yasında bir araba 150000km üzeri!’’ Bu aracın şu anki yani 3 kasa sonraki sıfırının fiyatı 40000tl den başlıyor. Balon ödemeli taksit imkanı ve birkaç bin tl indirim fırsatı ile birlikte. Yani bu aracın 2004 modelinin değeri 14000tl 25000tl aralığında olmalı. Birçok avrupa ülkesinde bu arac 2500euro ile 4000euro aralığında (ordaki aylık kazançları düşünün 2 asgari ücretli maaşa denk gelir) Bu 2. el fiyatlar düşermi konusu için 2012 yılının ilk çeyreğinde otomobil firmaları elektrikli modellerini turkiye pazarına sunacak. Henüz farkında olmadan aracım nasılsa satılır diye düşünen araç sahipleri önümuzdeki 2 yıl içerisinde elektrikli araç piyasasının çeşitlenmesi ve hükümetin elektrikli araçlara teşvik amaçlı vergi indirimi sunmasıyla, benzinli araclarını satacak alıcı bulmakta çok zorlanacaklar ve bu gördüğünüz suni 2. el piyasası tamamen bir devrim yaşayacak fiyatlar yarı yarıya yakın düşecek. Bu 10 yıl önceki cep telefonu teknolojisini kullanırmısınız sorusuyla aynı cavaba haiz bir durum. 2. el alacaklar birkaç ay sabır gösterirlerse çok uygun koşullarda araç bulacaklardır. Bunlar tamamen kendi fikirlerimdir. Yorumlarınızı eklerseniz daha geniş değerlendirme ve insanlara geniş bakma fırsatı sunmuş oluruz.

• olabilir...mantıklı geliyor...
  • 2012 bu söyledikleriniz için erken bi tarih.bence üzerine 2-3 yıl daha koyun!
  • elektrikli otomobil kullanımının arttığı ülkelerin ikinci el piyasayasında böyle bir değişim yaşanmış mı???
  • satılık araçların çoğu sahibi ihtiyacı olduğu için değil yüksek fiyata alacak bir saf bulusam satıp yeni modele geçerim düşüncesindeler. gerçek satıcı fiyatını her zaman makul tutar... yüksek rakamlı araçlara bu yüzden bakmam bile..
  • O zaman benzinli araçları elektriğe çevirme işi de çıkar.
  • 2. el 1 yılda okdar düşecek ha? pek gerçekçi gelmedi bana

düşmeyi bırakın eğer 1.6 altı nada ötv gelirse 2. el klimasız golf 70 bine bile çıkabilir. yüzde 10 ötv artarsa ikinci elde yüzde 15 artar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25.000'e kadar 2. el veya 0 araç
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elektrikli araçların şu an batarya ömrü ve menzil sorunları var bu sorunlar çözülürse dediğiniz mantıksız değil bildiğim kadarıyla menzil 100-200 km arasında ve bataryaları da 20 dolumda ölüyor değiştirmek gerekiyor(kesin bilgiler değil nette okuduğum kadarıyla biliyorum) buna ek olarak elektrik de petrolden üretiliyor(dünyada %65 civarında petrolden) dolayısıyla elektrikli araç kullanımı enerji kaynağı olarak petrol bağımlılığını bitirmeyecek tüm bunlara rağmen otomotiv geleceğini elektrikli otomobiller belirleyecek
  • Gerçekten elektrikli arabalar çıktıktan sonra 2.el değil 0 arabalar bile çok tutulmıyacak ama sonuçda çoğu markada elektrikli araba satışına geçecek benzinli araçları elden çıkartmak sıkıntı olabilir.
  • Bende bir anda bu düşüşün olacağını söylemiyorum Ama 2 yıl içerisinde bu farkı büyük oranda hissederiz gibime geliyor Önümüzdeki birkaç ayda, elektrikli araçların reklamları televizyonlarda oynamaya başladığında bu araçların avantajları çevre,yakıt... dilden dile dolandıkça tahmin ediyorum 2012 yazına doğru bu düşüşü yavaş yavaş görürüz
  • Elektrik araçların yerleşmesi 5-10 sene alır, lüks araçlar yine etkilenmez çünkü adam gibi performans veren elektrikli araç yok, tesla roadster demeyin 300 bin euro kendisi
  • 2 ci el araçların değerini piyasa belirliyor müdahale edilemez, arz talep meselesi bu iş, eğer sen sıfır arabayı yarı ev fiyatına 50 ye satar çalışanlarınada (üni mezunu) ortalama 2bin tl maaş verirsen asgari ücret 600 olursa 2 ci elin talep görmesi normal....yani yurt dışında bir vergiler düşük araç fiyatı 16-20bin dolar ama vatabdaşın aldığı ücrete bakın 3000 4bin dolar yada fransada asgari ücret 1500 euro filandı, o aman sıfır alınır ikinci elin fiyatıda baskılanır
  • ülkenin %65'i ikinci el belki 5-10 yıl sonra olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dag-Adamı

Birkaç aydır çevremde 2. el araç alan tanıdıklarımın genel olarak yüksek fiyatlardan çok şikayetçi olduklarını duyuyorum ve bende aynı kanaatteyim. Bu nedenle bu konuyu açma gereği duydum. Bunlar tamamen kendi fikrimdir. Öncelikle ülkede insanlar zor sahip oldukları aracı, malesef değerini düşünmeden piyasa fiyatı budur diyerek piyasanın en pahalı aracından bir miktar düşüp satışa çıkarıyorlar. Örneğin 2004 model bir ford focus araca 20000tl ile 40000tl arasında degisen fiyat istenwbiliyor. ’’8 yasında bir araba 150000km üzeri!’’ Bu aracın şu anki yani 3 kasa sonraki sıfırının fiyatı 40000tl den başlıyor. Balon ödemeli taksit imkanı ve birkaç bin tl indirim fırsatı ile birlikte. Yani bu aracın 2004 modelinin değeri 14000tl 25000tl aralığında olmalı. Birçok avrupa ülkesinde bu arac 2500euro ile 4000euro aralığında (ordaki aylık kazançları düşünün 2 asgari ücretli maaşa denk gelir) Bu 2. el fiyatlar düşermi konusu için 2012 yılının ilk çeyreğinde otomobil firmaları elektrikli modellerini turkiye pazarına sunacak. Henüz farkında olmadan aracım nasılsa satılır diye düşünen araç sahipleri önümuzdeki 2 yıl içerisinde elektrikli araç piyasasının çeşitlenmesi ve hükümetin elektrikli araçlara teşvik amaçlı vergi indirimi sunmasıyla, benzinli araclarını satacak alıcı bulmakta çok zorlanacaklar ve bu gördüğünüz suni 2. el piyasası tamamen bir devrim yaşayacak fiyatlar yarı yarıya yakın düşecek. Bu 10 yıl önceki cep telefonu teknolojisini kullanırmısınız sorusuyla aynı cavaba haiz bir durum. 2. el alacaklar birkaç ay sabır gösterirlerse çok uygun koşullarda araç bulacaklardır. Bunlar tamamen kendi fikirlerimdir. Yorumlarınızı eklerseniz daha geniş değerlendirme ve insanlara geniş bakma fırsatı sunmuş oluruz.

Arkadaşım, siz gece gördüğünüz rüyayı sabah kalıp gerçek sanıyorsunuz..Çıplak 0 km si 45.000 lira olan bir arabanın beş yaşındaki FULL dolu modeli 25.000 Lira ise pahalımı ?..Çıplak 45.000 saydığınız arabayı dolu almaya kalkınca 58 -65.000 Lira fiyat çekiyorlar..Geleyim elektrikli araba konusuna..devlet mazottan , benzinden , LPg den aldığı bu kadar verginin üzerine 1 bardak su içip " Buyrun size elektrikli otomobil. 2,5 Liraya aküyü şarz edip 125 km yol gideceksiniz...Bende öylece bakacağım...Sevgili vatandaşlarım "diyecek hemi ?...Hayal görmeyin..Akülü araba.kaça çıkacak bekleyip görün..En önemlisi AKÜ FİYATI YADA KİRASI VE ÖMRÜ ne kadar olacak sorun öğrenin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Aralık 2011; 0:05:16 >

• 2004 focusa 40bin tl veren varmıki sen istenen değil satılan fiyata bakacaksın.

vergi oranları düşmediği yada dolar 1.5 lere falan gerilemediği sürece aksine zam gelecektir.
  • Minimum 7 8 yıl.
  • Size fikir vermesi için birkaç elektrikli model araç ve genel özelliklerini ekleyeyim. 1) Renault Fluence Z.E. 180km menzil, 95 hp, 100km lik şarj gündüz 2,5 tl gece 1,5tl ye doluyor Dilerseniz aylık 170tl kira ile sınırsız tüm anlaşmalı benzin istasyonlarında bataryanız bittikçe akü değişimi imkanıda sunuluyor. Fiyatı 26000 euro 2)Nissan Leaf 80kw (100hp üzeri), Tam dolu şarj ile 160km üzeri menzil, Fiyatı 30000usd civarı 3)Toyota Rav4 Ev 190km menzil, 95kw Fiyatı belirlenmemiş 4)Ford Focus Electric 160km menzil Fiyat 35000usd 5)Chevrolet Volt Bu araç hem elektrikli motora hemde 1.4lt benzinli motora sahip. 500km menzil sunuyor Elektrikli motor 80km menzile sahip fakat benzinliye geçtiğinde veya tekerler elektriksiz döndüğünde şarj oluyor ve elektrikli menzil artıyor Akü Garantisi için taşkafa arkadaşım ne kadar diye sormuşsun Chevrolet 8 yıl garanti veriyor Satış fiyatı ise 40000usd Bu araçların fiyatları ötv dahil türkiye pazarı beklenen satış fiyatları Şunuda ekleyim 85kw yi geçmeyen araçlarda ötv %3 Ayrıca türkiyedeki 2. El araçlar için, donanım farkının elbette bilincindeyim fakat ben burda daha ziyade araç sahiplerinin birkaç kasa önceki araçlarını Sıfır kasası ile kıyaslayarak fiyatlarını ona göre belirlemeleri konusunu vurgulamıştım

• Fiyatlar düşmez artar durumu için, özellikle batılı küresel otomobil firmaları ve diğer sektörlerdeki batılı şirketler doların, euronun yükselmesinden sizce memnunmu? Sen, ben, o üretilen malı yüksek döviz kuru yüzünden alamazsak kime satarlar o araçları! Nasıl işler ticaret döngüsü. Devir teknolojinin ucuzlaştığı devir 130 yılı geçkin bir elektrik teknolojisi olabileceği en uygun ve ulaşılması en kolay hale gelmiş zaten Ayrıca bilinen otomobil markalarının dışında elektrikli araç üretmeye talip ve buna girişen ülkesi hükümeti tarafından da desteklenen bir dolu şirket var Şimdiden ülkemizde de birkaç firma bu işe el attı ve hükumet destekli. Yani bilinen o büyük markalar önümüzdeki 10 yılda rekabetin gerçek yüzünü tadacaklar. Çünkü ülkeler yeni çok kutuplu dünyada, teknolojinin kolay elde edilebildiği bir dünyada kendi markalarını üretip kendi pazarlarını oluşturmaya gayret kesildiler. Dünya değişiyor 100 yıl önce ürettiğin uçağı, 50 yıl önce ürettiğin arabayı sana ürettirmeyen tek kutuplu dünya değişiyor

• 10 yıl sonra hortlatmak isteyeceğim bir konu olacak bu konu

Bence imkansız bir kaç sebep bulup hayalinizdeki sonuca gitmişsiniz
  • Bu arada ilk konu mesajımda bahsettiğim focus 2004 yazmışım 2005 model focus olacak o. 2005 sonrası kasadan bahsediyorum. EL_MARIACHI arkadaşım sende haklı çıkabilirsin Söylediğim kesin olacak demiyorum bi öngörümüz var işte. Bakalım zaman gösterir
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.