Şimdi Ara

2. El Araçlar 2012 Yılından Sonra %40 Düşecek! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
18.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakın size çok basit ve çok açık bir soru...En mütevazi eski, 4000 Liralık külüstür bir araba bile aylık 200 Lira lık benzin harcar...Bu en mütevazi rakam..Bu paranın 140 LİRASI kaymak gibi devlete VERGi...Çarp bunu 12 ile 1680 Lira bir yıllık benzin den ödediği vergi..Biitmedi,.çarp bunu 10 yıl ile 16800 Lira. En mütevazi bir arabanın on yılda sadece yakıttan ödediği vergi..Daha MTV yok, KASKO yok, Köprü, Otoyol masrafları yok..ELEKTRİKLİ ARABADADA BU MASRAFLAR OLACAK...Sadece en mütevazi rakamla yakıt hesabı yapıyoruz..DEVLET BİR ARABADAN BUNU ALIYORKEN BİNLERCE ARABADAN NE ALIYOR ?..Haftalık , 3 günlük zamanda 250 Lira benzin yakan binlerce araba var...Hiç düşündünüzmü ? BU ARABALARIN TEKERLERİ HER DEVİR ATTIKÇA DEVLETE VERGİ ÖDENİYOR... Devlet bu kadar vergi toplamak için uğraşırken BU VERGİ GELİRİNDEN elektrikli araba kullanımı ve yaygınlaşması durumunda NEDEN VAZ GEÇECEKKİ ? SEBEP ?...Yazdıklarınız bana hayal gibi geliyor...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Aralık 2011; 0:30:21 >

• Daha elektrikli otomobili yaygin kullanan tek bir ulke bile yokken 2012 ikinci yil biraz fazla iyimser bir tahmin olmus. Biz onu 10 yil yapalim istersen.

Bu arada devletin elektrikli arabaya tesvik verecegine sadece guelr gecerim hayatta inanmam. Ama desenki elektirkli arabada OTV yuzde 200 olacakmis inanirim. Zaten elektrikli araba devletin isine gelmez cunku verginin cogu benzinden geliyor. Elektrikli araba demek vergi kaybi demek bir de ustune tesvik mi vercekler.

Not: devlet elektrikliye tesvik verecegine su motor hacmine gore olan MTV sistemini duzeltse inanin daha cok insan araba sahibi olabilir ve kesinlikle ulkemizdeki yakit tuketimi azalir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 21 Aralık 2011; 0:35:12 >
  • Ülkeler artık karalarıda bıraktı denizlerde okyanıslarda deli gibi petrol rezervleri arıyor petrol kaynakları sınırlı ama bu işi 2012 de olacak demek biraz hayal ne olur 2012 de bence değişen birşey olmaz fiyatlar artarsa 2. ellerde gene artmaya devam eder.
  • EL_MARIACHI arkadaşım yanlış anlaşılmayım Amacım milliyetçi batı karşıtlığı yapmak değil Evet elektrikli araçları büyük bi ilgiyle bekliyorum Her ne kadar benzinli bir aracın kendine has motor sesi, aracın motorunu hissedebilme zevklerinden yoksun kalsakta çevre ve cebime katkısı, e birde o tek dişli dünya düşmanı tüketim canavarı hissinden bir nebze kurtulma bunlar bana cazip geliyor Aman yani konunun amacı sapmasın!
  • elektirikli araçların alt yapısı hazırlanmadan 1-2 sene sonra 2.el fiyatları %40 düşer demek fazla hayalperestliktir..hele 2015 bir geçsin...Şarj istasyonlarının azlığı, şarj süresisinin uzunluğu, batarya ömrü, tamir ve servis gibi konular tam bir bilmece..
  • Arkadaşlar ben 2012 den sonra diyorum Elbette elektrikliler daha piyasaya çıkmadan bu denli düşüş olmaz Ama 2012 den sonra önümüzdeki 2 yıl içinde elektrikli araçların galerilere ve ilan sitelerine düşmesiyle 2. el benzinli araçlarda bu düşüşü yaklaşık olarak görürüz Ha naçizane benim fikrimdir 2012 yazı sonlarında bu düşüşü bir miktar hissederiz
  • elektrikli araçlar sanki bekleneni veremeyecek gibi geliyor... bir geçiş formu piyasayı hareketlendirme adına yeni bir tat gibi bir hareket....
    çok erken daha doğru düzgün şarj istasyonu bile yok. Olsa da elektrikli araçların sorunları, maliyetleri ne olacak belli değil. . Halledilmesi gereken çok iş var gibi geliyor bana..
    Asıl değişim hidrojen v.s. yakıtla olacak . .
  • taşkafa'ya katılıyorum, ancak bu kadar şisirilmis ve halen şişirilen fiyatların patlayacağı da ortada, dediğiniz kadar olmasa da 2012'nin ortalarında patlayan balonun 2012'nin sonlarına dogru ve 2013 yılı içerisinde fiyatları olması gereken yere getirecegini düşünüyorum, muhtemel ekonomik kriz de sifir ve ikinci el araç fiyatlarını düşürecek kanısındayım, araçlar satılmadıkca satıcı panikleyecek ve fiyat kiracaktir, araç almak icin beklemedeyim ve herkese de bunu tavsiye ediyorum..
  • nkaradeniz arkadaşım doğru söylüyorsun bende piyasanın fazla şiştiğini düşünüyorum. 2013, 2014 gibi %40 düşer fikrimde piyasanın gereğinden fazla şişmiş olduğunu düşünmem ve talebin yeni nesil elektrikli araçlara yönelmesiyle benzinli 2. ellerden bi el çekme olacağını düşünmemden ötürü Bence burda kilit nokta benzinliler elektrikliye dönüştürülebilecekmi Bu olursa bu söylediklerimiz başka bi boyut alır Birde istasyon konusunda bu haberlere bi göz atarsanız aydınlatıcı olabilir http://yurthaber.mynet.com/detay/kocaeli/elektrikli-arac-sarj-istasyonlari-icin-protokol-imzalandi/60892
    http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2011/10/29/sarjli-otoparklar-geliyor

• başlıgı görünce bir afalladım zaten ama sonradan görünce bir öneri olduğunu dank etti
  • quote:

Orijinalden alıntı: nizam1292

başlıgı görünce bir afalladım zaten ama sonradan görünce bir öneri olduğunu dank etti

bende son yourumu ilk yorumdan sonra okuyunca

daha yerli oto üretilmiyor

yıllarca 70 li yılların teknolojisini bu ülkeye satan koç bir daha bu millet o kazığı yermi yemezmi onu düşünüyor ama bu seferde onlar yemiyor işten korkuyorlar

yerli oto yok elektrikli zor benzin yuksek lpg ucuz ötv yeni araçların yarısından çoğu vergi daha da zamlandı ee ne kaldı ikinci el de yukselir tabiki

devlet bu vergileri yukseltise 0 araç alımında azalma 2.elde de patlama olmayacağı için fiyatlar yukselecek tersi hayal şu anki durumda

%122 %200 ötv nedir ya 2.el de yerindemi sayacaktı

• O zaman elektrik de zamlanır işte pek bi'şey değişmez. Forza LPG!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vectrac -- 21 Aralık 2011; 9:55:31 >
  • elektirikli araçların oturması en az 5 sene sürer. ayrıca çok yüksek rakamlarla geleceğini düşünüyorum. öyle 40-50bine elektrikli araç (b sınıfı, c sınıfı için söylüyorum) bence hayal. düşünün reno flüt'ün elektriklisini çıkardı ve 50 bin tl dedi, e dizel, benzinli flütleri kim alır ki o zaman? dolayısı ile fiyat yüksek olacaktır ilk başta, tüm yeni teknoloji ürünlerinde olduğu gibi. piyasanın bi kaymağı alınacaktır. elektrikli araçlar yaygınlaştıkça dönüşüm muhabbeti başlar, elektriğe zam gelir.
    ikinci eli ancak mtv düşürür. çok yakan, çok kirleten, eski araçların vergisini çoğaltırsan ikinci elde fiyatlar yarı yarıya düşer ama bu işte seçimlerden önce olmaz

• Elektrikli araçların tutulacağını sanmıyorum.Şehiriçi kullanım için belki uygun olabilir .Elektrikli araçlar farzedin tutuldu. yine de 2 el piyasası düşmez.Bu sefer devlet elektiriğe zam yapar,benzin ve dizel fiyatlarını düşürür.Bir şekilde dengeyi sağlar.Bir zamanlar dizel otomobiller piyasada yokken,mazot fiyatları çok düşüktü.Yine tüplü arabalarla birlikte lpg fiyatı artmadı mı.ülkemizin bütçesinin en büyük gelirlerinden birisi benzin ve mazot değil mi?Devlet altın yumurtlayan tavuğunu kesmez.
  • Tekrarlayayım arkadaşlar Ben 2012 yılından sonra diyorum 2013 başlarında bu düşmeyi bir miktar hissederiz, 2013 sonları 2014 başları gibi de bu orana yaklaşık bir düşme görebiliriz gibi düşünüyorum Buda A, B, C nispeten D sınıflarında olabilir Bu bi Öngörü! Bunuda şu sebeplere bağlıyorum. 2012 yılında dünyada kriz beklentisi var Bu insanların ihtiyaçlarını ertelemesi anlamına gelir Kriz dönemleri ve çıkışlarında insanlara alışılagelmişin dışında yeni bişey vermelisiniz varolanı satmaya çalışamazsınız Bence teknoloji satan birçok şirket yeni fark yaratacak teknolojilerini 2012 ve sonrasına bıraktı Mesela, apple yeni telefonunda beklentilerin altında kaldı bilinen teknolojiyi insanlara satmaya çalıştı Şuan marka değeri ve işlemci hızı ile satışları götürüyorlar Mesela, microsoft tablet pc ler için geliştirdiği yeni windowsu 2011 de neden piyasaya sürmedi? Şuan windows 7 reklamlarını tekrar oynatarak yaratılan yeni yazılım beklentisini kırmaya çalışıyor ki düşen satışları bi nebze toparlansın Yani bana göre 2012 ve sonrası yeni teknolojileri görmeye başlarız Bu otomobile de elektrikli, hidrojen vs. şeklinde yansır Ayrıca istasyon konusu için zaten bu araçları sıradan 220v prizlerde heryerde şarj edebilirsiniz 180km menzili olan bi araçla günlük şehir içinde tüm işlerinizi yaparsınız Akşam evinize gelince şarja takarsınız 3tl ye dolar Dizel şehir içi 100km de 5lt yakan bi araçla bile bu 30 kusur tl ye çıkar Şehirdışı içinse, araçların menzilleri teknolojilerinin gelişmesiyle artacaktır FullCharger firmasıyla yapılan anlaşmayla, açılacak yeni istasyonlarla beraber uzun yolculuk sorunu da önümüzdeki 2,3 yıl sonunda büyük oranda azalır 2,3 operator de türkiye pazarında olacak zaten Yani rekabet olacak Ayrıca yolda kalsanız 220v priz mi bulmak zor yoksa benzinlik mi?

• Sıfırlar yüksek fiyattan gitmeye devam ederse o iş zor...

2 sene öncede diyorlardı ikinci el fiyatları çok düşecek diye. Yine diyorlar, hep diyecekler...

Desinler..............

Haaa, elektirikli araçmı... Yüce devletimiz vergi,katkı payı vs derken onuda halleder, merak etmeyin siz...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • söylediğin doğrudur ancak en erken 10 yıl sonra olur ki onun da elektrikli araçlarla uzaktan yakından ilgisi olmayacak. avrupa da amerika da olduğu gibi halkın alım gücü arttığı için insanlar ikinci ele itibar etmeycekler.
  • Sığ bir düşünce olmuş.Asla ikinci el fiyatı % 40 düşmez.Sıfır araç fiyatları her geçen gün arttıkça 2. elde artacaktır.Ülkemizde verginin büyük bir kısmı otomobil sahipleri üzerinden alınmaktadır.Şu anda elektrikli araba vergi oranları başlangıçta teşvik için düşük tutulmuştur.Devletin vergi azalmasına tahammülü olmayacağı için zamanla elektrikli araçların vergileri artacaktır.Ayrıca eletrikli araçların daha geliştirilmesi gereken menzil, akü, maliyet gibi sorunları var.Bunların gelişip hissedilebilir olması 2, 3 yıl değil 8- 10 yıl alacaktır.
  • Hükumet elini vatandaşın cebinden çıkardığı zaman dediğiniz doğru ama şu anda otomobil devletin çok önemli bir gelir kapısı ve uzun yıllar böyle devam edecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanik033

Elektrikli araçların tutulacağını sanmıyorum.Şehiriçi kullanım için belki uygun olabilir .Elektrikli araçlar farzedin tutuldu. yine de 2 el piyasası düşmez.Bu sefer devlet elektiriğe zam yapar,benzin ve dizel fiyatlarını düşürür.Bir şekilde dengeyi sağlar.Bir zamanlar dizel otomobiller piyasada yokken,mazot fiyatları çok düşüktü.Yine tüplü arabalarla birlikte lpg fiyatı artmadı mı.ülkemizin bütçesinin en büyük gelirlerinden birisi benzin ve mazot değil mi?Devlet altın yumurtlayan tavuğunu kesmez.

işkence ile yumurtlatılan tavuk.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.