Şimdi Ara

2.el Ferrari (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
4.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mertcan_190700

Ben Ferrari alacak kişinin bunları önemsemeyeceğini düşünüyorum benim bütçemde attığım linkte ki kadar. Bu paralara 2018 model mercedes s'de alabilirim bmw m6'da porsche turbo'da ama ben Ferrari deneyimlemek istiyorum. 2013 model araba ama 2011 ile 2015 arası üretilen modeller aynı zaten sonrası 488 oluyor. Her neyse bu araba iyi hoş ama ben bu arabayı alırsam her gün yaklaşık 60 km yol yapacağım kışın, yazınsa daha farklı dah az kısaca 2 yıl sonunda yurt dışına taşınmadan önce arabayı satarken 29.000 km yapmış olacağım. Ama acaba hata mı yapmış olacağım ? Günlük kullanıma uygun değilse Ferrari hayalimden vaz geçmeyi planlıyorum. Olmuyorsa olmuyor demeyi de bilmek gerek. Ama usta arkadaşlarımıza sormak isterim, 458 italia günlük kullanım'a uygun mudur ? Bakım'ı baskı balata'sı vs. Önemli değil. Zaten arabada seramik frenler olduğu için baskı balataları hızlı yemez diye düşündüm kullanıma gelirsekde günlük 60 km'nin 60km sinde de sakin kullanım olur ama bu haftanın 5 günü için geçerli haftasonu sadece 10 km yol yaparım onda da yol boş ise basarım. Her neyse sonuç olarak 458 italia bunu kaldırabilir mi ? Yok sa vaz mı geçmeliyim ? Satarken parasının biraz önemi var oda şöyle satınca arabayı aldığım paraya ellemeden yurt dışına gidince o miktar ile yeni araba almayı planlıyorum ekleme yapmadan yani değer kaybedecekse de fazla kaybetsin istemem.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ferrari-adressauto-2013-ferrari-458-italia-5000-km-hatasiz-boyasiz-455860003/detay

Baskı balata ile seramik fren ilişkisi kurabiliyorsanız daha komplike bir araç almanızı tavsiye ederim.

• Bu forum'da başla bir arkadaşım dediği üzerine düşünmeden yaptığım bir yorum olmuş kusura bakmayın mantıklı düşününce zaten fren ve debriyaj çok mantıksız geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben Ferrari alacak kişinin bunları önemsemeyeceğini düşünüyorum benim bütçemde attığım linkte ki kadar. Bu paralara 2018 model mercedes s'de alabilirim bmw m6'da porsche turbo'da ama ben Ferrari deneyimlemek istiyorum. 2013 model araba ama 2011 ile 2015 arası üretilen modeller aynı zaten sonrası 488 oluyor. Her neyse bu araba iyi hoş ama ben bu arabayı alırsam her gün yaklaşık 60 km yol yapacağım kışın, yazınsa daha farklı dah az kısaca 2 yıl sonunda yurt dışına taşınmadan önce arabayı satarken 29.000 km yapmış olacağım. Ama acaba hata mı yapmış olacağım ? Günlük kullanıma uygun değilse Ferrari hayalimden vaz geçmeyi planlıyorum. Olmuyorsa olmuyor demeyi de bilmek gerek. Ama usta arkadaşlarımıza sormak isterim, 458 italia günlük kullanım'a uygun mudur ? Bakım'ı baskı balata'sı vs. Önemli değil. Zaten arabada seramik frenler olduğu için baskı balataları hızlı yemez diye düşündüm kullanıma gelirsekde günlük 60 km'nin 60km sinde de sakin kullanım olur ama bu haftanın 5 günü için geçerli haftasonu sadece 10 km yol yaparım onda da yol boş ise basarım. Her neyse sonuç olarak 458 italia bunu kaldırabilir mi ? Yok sa vaz mı geçmeliyim ? Satarken parasının biraz önemi var oda şöyle satınca arabayı aldığım paraya ellemeden yurt dışına gidince o miktar ile yeni araba almayı planlıyorum ekleme yapmadan yani değer kaybedecekse de fazla kaybetsin istemem.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ferrari-adressauto-2013-ferrari-458-italia-5000-km-hatasiz-boyasiz-455860003/detay

Günlük spor araç bakıyorsanız çok alakalı bir örnek değil ama SLC43 AMG de olabilir
    1/3 parasına geliyor neredeyse bundan 2 yıl sonra da satarken üzmez

• oozgur16 kullanıcısına yanıt
    SLC43 gerçekten güzel araba ama boyu hoşuma gitmiyor yani çok küçük gibi geliyor bana. Aslında BMW aşığıyım ben ama bu aralar gerçekten iç tasarımı sıktı... Belki e63s ve ya bmw m5 alabilirim ama exotic araçlar daha çok hoşuma gidiyor. Eğer gerçekten bakımını düzgün yaptırdıktan sonra günlük kullanılabilinir ise gerçekten tercihim hayalimi gerçekleştirmek olur. Eğer olmuyorsa da olmuyor diyerekten Bentley Continental gt 2014'e yönelebilirim zaten 2 yıl kullanıp yurt dışına gittikten sonra continental gt'nin o zaman ki son kasasını almayı planlıyordum.
  • 2006 model Ferrari F430'u bir süreliğine deneyimlemiştim. Sorularını cevaplamaya calisirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce 458 italia günlük kullanıma uygun mu her gün hafta içi yaklaşık 3 saat yol hafta sonuda yatacak

• quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

quote:

Günlük spor araç bakıyorsanız çok alakalı bir örnek değil ama SLC43 AMG de olabilir
    1/3 parasına geliyor neredeyse bundan 2 yıl sonra da satarken üzmez

Ahirda igne ararsin ya o derece Tr de 1kisi satiyor slc43 amg yi.
    Konu sahibi bu arabayi alicaksa acele etmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 14 Ağustos 2017; 21:59:37 >

• mertcan_190700 M kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Türkiye yollarında keyif alınmayacak bir otomobil. Ferrari trafiğe falan gelmez haberiniz olsun. Kullanım stiline göre 1 günde de bitirebilirsiniz debriyajı. Her gün 3 saat kullanılacak demişsiniz bu sizin içinde eziyet olur zaten. Keyif alamazsınız. Birde bu tip araçları trafikte kullanmak ciddi bir sorumluluk. Laf atanı, arkadan selektör yapanı, ışıklarda cam silmek için arabanın üzerine atlayanı... İlk başlarda dikkat çekmek tabiiki güzel geliyor ama sonrasında hiç hoşlanmıyorsunuz. Günlük kullanım için Porsche'yi tercih edebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim kararımı bu yorumunuz sayesinde değiştirdim biraz daha manyıklı bir şeyler bakacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: TramontanaR

Kesinlikle Türkiye yollarında keyif alınmayacak bir otomobil. Ferrari trafiğe falan gelmez haberiniz olsun. Kullanım stiline göre 1 günde de bitirebilirsiniz debriyajı. Her gün 3 saat kullanılacak demişsiniz bu sizin içinde eziyet olur zaten. Keyif alamazsınız. Birde bu tip araçları trafikte kullanmak ciddi bir sorumluluk. Laf atanı, arkadan selektör yapanı, ışıklarda cam silmek için arabanın üzerine atlayanı... İlk başlarda dikkat çekmek tabiiki güzel geliyor ama sonrasında hiç hoşlanmıyorsunuz. Günlük kullanım için Porsche'yi tercih edebilirsiniz.

Bir şey daha etiketlemek istiyorum yabancı bir forumda 458 debriyajı için 15bin km dayanacağını yazmışlar ama sizde 1 günde bile biter demişsiniz karar veremedim.
  • Hocam sürekli uzun yol yapacağım falan deseniz belki olabilir ama trafiğe takılmalı yollarda günde 60km yapacaksanız bence çok gereksiz
    Ha derseniz ki 2. arabam var günlük ona binerim hafta sonu ferrariye binerim belki o olabilir
    Ama yerinizde olsam SLC düşünürüm o da çok keyifli alternatif porsche 718
  • quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

Hocam sürekli uzun yol yapacağım falan deseniz belki olabilir ama trafiğe takılmalı yollarda günde 60km yapacaksanız bence çok gereksiz
    Ha derseniz ki 2. arabam var günlük ona binerim hafta sonu ferrariye binerim belki o olabilir
    Ama yerinizde olsam SLC düşünürüm o da çok keyifli alternatif porsche 718

Yorum için teşekkürler. Slc ve ya 718 tarzı arabqlar istemiyorum özellikle slc çok küçük ve tüm bütçemi harcamak istiyorum. Nedeni ise şu 2 yıl sonra dediğim gibi arabayı satacağım ve İngiltere'ye yerleşeceğim ve orada yaşayacağım artık. Oraya gittiğimde elimde ki paraya ekleme yapmadan sattığım arabanın parası ile yeni araba almak istiyorum. Orada hayat pahalı diyorlar ama burada 700.000 euro olan bentley continetal gt 2017 orada 150.000 pound ki 650 bin tl kadar bir fiyata geliyor burda 2014 ü 1 milyon lira.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Herhangi bir Ferrari'yi günlük yaşantında kullanamazsın. E5'te sıkışık trafik yüzünden yanan F12'yi araştır. Ferrari, Lamborghini, Mclaren(nispeten), Aston Martin(bazı modelleri) gibi supersport araba üreten markaların araçları günlük kullanıma uygun değildir. Motorları günlük kullanım için ayarlanmamıştır. Sıkışık trafikte adam gibi hava alamadığı için bir sürü araba yanıyor. Hadi diyelim aldın ve günlük olarak kullandın. 70-80bin km'den sonra motorda ciddi anlamda bir performans düşüşü olacak. Sonuçta 9k devir çevirebilen motorlardan bahsediyoruz, aşınma çok fazla. Kaldı ki bu araçların saçma sapan sorunları da olabiliyor. Mesela gazı köklediğin zaman veya viraja çok sert girdiğin zaman yağ pompasının, çekecek yağ bulamaması ve yanması gibi. Veya başka bir örnek, düz vites modellerde araç adam gibi kullanılmazsa en ufak hata da debriyaj seti dağılıyor yada yanıyor. Top Gear izliyorsan Zenvo St1 ve Noble M600, sunucuların yanlış kullanımı sonucu debriyaj setleri yanan 2 araç. Son olarak öyle bir ihtimal yok(aracın günlük kullanıma dayanma ihtimali) ama diyelim bir Ferrari aldın ve günlük kullanıma dayandı. O araçla Türkiye yollarında yapacağın en ufak hata direk kazaya sebebiyet verir. Supercar Idiots yaz Youtube'a ve izle. Düz yolda arkadan kayıp bariyere gireni mi ararsın, yanlamaya çalışırken yola tutunamayanı mı ararsın, ne ararsan var. Tamam bu araçlar deli gibi yol tutuyorlar ama bunu pist asfaltında yapmak için ayarlanıyorlar, cadde asfaltında yapmak için değil. İstanbul Park'a çık ve pist asfaltını deneyimle, zımparadan farkı yok. Forumdan bir arkadaşın tutunma yüzünden viraj dönerken lastiği janttan ayrılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Sonra Youtube'a gir o asfaltta bile bu araçların nasıl kaydığını izle aşağı yukarı bir fikir verir. Öyle dizilerde görüldüğü gibi aman kapımda bir Ferrari olsun işime onla gideyim, canım sıkılınca gece çıkıp gazlayayım arabası değiller. Porscheler günlük kullanıma nispeten daha uygunlar. İngilteredeki ikinci el araba alıp satma sitelerine girersen 200.000 mil'i devirmiş bir çok Porsche görebilirsin ama 200.000 mil'i devirmiş pek Ferrari göremezsin.

• yaş kaç. baba ne iş yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fistful of Dollars

LaFerrari ve 1-2 adını hatırlamadığım modeller dışında istediğini alabiliyorsun diye biliyorum ben. LaFerrari'ye sadece belirli kişiler sahip olabiliyor, zaten o modelden de Türkiye'de sadece 1 tane var galiba. Özellikle galeride satılan 0KM ve 2. el modelleri alman çok kolay olur paran olduktan sonra.

Dedikleriniz dogru Ekleme yapayım:

La ferrariyi sadece 499kiši alabiliyor.Ama ferrarinin istedigi seyleri karsilamasi lazim ki ve buda cok zor.

Turkiye de sadece 2 kiside var bu arac.

1cisi Vural ak

2cisi Mehmet basaran.

• ferrarinin günlük kullanıma uygun olup olmadığını mı soruyorsun?
  • Paran varsa gayet de satıyorlar. Adam seçiyorlarmış muhabbeti tamamen şehir efsanesi.
  • La Ferrari 5 kişide var TR de yanlış biliyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

Paran varsa gayet de satıyorlar. Adam seçiyorlarmış muhabbeti tamamen şehir efsanesi.

quote:

SAHİP OLMA KOŞULLARI PADIŞAHININ KIZINI ALMAKTAN ZOR

Ferrari toplam 500 adet üreteceği ve birini müzesine alıp, 499 adedini satacağı LaFerrari modelinin muhtemel müşterileri için yerine getirilmesi hiç de kolay olmayan şartlar arıyordu.

Bu aracı garajına dahil edecek olan kişinin sadık bir Ferrari müşterisi olması ise yeterli değildi. Bu kişinin son 8 yılda üretilmiş olan ve Türkiye’deki toplam değerleri 2.5 milyon Euro’yu bulan 5 Ferrari modelini satın almış ve LaFerrari’yi sipariş ettiğinde ise satmamış olması gerekiyordu.

Bak sen su sehir efsanesine.

@Terry Malloy
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 15 Ağustos 2017; 19:42:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

Orijinalden alıntı: Fistful of Dollars

LaFerrari ve 1-2 adını hatırlamadığım modeller dışında istediğini alabiliyorsun diye biliyorum ben. LaFerrari'ye sadece belirli kişiler sahip olabiliyor, zaten o modelden de Türkiye'de sadece 1 tane var galiba. Özellikle galeride satılan 0KM ve 2. el modelleri alman çok kolay olur paran olduktan sonra.

Dedikleriniz dogru Ekleme yapayım:

La ferrariyi sadece 499kiši alabiliyor.Ama ferrarinin istedigi seyleri karsilamasi lazim ki ve buda cok zor.

Turkiye de sadece 2 kiside var bu arac.

1cisi Vural ak

2cisi Mehmet basaran.

bu şartlar nelerdir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.