Şimdi Ara

2.El Iphone Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
20.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ilk kez iphone kullanıcam.2.El iphone 3gb 8gb alıcam.Elden alıcam.Alırken nelere dikkat etmeliyim.Telefonun mutlaka çalışması gereken.Yan dönme vs. gibi özellikleri nelerdir.Deneyerek alalım.

• Hattinizi takip hatin gelip gelmedigine bakin. Cizikler var olup olmadigina bakin ozellikle ekranina. Ekraninda derin cizikler yoksa alin. Simdiden hayirli olsun gule gule kullanin :))
  • Orjinal olup olmadığına bak içinde itunes olması lazım o oldumu sorun yok mesajlara girince sağa sola çevir ordan yan döner,birini arayıp sensörleri kontrol et bu kadar,bu arada kaça alıyorsun...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

Orjinal olup olmadığına bak içinde itunes olması lazım o oldumu sorun yok mesajlara girince sağa sola çevir ordan yan döner,birini arayıp sensörleri kontrol et bu kadar,bu arada kaça alıyorsun...?
    çizik yok.kılcal cizikler var kasada sadece ekran saglam jelatini felanda var.Yana dönme olayına bakıcam. itunnes bakıcam arkadaşla gidicez onu arar denerim.Başka varmı?

NOT:400 tl civarı bi fiyatı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayb227

çizik yok.kılcal cizikler var kasada sadece ekran saglam jelatini felanda var.Yana dönme olayına bakıcam. itunnes bakıcam arkadaşla gidicez onu arar denerim.Başka varmı?

Wifi, bluetooth kontrol et
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzgunSelim

quote:

Alıntıları Göster
    Hattı kesin kontrol et. Ayrıca cihazın genel hakkında kısmına bak. Kapakta 8GB yazıp yazmadığına bak

• quote:

Orijinalden alıntı: efyuar24

quote:

iyi hatırlattın usta wifi, bluetooth önemli.Başka iphone özel önemli birşeyler varsa söylerseniz sevinirim
  • quote:

quote:

quote:

iyi hatırlattın usta wifi, bluetooth önemli.Başka iphone özel önemli birşeyler varsa söylerseniz sevinirim

Alıntıları Göster
    Home butonunu,wifi ve imkan varsa pil durumunu kontrol et

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    titreşime
    home butonuna
    ses açma kapatma düğmelerine
    ekranında sorun varmı ona bak ölü pixel v.s
    şebekesine
    kamerasına
    yanındaki arkadaşını ara ahizeden gelen sese bak patlak varmı
    en önemlisi imei kontrolü yap. cihazın kaçıncı kullanıcısı olduğunu bir şekilde öğren.

bu saydıklarım içinde biri sorunlu çıkarsa alma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offchu! -- 28 Eylül 2011; 22:50:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Offchu!

titreşime
    home butonuna
    şebekesine
    kamerasına
    en önemlisi imei kontrolü yap. cihazın kaçıncı kullanıcısı olduğunu bir şekilde öğren.

Alıntıları Göster
    Tanımadığın birisinden alırsan risk yüksektir. O yüzden imei numarasını kontrol etmeden kesinlikle satın alma.

• quote:

titreşime
    home butonuna
    şebekesine
    kamerasına

imei dediğiniz telefonun bataryasının altında barkod mu oluyor?.Ayrıca teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için eklemek isteyen varsa yazabilir.
  • quote:

quote:

titreşime
    home butonuna
    şebekesine
    kamerasına

imei dediğiniz telefonun bataryasının altında barkod mu oluyor?.Ayrıca teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için eklemek isteyen varsa yazabilir.

rica ederim, batarya altına bakmanıza gerek yok imei kolonlama işlemi zaten 3g lerde yapılamıyor diye biliyorum ama siz cihazı elinize aldıktan sonra *#06# yi tuşlayın çıkan kodu arkadaşınız yazsın telefonuna sonra telefondan internete girin wifi sini denemiş olursunuz google a imei sorgulama yazın ilk çıkan siteden imei sorgulama yapın cihaz temiz mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offchu! -- 28 Eylül 2011; 23:02:42 >

• quote:

quote:

titreşime
    home butonuna
    şebekesine
    kamerasına

Alıntıları Göster
    arkadaşın bb torch var.internet paketi felan var.adamın yanındayken telefondan girsek sorgulatabilirmiyiz.siteler var sanırım sorgulayabildiğimiz.

• quote:

quote:

quote:

titreşime
    home butonuna
    şebekesine
    kamerasına

rica ederim, batarya altına bakmanıza gerek yok imei kolonlama işlemi zaten 3g lerde yapılamıyor diye biliyorum ama siz cihazı elinize aldıktan sonra *#06# yi tuşlayın çıkan kodu arkadaşınız yazsın telefonuna sonra telefondan internete girin wifi sini denemiş olursunuz google a imei sorgulama yazın ilk çıkan siteden imei sorgulama yapın cihaz temiz mi.

anladım denedim şuan kullandığım telefonla.Wifisini deneme şansımız olmayabilir.Kadıköy gibi merkezi yerlerde yaparız illaki etrafta şifrelide olsa modem olacak.Wifi taraması yaptığımızda modemleri buluyorsa sorun yoktur herhalde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

titreşime
    home butonuna
    şebekesine
    kamerasına

anladım denedim şuan kullandığım telefonla.Wifisini deneme şansımız olmayabilir.Kadıköy gibi merkezi yerlerde yaparız illaki etrafta şifrelide olsa modem olacak.Wifi taraması yaptığımızda modemleri buluyorsa sorun yoktur herhalde.

Alıntıları Göster
    Sessize alma tuşuna

Power Tuşuna

Home Tuşuna bak.

Ölü piksel var mı bak.

Ekranda çizik varsa alma.

Hapörlörleri ve sensöleri kotnrol et.

Klavyeyi aç tüm harflere bas basmayan yer varmı vs

• quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Sessize alma tuşuna

Power Tuşuna

Home Tuşuna bak.

Ölü piksel var mı bak.

Ekranda çizik varsa alma.

Hapörlörleri ve sensöleri kotnrol et.

Klavyeyi aç tüm harflere bas basmayan yer varmı vs

Alıntıları Göster
    Kapakta 8 gb yazıyorsa arka kapak orjinal degildir ona dikkat et yukarda arkadaşın biri söylemiş ama üstünde durulmamış bence önemli bi husus çünkü telefonun arka kapagını rastgele bi yerde degiştirdilerse içindeki parçalarına vs zarar vermiş olabilirler çok hassas çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

Kapakta 8 gb yazıyorsa arka kapak orjinal degildir ona dikkat et yukarda arkadaşın biri söylemiş ama üstünde durulmamış bence önemli bi husus çünkü telefonun arka kapagını rastgele bi yerde degiştirdilerse içindeki parçalarına vs zarar vermiş olabilirler çok hassas çünkü.

Alıntıları Göster
    ornek olurmu bilemem ama basimdan gecen bir olayi anlatiyim;

bir ilan uzerine hemen olay yerine gittim bulustuk elemanla adamdan aldim telefonu bakiyorum sagina soluna biraz yipranmis bir hali vardi çizikleri vs cihaz i4 bu arada, dis gorunusunu incelerken arka kapagin ustten metal ile arasinin hafifçe acik oldugunu farkettim dedim burasi nie boyle dedi tel benim deil bilmiyorum boyle olmamasi gerekiyor vs bir seyler soyledi. Bu arada ben telefon ettikten 1 saat sonra bulustum ve telefonda bana fismekan satte tatile gidecegini soyledi ama benim yanima geldiginde hic ole tatile gider havasi yoktu bunuda ayrica belirtiyim. Disina baktiktan sonra birde çalismasina bakayim dedim bastim power tusuna telde hareket yok bana diyor uzun zamandir kullanmiyorum sarji yok telefonun (be duzenbaz arayali 1 saat olmus insan 5dk koysa sarja yeterde artar test için.) 1 2 defa daha denedim teli açmayi baktim olmuyor tabi bu arada ben arabanin yanindayim orda bakiyorum cihaza dedim benim araç sarj aleti var iphone icin 5dk takalim madem pili bitik dolsun. Taktim sarja 1dk gecti 2 dk gecti tel acilmadi toplamda bir 5 10dk da boyle ugrastim baktim olmuyor dedim telefonunuz bozuk almiyorum kem kum etti bisiler dedi sonra cekti gitti. yani demem odurki anlamayan birisi olsa veya araç sarji olmayan, cihazin pili bitik diyerek kandirirdi kesin. ondan sonra baktim yeni ilan koymus cihaz acilmiyor demis 1 2 gun sonrada ebaya koymus orda da yazmiski havuzdaykenmi biyerdeykenmi az bir sey su geldi 1 2 gun calisti sonra hic calismadi diye bir aciklama eklemis. zaten anlamistim telefona bakarken su aldigini, buyuk ihtimal kapagin ustten acik olusunuda telefonu kurutmak icin yaptigi sacma sapan bir ugrasinin sonucu olarak dusunuyorum.

sonuc olarak karsiniza bu sekil birileride cikabilir dikatli ve uyanik olmak gerek. telefonu alirken herseyine bakmaya calisin çalisiyormu çalismiyormu diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timur-i leng

ornek olurmu bilemem ama basimdan gecen bir olayi anlatiyim;

bir ilan uzerine hemen olay yerine gittim bulustuk elemanla adamdan aldim telefonu bakiyorum sagina soluna biraz yipranmis bir hali vardi çizikleri vs cihaz i4 bu arada, dis gorunusunu incelerken arka kapagin ustten metal ile arasinin hafifçe acik oldugunu farkettim dedim burasi nie boyle dedi tel benim deil bilmiyorum boyle olmamasi gerekiyor vs bir seyler soyledi. Bu arada ben telefon ettikten 1 saat sonra bulustum ve telefonda bana fismekan satte tatile gidecegini soyledi ama benim yanima geldiginde hic ole tatile gider havasi yoktu bunuda ayrica belirtiyim. Disina baktiktan sonra birde çalismasina bakayim dedim bastim power tusuna telde hareket yok bana diyor uzun zamandir kullanmiyorum sarji yok telefonun (be duzenbaz arayali 1 saat olmus insan 5dk koysa sarja yeterde artar test için.) 1 2 defa daha denedim teli açmayi baktim olmuyor tabi bu arada ben arabanin yanindayim orda bakiyorum cihaza dedim benim araç sarj aleti var iphone icin 5dk takalim madem pili bitik dolsun. Taktim sarja 1dk gecti 2 dk gecti tel acilmadi toplamda bir 5 10dk da boyle ugrastim baktim olmuyor dedim telefonunuz bozuk almiyorum kem kum etti bisiler dedi sonra cekti gitti. yani demem odurki anlamayan birisi olsa veya araç sarji olmayan, cihazin pili bitik diyerek kandirirdi kesin. ondan sonra baktim yeni ilan koymus cihaz acilmiyor demis 1 2 gun sonrada ebaya koymus orda da yazmiski havuzdaykenmi biyerdeykenmi az bir sey su geldi 1 2 gun calisti sonra hic calismadi diye bir aciklama eklemis. zaten anlamistim telefona bakarken su aldigini, buyuk ihtimal kapagin ustten acik olusunuda telefonu kurutmak icin yaptigi sacma sapan bir ugrasinin sonucu olarak dusunuyorum.

sonuc olarak karsiniza bu sekil birileride cikabilir dikatli ve uyanik olmak gerek. telefonu alirken herseyine bakmaya calisin çalisiyormu çalismiyormu diye.

Alıntıları Göster
    sınıf arkadaşımdan almaya karar verdim.Kız zaten düzgün kullanır bende daha rahat incelemiş olurum.400 TL vericez sanırım 3gs ama 3g de olabilir tam bilmiyorum sormadım orasını.

• quote:

Arkadaşlar ilk kez iphone kullanıcam.2.El iphone 3gb 8gb alıcam.Elden alıcam.Alırken nelere dikkat etmeliyim.Telefonun mutlaka çalışması gereken.Yan dönme vs. gibi özellikleri nelerdir.Deneyerek alalım.

Arka kapakta çatlak varmı? Şarz ediliyormu? Ekran tepkimesi nasıl? Alt vidalar? kulaklık dene ? Home tuşu .. vb
  • Dostum 2. El iphone yada baska bir cep tel. almak bir tür kumar. Ben bu kumarı oynadim, sahibinden.com'dan 1100 TL'ye 32 gb iphone 4 aldim ve o kadar tırsmama rağmen cok temiz cikti alet. İyiki 2.el almışım diyorum. Diger arkadaslar nelere dikkat etmen gerektigini yazmislar, onlara dikkat et.. Bi de saticiyi da bi analiz etmeye çalış. Senle konusurken rahat mi, tedirgin mi anlamaya çalış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 29 Eylül 2011; 21:39:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.