Şimdi Ara

2. el Macbook/pro alırken

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum, özellikle 13.3" modelleri taşınabilir olmaları ve işletim sistemi desteğinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi nedeniyle ilgimi çekiyor. Görece hızlı ve ekranı 11-12 inç olan netbooklar da pek ucuz değil, o yüzden Apple ürünlerin 2. ellerini almak daha mantıklı gibi. 2. el sitelerinde de çeşitli ilanlar görüyorum uygun fiyatlara. Ancak alırken dikkat edilmesi gereken şeyler konusunda kullanıcıların fikirlerini sorayım diye düşündüm.

-Genelde 2008-2009 modelleri görüyorum, çoğu tümleşik ekran kartlı. Bu kartlarla video deneyimi nasıl?
    -667 Mhz veriyolu olması, 800 olanlara göre çok farkettiriyor mu? Özellikle eski 2008 modellerinde hangi donanımlara dikkat etmek gerek?
    -Bataryanın yeni/değiştirilmiş olması bir artı, peki bataryası ömürünü doldurmuş olan modellere sonradan batarya almak hesaplı olur mu? Çünkü adaptörsüz kullanmak önemli.
    -Bunun dışında özellikle beyaz Macbook modellerinde dikkat edilmesi gereken, almadan önce oturup incelenmesi gereken şeyler var mı? Nelere bakmam gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowsong_tr -- 3 Ocak 2011; 13:56:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowsong_tr

Malum, özellikle 13.3" modelleri taşınabilir olmaları ve işletim sistemi desteğinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi nedeniyle ilgimi çekiyor. Görece hızlı ve ekranı 11-12 inç olan netbooklar da pek ucuz değil, o yüzden Apple ürünlerin 2. ellerini almak daha mantıklı gibi. 2. el sitelerinde de çeşitli ilanlar görüyorum uygun fiyatlara. Ancak alırken dikkat edilmesi gereken şeyler konusunda kullanıcıların fikirlerini sorayım diye düşündüm.

-Genelde 2008-2009 modelleri görüyorum, çoğu tümleşik ekran kartlı. Bu kartlarla video deneyimi nasıl?
    -667 Mhz veriyolu olması, 800 olanlara göre çok farkettiriyor mu? Özellikle eski 2008 modellerinde hangi donanımlara dikkat etmek gerek?
    -Bataryanın yeni/değiştirilmiş olması bir artı, peki bataryası ömürünü doldurmuş olan modellere sonradan batarya almak hesaplı olur mu? Çünkü adaptörsüz kullanmak önemli.
    -Bunun dışında özellikle beyaz Macbook modellerinde dikkat edilmesi gereken, almadan önce oturup incelenmesi gereken şeyler var mı? Nelere bakmam gerek?

+111

• yaklasik 4 ay once beyaz macbook 2.1 2,16 ghz 1 gb ram (ben 2,5 yaptim) 667mhz sahibi oldum

alirken bence ilk dikkat edilmesi gereken sarj suresi. alirken cok fazla anlamadigim icin batarya suresi 3 saatin ustunde gosteriyodu kullanmayi biraz ogrendikten sonra "cocountbattery" ve "ibatt2" adinda 2 app yukledim bunlarla bataryanin kac kere dolup bosaldigi gosteriyordu sansima dongusu daha 150 deydi (1000 donguden sonra batarya omrunde %20 azalma oldugu soylenir) bunu ogrendikten sonra bataryasiz kullanamayi aklimdan cikarmistim zaten alinca sizinde karariniz bu yonde olacaktir buyuk bi ihtimalle. Batarya konusunda tam bilgim yok ama 70$-90$ arasnda degisiyor sanirim

ekran karti tumlesik 720p filmleri gayet rahat izleyebiliyorum ve photoshop CS5 ile de rahat bir seklilde calisabiliyorum
    667 ile 800 arasinda cok fark edilebilir bir fark olacagini zannetmiyorum

eger beyaz macbook alicaksaniz parca kopmasi olmamis tercih etmeye calisin
    butceniz ne kadar tam bilmiyorum ama bende macbook pro ya gecmek icin satmayi dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowsong_tr

Malum, özellikle 13.3" modelleri taşınabilir olmaları ve işletim sistemi desteğinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi nedeniyle ilgimi çekiyor. Görece hızlı ve ekranı 11-12 inç olan netbooklar da pek ucuz değil, o yüzden Apple ürünlerin 2. ellerini almak daha mantıklı gibi. 2. el sitelerinde de çeşitli ilanlar görüyorum uygun fiyatlara. Ancak alırken dikkat edilmesi gereken şeyler konusunda kullanıcıların fikirlerini sorayım diye düşündüm.

cep telefonum onaylanmadigi icin ozel mesaj gonderemiyormusum profilimden e-mail atarsaniz ordan cevap veriyim isterseniz

• Cevap için teşekkürler. Bu arada merak eden varsa, arkadaşa özelden soru sormamın sebebi, belki burda vermek istemeyeceği bilgiler içermesi nedeniyleydi. Yoksa amaç burda bilgi alışverişi yapıp herkesin paylaşabilmesini sağlamak. O yüzden 2. el almış ya da bir süredir bu cihazları kullanan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.