Birkaç gün önce haberlerde izlemiştim aslı varmı diye biraz baktım internetde de bu konuyla ilgili pek çok haber var.
Bütçe dengelerini tutturmak için gelir artırıcı bir dizi önlem üzerinde çalışan Maliye Bakanlığı sahibinden ikinci el oto satışından da KDV almaya hazırlanıyor.
Yeni Gelir Vergisi Yasası’nı 2010 içinde tamamlamayı hedefleyen Maliye Bakanlığı vergi sisteminde köklü değişikliklere gidecek. Vergi gelirlerinin artırılması için sanal ortamda elde edilen rantlardan ikinci el oto piyasasına kadar geniş bir yelpazede yeni vergiler yaşama geçecek. Maliye yetkilileri, ikinci el pazarının Katma Değer Vergisi (KDV) kapsamına alınmasıyla sağlanacak gelirin zorunlu tüketim malları üzerinde yapılacak olası vergi artışlarını frenleyeceğini söyledi. Halen, işletmeler ve oto kiralama şirketlerinin ikinci el araç satışlarında KDV alınıyor.
SANAL SATIŞA VERGİ Ancak bu tarz satışların piyasadaki satışların küçük bir bölümünü oluşturduğunu belirten Maliye yetkilileri şu değerlendirmeyi yaptı: "Şahıslar, ikinci el araç alım-satımında KDV ödemiyor. Şirketler ise işletme bilânçosuna dâhil araçları yüzde 18 KDV ile alıyor ve 2. el satışında yüzde 1 oranında cüzi KDV uygulanıyor. Aradaki fark gider yazılıyor. Oto kiralama şirketleri ise yüzde 128 KDV ile sıfır araç alıp, 2. elde yine yüzde 18 KDV ile satıyor. Bunlar, şirketlerle ilgili özel durumlar ve sınırlı örnekler. Gelir artırıcı tedbir kapsamında sahibinden satılık otolar için KDV düzenlemesi yapılacak. Vergi sistemindeki yeniliklerden biri de sanal ortamdaki ticaretle ilgili olacak. İnternet üzerinden yapılan ticari değeri olan eşya satışları da KDV’ye tabi olacak. Sahibinden şahsi satış adı altında vergi ödemekten kurtulmak artık mümkün olmayacak. Sanal ortamda satılan kitap, eski plaklar, imzalı sporcu formaları gibi ticari olmayan eşyalar ise vergi kapsamı dışında tutulacak.
maliyeden açıklama geldi öyle bi vergi yok diye 2. ele vergi yok rahat ol
öyle bişey olsa yuh diyecektim.adamlar utanmasalar donumuz var diye vergi alacaklar.
quote:
Orijinalden alıntı: 06Ankaralı
öyle bişey olsa yuh diyecektim.adamlar utanmasalar donumuz var diye vergi alacaklar.
Ney???
Bu devirde, bir de don geymek, ha!!!
Derhal, don vergisi salına, uzun paçalılardan günlük bir gayme, sliplerden beş akçe alına.
bu haber maliye bakanlığı tarafından yalanlandı
Sadece birşey hatırlatmak isterim...Zamanının Maliye Bakanı K.Unakıtan'da ozaman için asla ÖTV indirimi olmayacak demişti..Ama 4 ay sonra ÖTV indirimi çıkmıştı.. Sadece ufak bir hatırlatma yapmak istedim.. Bu Yöneticilerin ne söyleyeceği veya yapacağı belli olmaz..Öyle her denilene inanmayın..
quote:
Orijinalden alıntı: ankarametinerr
bu haber maliye bakanlığı tarafından yalanlandı
Kucuk Amerika oluyoruz cok sevindim
Konu kisa bir sure once burda hararetli bir sekilde tartisildi. Baslikta ayniydi.
yalanmış o
Noterlerin ekmeklerine göz koydular önce ,dedilerki ucuz olacak kaşığıyla bütçeye koltuk çıkıyorlar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme