Şimdi Ara

2. El Referans Sistemi Kullanımı ile İlgili Bilgi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
20
Favori
103.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul İlan Türü #Alınık
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir konuda aynı üründen 10-15 tane satıyoruz ama 1 kişiye referans verebiliyoruz. Bu da saçma. Referans konusu açmaya mecbur kalıyo insan. Hiç açmadım ama bir dahakine açacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakDemirbas
    Bir konuda aynı üründen 10-15 tane satıyoruz ama 1 kişiye referans verebiliyoruz. Bu da saçma. Referans konusu açmaya mecbur kalıyo insan. Hiç açmadım ama bir dahakine açacam.

daha önce açmış olduğun konuyu tekrar dükkana ekleyip referans alabirsin
  • Denedim ben 1-2 kere ama bir hata oluştu diyor yollamıyor.
  • benım ılanlar aktif olmuyor neden acaba????
  • şu an kendi dükkanıma ve başkalarının dükkanına giremiyorum??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

Yav elemanın birine mal sattık sonrada referans istedik.. Olayı bilmiyormuş yanlışlıkla 1 yıldız vermiş. Bunun geri dönüşü var mıdır? Ne yapmak gerekir?

Benzer bir durum bende de var, referansı nasıl iptal ettirebiliriz acaba?
  • arama bölümünde "Kim tarafından" kısmına üye adımı yazıyorum, "aranacak kelimeleri" boş bırakıyorum ve "2. el ilanları" kısmında aratıyorum ama "sonuç bulunamadı" yazıyor. Ben açtığım 2. el konularını ne şekilde bulurum sayın forum yöneticileri. yardımcı olun lütfen.
  • Sorun hala devam ediyor.İlanda "satılmıştır" yazdığına göre satan için referans olmalı.Alan kişi ilan açıyor "satılmıştır" yazıyor ama alıcı referans alıyor.Böyle bir sistemin hiç mantığı yok.
    quote:

Orijinalden alıntı: vaypcnet

+1 çok önemli bir konu.

Alıcının satıldı diye referans puanı alması çok saçma , ürün alırken senin güven veren bir durumun yokki , parayı yatırıyorsun sonra mal geliyor seninle ilgili bir durum yok yani , sen istediğin kadar alım yap bu sana referans olmaz olmamalı nasıl ürün sattığın konusunda bilgi vermiyor alımların.

Ben imzama bile sadece ürün sattıklarımı yazıyorum ürün aldığım zaman benimle alakalı durum olmadığından dolayı.

quote:

Orijinalden alıntı: pixel

son zamanlarda dikkatimi çeken bir olay var... satılık ilanı açılıyor ürün satılıyor, satıldı olarak işaretleniyor ve kime satıldıysa onun adı yazılıyor ve satıldı olarak gösterilen kişiye referans için mesaj gidiyor.. buraya kadar herşey normal ama ilanın bulunduğu sayfada hemen bir ilan daha açılıyor "alınık xxx" , o ilanda satılmıştır olarak işaretleniyor ve onda da ürünü satan arkadaşın niki yazılıyor... aynı anda ürünü satanda - alanda referans istemiş oluyor? şimdi bu referans sistemi sadece ürün satanlar için oluşturulduysa ortada bir yanlışlık var o da ürünü alan arkadaşında referans sisteminden ürün satmış gibi yararlanmaya çalışması... ha ürün alan arkadaşlar burada "bizde ürün alıyoruz ama..." diyebilirler ama bu sistem ürün satışı yapanlar için oluşturuldu diye biliyorum... yok öyle değilse ürün satan arkadaşın kendisine de bir referans mesajı gitmeli ki ürünü satan arkadaşda ona göre ürünü satın alan arkadaş hakkında değerlendirme yapsın.... böylece hem alıcı hem satıcı referans sisteminden yararlanmış olur... ayrıca yeni konu açmasına gerek kalmaz kimsenin.... bir de bu şekilde referans sistemi kötü niyetli kişi ya da kişiler tarafından da rahat bir şekilde kullanılabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: HuRGeNeR@L

arama bölümünde "Kim tarafından" kısmına üye adımı yazıyorum, "aranacak kelimeleri" boş bırakıyorum ve "2. el ilanları" kısmında aratıyorum ama "sonuç bulunamadı" yazıyor. Ben açtığım 2. el konularını ne şekilde bulurum sayın forum yöneticileri. yardımcı olun lütfen.

90 gün içindeki konularınız sağ üst köşedeki seçenekten sadece benim mesajlarım diyerek görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerstorm

2. El Referans Sistemi Kullanımı ile İlgili Bilgi

1- İlk önce ikinci el forumlarında açtığımız ilanı dükkanımıza ekliyoruz.

2- Dükkana eklenen ürününüz satıldığı zaman. Dükkanınızda ilanın durum ayarı linkine tıklayarak satılmıştır seçeneğini seçiyoruz . Aynı pencere içinde kime satıldığını yazmamız için bir kutu bulunuyor.

3- Satın alan kişinin nickini yazıp onayladığımızda sistem nicki yazan kişiye içerisinde "Yorum Yap" butonu bulunan bir pm atar.

4- Yorum yap butonuna tıkladığımız zaman karşımıza satış ile ilgili değerlendireceğimiz kriterler çıkıyor. Burada satıcıya notlarımızı veriyoruz. Daha sonra Gönder butonuna bastığımızda işlem tamamlanmış oluyor.

5- Profilinde referans bilgisi olan kullanıcıların referans bilgileri ikinci el profillerinin altında (1) * gözükür. Burada "1" bırakılan referans sayısını, yıldız ise 5 kademeli olarak yapılan satışı temsil eder. Yıldız kademeli olarak Gri'den Sarı'ya doğru dolar

6- Bu bölümdeki sayı üzerine tıkladığımızda ise verilen notun ayrıntılarını görebilmekteyiz.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Sadece satıcıya referans olunuyor olması kötü olmuş.Alıcıya da refrans olunabilmeli.Sürekli bişeyler satın alan ama satışı olmayan birisi günün birinde satış yapmaya ihtiyacı olabilir.O durumda bir ilan listelediğinde herkes soruyor sana nasıl güvenelim hiç referansın yok diyor.Bana mal satan insanlar bana referans olabilmeli,bu sistem olmaz böyle....

• quote:

Orijinalden alıntı: mosfettt

quote:

Orijinalden alıntı: DoktorX

Satanların referansları var peki alıcılar bu forumun kullanıcıları değil mi?
    Alım yapanlara da referans verilmeli bence.
    Derdimi kime anlatacağımı bilemiyorum. :((

ben de neden hep sıfırım diye düşünüyordum
    dün bir işlemci aldım. referansım hala sıfır olunca alalalah dedim
    alıcılar neden kaale alınmıyor. forumda bu kadar alışverişim var ama referansım sıfır

aynı şekilde verilen yorumlar alıcı satıcı her ikisinede işlemeli iki ürün satıp karşıdakinin referansına takılanlar var ben satış yapmadığım için referans gözükmüyor ne yani ürünü elimize almadan parasını göndermekle hata mı ediyoruz...

• güzel çalışma birşeyler daha öğrenmiş oldum tşk ediyorum.
  • aynı ilanda 2 ürün satmştım ama 2 kişinin ismini giremiyorum.

sistem çok güzel ama biraz geliştirilmeli. öneriler dikkate alınarak alıcılar için de referans geitirlmeli.

birden çok ürünün satıldığı toplu satışi ilanları için bu sistem nasıl işleyecek hala anlamadım.
  • Kesinlikle Alıcıya da refrans olunabilmeli,
  • ilanım satılmıştır dedim alıcının ismini girdim. tamam dedim. derken bir hata oluştu mesajı çıktı. alışverişler kısmına bakıyorum satıldı diyor. dükkanım kısmında da satıldı görünüyor.Fkat ben alıcıya referans isteminde bullunamıyorum.

Aynı ilanı sürekli satışta tutmak durumundayım.İlk satışta referans isteminde sıkıntı yoktu fakat sonraki satışlarda yukarda belirttiğim sıkıntı başgösterdi. Bu durumda referans alabilmem için ne yapmam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksa_ -- 27 Ekim 2010; 9:49:33 >
  • Bende dükkanımda ürün sattığım kişiden referans istedim sadece onun ismi gözüküyor satıldı diye. Şimdi bu konuyu bir daha güncelleyemeyecek miyim? Sonuçta birden fazla satış oluyor ürünlerimde
  • quote:

Sadece satıcıya referans olunuyor olması kötü olmuş.Alıcıya da refrans olunabilmeli.Sürekli bişeyler satın alan ama satışı olmayan birisi günün birinde satış yapmaya ihtiyacı olabilir.O durumda bir ilan listelediğinde herkes soruyor sana nasıl güvenelim hiç referansın yok diyor.Bana mal satan insanlar bana referans olabilmeli,bu sistem olmaz böyle....

+1
  • bence yenılık olarak bırde ılanın sonunda şehirde yazmalı daha iyi olur satış için ben kendi şehrimdekılerı göremıyor rastgele oluyor ılanın bı yerınde olsa ne guzel olur.
  • Arkadaşlar, DüKKANIM bölümüne giriş yapamıyorum.
    Problem sadece bendemi, yoksa genel bir sorun mu var?
  • Genel bir sorun sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.