Aklıma gelen bir önerim olacak. Referans işleminin sağlıklı işlemesi için referans verenin belirli bir tecrübede olması beklenebilir (belirli bir mesaj sayısı veya kayıt tarihi, belki ikisi birlikte). Bunun iyi yanı fake referansların azalması olacaktır. Kötü yanı ise bir sürü yeni kullanıcı bu limite ulaşmak için içeriği boş mesajlar atacaktır.
Birde bu sistemin satıcıya yönelik olduğunu söyledik. Bir alışverişte alıcının alınık diye açtığı ilanı satıcıya yönlendirmesi sonucu gönderdiği referans doldurulmalı mı ? Yoksa doldurulmamalı mı ? Bu konuda mevcut bir kural var mı ?
Satanların referansları var peki alıcılar bu forumun kullanıcıları değil mi? Alım yapanlara da referans verilmeli bence. Derdimi kime anlatacağımı bilemiyorum. :((
Eski alışverişlerimden referans almak için açtığım konular neden siliniyor?
quote:
Orjinalden alıntı: DoktorX
Satanların referansları var peki alıcılar bu forumun kullanıcıları değil mi? Alım yapanlara da referans verilmeli bence. Derdimi kime anlatacağımı bilemiyorum. :((
%100 katılıyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: yd33
ADODB.Command error '800a0d5d'
Application uses a value of the wrong type for the current operation.
/ResponseReference.asp, line 125
sürekli bu hatayı alıyorum referans doldurup göndere tıkladıgımda
Evet yaw bende aynı hatayı alıyorum.Ne yapmamız gerekiyor bi yardım edin bilen warsa?
SOrunu çözdeüm yorumu daha kısa yapmamız gerekiyomuş.
aynı ürünü satıyorsak devamlı bir kişiye referans veriyoruz satıldı diye yeni konuda acamıyoruz bu nasıl olacak
eski referanslarımızı nasıl ekleyebilceğimizi biri tam olarak acıklayabilirmi lütfen. Çünkü ben bile hatırlamıyorumki eski referanslarım kimdi? Dükkanımda referanslar bölümünde yazıyordu. ama sistem yenilenince hepsi silinmiş.
2.elden bi kac ay uzak kaldık neler cıkmıs yaw ama başarılı olmus
satış konumda 1. mesajdaki resimde gösterilen buton yok. satış yaptım ve alan arkadaş memnun satışımdan nasıl ekleyeceğiz referansı
yeni üyeler ve de satışı olmayanlar için gerçekten güzel uygulama, ama bizim gibi eskiler ve de sistem çıktığında askerde olanlar için handikap olmuş
yine de güzel olmuş, sarı sarı yıldızlar parlıyor, suistimal açık bi sistem, eşe dosta sattım göster geç, neler neler görmediki bu 2.el
Beyler ben dükkana ürün ekleyemiyorum avatarın altında o seçenekler yok niye
quote:
Orjinalden alıntı: Bekapa
quote:
Orjinalden alıntı: DoktorX
%100 katılıyorum..
Ben de katılıyorum...
Bende de avatarın alt tarafında dükkan seçeneği çıkmıyor.
Ne ilan verdikten sonra, ne de ilan açarken dükkan seçeneğini kullanamıyorum.
Haliyle referans meferans hak getire İki gün önce PSU sattım, onun referansı da gitti.
Yardımcı olabilecek var mıdır?
son zamanlarda dikkatimi çeken bir olay var... satılık ilanı açılıyor ürün satılıyor, satıldı olarak işaretleniyor ve kime satıldıysa onun adı yazılıyor ve satıldı olarak gösterilen kişiye referans için mesaj gidiyor.. buraya kadar herşey normal ama ilanın bulunduğu sayfada hemen bir ilan daha açılıyor "alınık xxx" , o ilanda satılmıştır olarak işaretleniyor ve onda da ürünü satan arkadaşın niki yazılıyor... aynı anda ürünü satanda - alanda referans istemiş oluyor? şimdi bu referans sistemi sadece ürün satanlar için oluşturulduysa ortada bir yanlışlık var o da ürünü alan arkadaşında referans sisteminden ürün satmış gibi yararlanmaya çalışması... ha ürün alan arkadaşlar burada "bizde ürün alıyoruz ama..." diyebilirler ama bu sistem ürün satışı yapanlar için oluşturuldu diye biliyorum... yok öyle değilse ürün satan arkadaşın kendisine de bir referans mesajı gitmeli ki ürünü satan arkadaşda ona göre ürünü satın alan arkadaş hakkında değerlendirme yapsın.... böylece hem alıcı hem satıcı referans sisteminden yararlanmış olur... ayrıca yeni konu açmasına gerek kalmaz kimsenin.... bir de bu şekilde referans sistemi kötü niyetli kişi ya da kişiler tarafından da rahat bir şekilde kullanılabilir...
ben bir ürün aldım fakat bana gelen yorum ver mesajını yanlışlıkla sildim ne yapmalıyım
Ürünü sattıktan sonra referans linki gönderim bir arkadaşa ancak ürün çoklu olduğu için satmaya devam edeceğim. Tekrar nasıl aktif yapabilirim? Arkadaş yorum yaptıktan sonra mı, yoksa zaman mı geçmesi gerekiyor
Arkadaşlar gerekli noktalara değinmişler, olumlu eleştirilerde bulunmuşlar.
Önerim ise;
Sistem; Alıcı Referansları, Satıcı Referansları ve Takas İşlemleri olarak üç dala ayrılabilir. Kişinin alıcı, satıcı ya da değişimci olarak bırakmış olduğu izlenimleri yansıtılabilir.
Sadece satıcı için referans sisteminin kullanımda olması benim gibi alıcı olan arkadaşları zor durumda bırakabilir. Gerçi tanınan bir üye için sorun teşkil etmese de yukarıda belirttiğim gibi sistem üç dalda hizmet verirse daha da kullanışlı olacaktır.
Ürün satanın güvenilir olması kadar ödemede de geciktirme yapmayan ya da sıkıntı çıkarmayan kişilerin de bunu yansıtabilmeye ihtiyacı var.
Düşünün yeni bir üyenin ilanı var, hiç referansı yok; önce ürün sonra ödeme teklifini sunuyorsunuz. Ancak genellikle alıcı olduğunuz için sistemde çok fazla olumlu alışverişiniz görünmüyor.
Sistem bu haliyle sadece veriş bölümüne hizmet ediyor. Alış ve takas alanlarında da hizmet verebilir.
İyi forumlar diliyorum.
Referans konusu açılmaya devam ediliyor ürünler için. Bir çok kez şikayet ettim ancak kesin bir önlem alınmadı sanırım. Bu konuda bir şey yapılacak mı acaba?
dükkanıma eklediğim bir ürün çok arkalarda kaldı vede üstünden birkaç gün geçti, o başlığı tekrar nasıl yukarı güncel alabilirim acaba?