Şimdi Ara

2. El Referans Sistemi Kullanımı ile İlgili Bilgi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
20
Favori
103.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul İlan Türü #Alınık
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet biraz kötü oldu aslında eski kullanıcılar için.Baya bi Referansım var ama onları ekleyemiyorum neden ilanları sileli aylar oldu ondan
  • quote:

Orjinalden alıntı: sp@wn

quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Renk olayı şimdi güzel olmuş. ama hala uyumsuzluklar mevcut, tahminimce onlarda düzeltilicektir.

Şunuda belirtmek isterim. Şuana kadar benim yanlış, veya sorunlu bi alışverişim olmadı. (Allah'a şükür) Bunun dışında bakıyorum herkes genel olarak tam puan vermiş. Şimdi kendi referans yorum ve puanlarıma baktığımda eyvallah, hepsi tam not ama neden ? hiç yanlışım olmadı gerek para gerek kargo.

Ama diğer insanlara bakıyorum onlarında full. Peki bu forumda bu kadar insan tam teşkilattı da bu kadar sorun nereden cıkıyor?
    Kısacası bu verilen notların kişiyi tam olarak yansıtmadığını düşünüyorum.

Emekleriniz için teşekkürler.

Sorunlu alışverişi olanlar o alışveriş için referans istemiyorlardır da ondan.

Bence dükkana her eklenen ürün için eğer satıldıysa mecbur referans isteme şartı olsun (mevcut durum bu şekilde işlemiyor sanırım). Böylelikle kötü ya da sorunlu alışverişlere alıcılar o oranda yorum yazabilirler. Ama eğer satıcı sorunlu alışverişini referans istemeden kaldırabiliyorsa o zaman bu geçerli değildir tabi...

Dükkana eklenen ürün "Satıldı" olarak işaretlenip satılan kişi belirtildiğinde otomatik olarak alıcıya referans talebi iletilir. Alıcının doldurduğu referans bilgileri sorgusuz sualsiz satıcının referans sayfasında çıkar. Tabi eğer satıcı dükkanındaki ürünü satıldı olarak işaretlemezse alıcıdan referans talep edemez. Ayrıca satıcı hiç bir şekilde referans sayfasına müdahale edemez.

• Şu an tek ilan için tek referans alabiliyorsunuz.

quote:

Orjinalden alıntı: mitrox

aynı ilan içinde 3 tane farklı cihaz satıyorum ve biri satıldıgında tüm ilanı satıldı olarakmı işaretlemem gerekiyor referans istemek için
  • 1- ilanın içinde bulunan birden fazla ürün için tek referans almak yetersiz bence. (örnek dvd player satıyorum ve elimde 5 tane farklı marka modelde var, tek ilan açmışım ama bir kişiyi referans ekleyebiliyorum) Her ürün için 5 ayrı ilan başlığı açamıyoruz.

2- neden sadece satıcı referansa müdahale edebiliyor? (değiştirme manasında değil, ürünün satıldığını işaretleyerek alıcıya yorum yazma hakkının tanınması) Genelde alıcıdan çok satıcılarda problem çıktığından (yanlış ürün, arızalı ürün vb.) alıcının zarar gördüğü bir satış sonrasında, satıcı ilanını silebilir yada satılmadı gösterebilir.

mevcut sistemde yıldızların pek manası yok yani. satıcı zaten iyi sonlanmış alışverişlerine satıldı işaretleyerek yüksek derecelendirmeyi kazanmış oluyor. tarafsız bir referans sistemi olmamış.

Bunu önlemek için şu anki sisteme ek olarak, satıcının vermiş olduğu ilana ait dükkan sayfasında, alıcıların da "satın aldım" diye seçebilecekleri bir buton konulsa, bunun sonucunda satıcıya bu bilgiyi doğrulamasına yönelik bir mesaj gitse, satıcı alan kişinin adı doğruysa kabul etse ve karşılıklı referans işlemi devreye girse daha iyi olur.

Diyelim ki alıcının zararına bir satış gerçekleşti ve satıcı konuyu örtbas etmek istiyor. bu durumda kendisine gelen mesajı 3 gün içinde onaylamazsa, alıcı kişinin "satın aldım" ibaresi otomatik olarak doğrulanmış kabul edilebilir. ya da satıcı "satın aldım" mesajında, haksız olarak "hayır bu kişiye satmadım" butonuna tıklarsa, alıcının en azından forum yöneticilerine pm takibi, msn geçmişi vb. konularla başvurarak satışın gerçekleştiğini ispatlayabilir.

Durum biraz karışık gelebilir ama biraz daha ayrıntılı olasılıklara ait akış şeması düzenlenmesi lazım.

• Peki 1 ilanda birden fazla ürün satıpta o ilandan birçok kişi alışveriş yapmışsa buynların herbirini nasıl ekleyeceğiz?
  • Bence satış olarak değilde, nasıl adres defterine ekliyorsak o şekilde referans ekleyebilmemiz lazım. En azından önceden yaptığımız satışların referanslarını bu şekilde kurtarabiliriz.
  • Eski satışlara fazlada güvenmemek lazım aslında, şimdi 2 yıl önce sattığınız anakart arızalanmıştır, adamda kıl kapmıştır size bi yorum verir tam verir..
  • Önceden dükkan muhabbeti olmadan yaptığım onca alışveriş ve daha yeni yaptığım 2 alışveriş haybeyemi gitti yani...
  • quote:

Orjinalden alıntı: On7_li

Önceden dükkan muhabbeti olmadan yaptığım onca alışveriş ve daha yeni yaptığım 2 alışveriş haybeyemi gitti yani...

Madem alışveriş yaptığın insanlar ile referans sayısı ve her kişinin tek tek ismi cismi çok önemli, bunları imzana ya da profilim kısmından demek istediğim yazan yere ekleyebilirsin. Sadece oradaki sayıya ve yıldızlara bakıp, yorumlara bakıp alışveriş yapacak biri var mı? Alışveriş yapacağınız biri ile hiç konuşmaz mısınız? İşte orada sayın referanslarınızı. Olmadı bir txt dosyasına atın, dursun. Ben son bir-bir buçuk ayda 30'dan fazla alışveriş yaptım ama isimlerini almadım. Onun dışında hatırlayabildiğim kadarını yıllar önce bir yerlere kaydetmiştim, öylesine göstermelik duruyor.

Zaten referans isteyene de o an için online olan bir arkadaşımı konuşturuyorum, güven problem olmuyor. Siz de karşınızdakinin memnuniyetini en az kendinizinki kadar önemserseniz yapılmayacak alışveriş yoktur, karşınızdakilerin size güvenmemeleri için sebep de.

• Alıcı referans /not vermeye mecbur edilmeli. Bu sistem başladığından beri 4 adet satış yapmama ve hepsininde sorunsuz sonuçlanmasına rağrem sadece iki referans verildi. Bazıları sanki kendisi altta kalmamak için başkalarına not vermiyor.....?? Yada alıcı not vermek istemiyorsa sistem otomatikman tam not versin...
  • Kullanışlı bir sistem. Umarım kötüye kullanacak olan kişiler bulunmaz forumda. Yani bi ürününüzü satmışsınızdır. Alıcı aldığı üründen %100 randıman almak yerine %99 almıştır. Yani doğal olabilecek çok ufak, önemsenmeyecek sorunları(sorun da demek istemezdim ama bundan daha hafif bi kelime bulamadım); üreticiden yada kullanıcıdan sebep olsada alıcı sadece kullanıcıdan kaynaklandığını zannedip sebepsiz yere kazıklanma hissine kapıldığında, yorumlarda ve verdiği puanlarda çok acımasızca davranabilir. Umarım böyle vakalar kimsenin başına gelmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucanturk41

Alıcı referans /not vermeye mecbur edilmeli. Bu sistem başladığından beri 4 adet satış yapmama ve hepsininde sorunsuz sonuçlanmasına rağrem sadece iki referans verildi. Bazıları sanki kendisi altta kalmamak için başkalarına not vermiyor.....?? Yada alıcı not vermek istemiyorsa sistem otomatikman tam not versin...

Satıcı ile Alıcı arasındaki satışı kanıtlıyamıyacağızdan dolayı bahsettiğiniz sistemi yapmamız mümkün değil. Eğer ürün sattığınız kişiler size referans vermek istemiyorsa bence bu sizin için daha yararlı olacaktır. Şayet referans vermek istemeyen kişi zaten sizin için çokta olumlu şeyler yazmayacaktır. Son bahsettiğiniz önerininde hayata geçirilmesi çok zor. Bu gibi durumlarda kötü niyetli kişiler uzun süre inaktif olan kullanıcılara satış yapmış gibi gösterip haliyle belli bir süre sonra cevap alamadıktan sonra otomatik olarak 5 yıldız almış olacaklar.

• merhaba satin alinan urunler icin satilmistir diyemi acicaz
    yoksa hic birsey acamicaz mi ?
  • iyi güzelde ben forumda yüzlerce sorunsuz alış yaptım ! bu sistem sadece satış yapanlar içinmi ? benim referanslarım ne olacak ? yani hiç satış yapmadım .
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyahbalik

1- ilanın içinde bulunan birden fazla ürün için tek referans almak yetersiz bence. (örnek dvd player satıyorum ve elimde 5 tane farklı marka modelde var, tek ilan açmışım ama bir kişiyi referans ekleyebiliyorum) Her ürün için 5 ayrı ilan başlığı açamıyoruz.

var mı bu konuda bir gelişme ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hökela

Ben göremedim ama satış ile birlikte alıcı da referans alabilecek mi? Sonuçta ticaret tek yönlü olmuyor. Parayı alıp ürünü gönderen kadar parayı gönderen de referanstan faydalanmalı. Örneğin takasla yapılan alışverişlerde iki tarafta birbirine ürün satmış oluyor, ya da birbirlerinden almış oluyorlar.

Sistem kötü değil ve eski çok satışı olan üyelerede negatif bir durum arzetmiyor. Burada zararlı çıkanlar bu sistem gelene dek nadiren alışveriş yapanlar olacaktır.

sistem genel bakıldığında süper olmuş,bence donanımhaber'ede bu yakışırdı.Ama benim takıldığım konuda arkadaşın sorusu,alıcı için bi referans durumu söz konusumu ?? Durumu şöyle açıklayayım;ben mesela 20 adet alışveriş yaptım diyelim,hepsindede alıcıydım ve herkes benden memnun,sonra bir alışverişte daha bulunacakken bir baktım adamın ilk satışı,referanslarımı gösterip "önce ürün sonra para" istemem en doğal hakkım bence(tabi satıcı kabul ederse) ,ama karşıdaki insana nasıl bir alıcı olduğuma dair referansımı nasıl göstericem ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrigal -- 26 Mart 2009; 16:12:39 >

• keşke satıcılarda alıcıların yorumlarına cevap yazabilseler
  • Elinize Sağlık
  • çok dogrusun bu komuda satıcının olumsuz referans ta alması gerekli birde bence forumdan ürün alanlar içinde bi referas sistemi olması gerekir bence
    çünü bu durumda sadece satıcı için referans sistemi oluşturulmuş ürün alan için yok
  • yeni referans sisteminde puanlama yaparken puan vermek mecburi bırakılmış ama kargo için ters bir durum oluşuyor... kargo yapılmadan elden yapılan satışlara kargo puanı vermek zorunda kalıyoruz ve bu da anlamsız.. sonuç itibarı ile kargo yapılmıyor satılan ürün elden teslim ediliyor ama biz kargo puanı vermek zorunda kalıyoruz?.... buna bir çözüm getirilirse iyi olur çünkü elden satış yapıldığı için kargo puanı vemek istemiyorum bu da satışı yapan kişi için herhalde ortalamayı etkileyen bir durum söz konusu oluyor?... bu durumda da satıcı 5 puan alacakken 4 puan almış oluyor?...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.