Şimdi Ara

2. El Sitelerindeki İlanlara Dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir süredir işyerindeki arkadaşım için 2. el araç arayışındayız... Bu doğrultuda 2. el sitelerindeki bazı ilanları uygun fiyatlı bulunca arıyoruz...

Şu ana kadar bu tür ilanların %80'i sahtekarlar tarafından verilmiş olarak karşımıza çıktı...

Yapılan sahtekarlıklara örnekler vereyim...

- Araç acil paraya ihtiyacım olduğu için satılık... şu anda iş için ......'deyim(genelde birçok ile yakın olabilecek olan iç anadolu şehirleri ve o aracın yetkili servisinin olmadığı yerler...) Aracı size getirmek için yol parası istiyorlar... Yemezseniz servisin olabileceği bir şehirde buluşmak üzere yol parası talep ediyorlar... Ben ustamla geleceğim deyince yan çizmeye başlıyorlar....

- Resimdeki araçların plakaları orijinal gibi görünüyor ama photoshop'lı... Plaka sorguladığınız zaman alakasız araçlar karşınıza geliyor... Satıcı profilinde genellikle benzer şekilde birkaç araç bulunuyor... Mutlaka satıcının profiline bir göz atın...

- Farklı şehirlerde bulunan araçlar için mutlaka bir tanıdığınızı yönlendirin... Bazıları dişli sahtekarlar ve siz bir görüşme ayarlayıncaya kadar sahtekarlıkları ortaya çıkmıyor... Ne de olsa oraya kadar gittiğinizde karşınızda kimse olmayacak...

Yukarıdaki örnekler defalarca tekrarlandı ve ilan sahipleri şikayet edildi... Siz de bu şekilde karşılaştığınız ilanları şikayet ederseniz bu sahtekarları kimse yakalamayacak olsa da en azından biraz olsun engellemiş olursunuz...

Herkese iyi bayramlar dilerim...

• Evet böyle ilanlar son zamanlarda çokça görülmeye başlandı.Çok dikkatli olmak gerekir.Sitelerde bu tarz ilanlara karşı önlem almalı.Bir araştırma yapılsa birçok insanın ilanları verenler tarafından dolandırıldıgı ortaya çıkar.
  • Bu sahtekarlar yüzünden toplumda güven duygusu kaybolamya başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: King of Kings

Bu sahtekarlar yüzünden toplumda güven duygusu kaybolamya başladı

+1
    Böyle şerefsizlere
  • ismail yk- allah b versin
  • Küçük sehire gerek yok adını vermeyeyim, Ankara'da Çok sık ilan giren bir galeri aleni bir biçimde 2. el şirket arabaları satıyor KMsini düşürüp.

Buna nasıl tanık olduğuma gelirsek cuma günü Corsa baktım tertemiz görünüyor, beni bir test merkezine yönlendirmeye çalıştılar kabul etmedim kendi arkadaşım vardı reis'te bir gittik ki 4 kez önden kazalı, kaza dosyası açılmış. Aracın KM'si tam 50.000 km düşürülmüş. Bana söylenen kapılarda 2 boyaydı !!!

Maalesef bunun gibiler yüzünden (başımdan da 2 adet fiat Albea ve Fiesta olayı geçti ama onlar şahıstı.) işime yürüyerek gitmek zorundayım sabahın 6:15inde çıkıp.

Çok ciddiyim kafam çok bozuldu bu sahtekarlara. Sahibinden.com a verdiği ilanı alıp servisin verdiği expertiz raporunu kullanıp Cumhuriyet savcılığına dolandırıcılık suçundan suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum!!!

• Yolda park halinde bıraktığınız aracınızın üç kare fotoğrafının çekilip , internette satıldığını görünce şaşırmayın
  • insanlar böyle bişey yapmaya neden ihityaç duyuyorlar anlamak zor

artık herşey sahte herşey yalan dolan

birisi bana söylesin bu tür şeyler sadece bizim ülkemizdemi oluyo
  • birde anlık ilanlar oluyor ilana bakıyorsunuz ne resim var ne bir açıklama sanırım benzer modeldeki aracı düşük fiyata almak isteyen kişilerce açılıyor çünki bu tür ilanların fiyatları düşük oluyor
  • sahibinden com'un ne kadar da aciz bir site olduğu belli.
    3 ay önce yazı yazmıştım. hala cevap verme gereği bile duymadılar.

birde şu satış ilanlarını paralı yapsalar keşke
    bir otomobil için 100 tl istesin. araç satıldığında bir kısmını sahibine geri versin.
    bakın bakalım ilanlara ne oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

sahibinden com'un ne kadar da aciz bir site olduğu belli.
    3 ay önce yazı yazmıştım. hala cevap verme gereği bile duymadılar.

birde şu satış ilanlarını paralı yapsalar keşke
    bir otomobil için 100 tl istesin. araç satıldığında bir kısmını sahibine geri versin.
    bakın bakalım ilanlara ne oluyor.

Güzel düşünce.Bu şekilde ak koyun kara koyun ayrılır.
    Bence şu an dürüst ilanlar gazete ilanları çünkü paralı yayın yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celik360

Yolda park halinde bıraktığınız aracınızın üç kare fotoğrafının çekilip , internette satıldığını görünce şaşırmayın

aracın içinin(kapı açık halde) detaylı fotolarının olmadığı ilanları kaale almamak bir miktar önlem teşkil edebilir bu konuda.
  • bende gecenlerde bu sitelerde dolaşırken birde ne göreyim benim araç şerefsizler resimlerini çekmişler plakayı karalamışlar araç modlu oldugundan tanıdım üstelik araç urfada satılık oysa ben ankaradayım bunları vericeksin savcıya
  • İlan sitesinde ilanın altına kullanıcıların yorumu olmalı, örneğin başıma gelen bir olayı hemen altına yazmalıyım ki kim şerefine düşkün herkes görsün. Bu fikri sahibinden.com a da bildirdim bakalım belki yanıt gelir.
  • guzel ve aciklayici bir baslik olmus, elinize saglik.

turkiye'de halen bos+bos baz donanim sifir araclarin satilmasinin tek nedeni bu sahtekarlar.

calisip zar zor topladigi parayi kimse bosa harcamak istemiyor.
  • Piyasayı alt üst eden bence BAZI Galeri adındaki devletin başı boş bıraktığı, denetimde yoksun, gözleri korkmayan bu işi meslek edinmiş zaman iççinde denetimsizlikten nasıl daha fazla kazanacaklarının sinsice planlarını yapan bazı galerilerdir. Piyasa şartlarını kabul etsek de etmesek de onlar belirliyor. Boya değişen de neymiş ben 10 yıl önce gözüme hoş geleni alır yine aynı şekilde satardım. Şimdiyse bana araç satarken örneğin kaput değişmiş ama önemli değil abi çizikmiş kasko da değiştirmiş diyor ben aynı arabayı alıp ona geri satığımda bu araç önden kazalı deyip sözde cin olup adam çarpıyorlar.

Aklıma gelen çözüm ilan sayfasında KULLANICININ YORUM yapması. Bir de öyle denesek. Sitelere duyurulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenten77 -- 20 Eylül 2009; 12:02:26 >
  • çiziklerden dolayı boyalı

fazla km uzun yolda yapmış

özellikle konyadaki ama tüm anadoludaki tüm ucuz fiyatlı düşük km araçlar

doktordan ve ve ve bayandan (ama busözlerden en kral duyduğum ASKERİ BAYAN DOKTORDAN olanıydı :D )

kesinlikle kazasız sadece sağ ön çamurluk değişmiş 3 parça boyalı diyen satıcıdan araba almam arkadaş...

• birde ne hikmetse dizel araçların çoğu 90-100 bin km aralığında satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babatolia
    (ama busözlerden en kral duyduğum ASKERİ BAYAN DOKTORDAN olanıydı :D )

Bu ne yav koptum valla Nescafe 3'ü 1 arada gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celik360

Yolda park halinde bıraktığınız aracınızın üç kare fotoğrafının çekilip , internette satıldığını görünce şaşırmayın

Benim bir arkadaşın başına gelmiş. Gece gittiği bir mekanda valeye bırakmış aracı. Daha sonra bakmış resimler nette. Birde ruhsetı kopyalamışlar.

Çok enteresan. Çakal mı yok. Dolu . Artık insanlarda namus şeref ve haysiyetten iz dahi yok. Yazıklar olsun. Hiç mi öbür tarafı düşünmezsiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.