Şimdi Ara

2. el ürün satarken fatura sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben internet üzerinden ürün satacağım fakat ürünün faturasında benim adım soyadım, açık adresim ve tc kimlik numaram yazıyor. Açık adres ile tc kimlik numarasını kalemle üstünden geçsem bir sorun teşkil eder mi? Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2. El Ürün Satarken Fatura Verilir mi?

İkinci el ürün satışı yaparken fatura vermek konusunda tereddüt etmeniz anlaşılır. İşte bu konuda bilinmesi gerekenler:

• Yasal olarak, ikinci el ürünlerin satışında fatura vermek zorunlu değildir. Ancak, alıcının fatura talebi olması durumunda fatura düzenlemek zorunludur.
    • Fatura almak alıcı için bir takım avantajlar sağlar. Örneğin, fatura ile ürünün garanti süresi başlar ve alıcı, üründe herhangi bir sorun olması durumunda satıcıya başvurabilir.
    • Fatura düzenlemek, hem alıcı hem de satıcı için güvenilir bir ortam yaratır. Alıcı, ürünün kaynağının belli olduğunu bilirken, satıcı da satışı resmi olarak kayıt altına almış olur.
    • Telefon satarken de fatura verilmesi önerilir. Telefon, ikinci el piyasasında sıklıkla alınıp satılan bir üründür ve fatura, cihazın geçmişi ve durumu hakkında bilgi verebilir.

2. El Ürün Satarken Fatura Vermenin Önemi

İkinci el ürün satarken fatura vermek, aşağıdaki nedenlerle önemlidir:

• Alıcıyı korur ve ürünün garanti süresinin başlamasını sağlar.
    • Satıcıyı yasal sorumluluklardan korur.
    • Güvenilir bir ortam yaratır ve satışın resmiyetini sağlar.
    • Telefon satışı gibi durumlarda, cihazın geçmişi ve durumu hakkında bilgi verir.

Sonuç olarak, ikinci el ürün satarken fatura vermek zorunlu olmasa da hem alıcı hem de satıcı için faydalıdır. Alıcının fatura talebi olması durumunda fatura düzenlenmesi gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de merak ediyorum.
  • Adına şirket kurarlar.
  • Up bende merak ediyorum.
  • adına şirket kurarlar gibi baştan savma cevap vermektense doğru düzgün cevap verecek arkadaşlar varsa cevaplamalarını rica ederim.. Bende sahibinden.com'da 1500 tl lik bir elektronik cihaz satacağım ancak faturasında şahsi bilgiler var.. Hadi adresi, ismi soyismi geçtimde tc kimlik no'nun üzerinden geçip vergi kimlik numaramı yazsam garantide sorun çıkartırlar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksenophanes -- 17 Ekim 2012; 11:36:33 >
  • ikinci el ürünü satarken eğer malın üzerinde garanti, sigorta yoksa zaten faturayı netcek alıcı, yok illaki aldığın meblağı görmesi için gönderiyorsan İ**** S**** şeklinde gönder ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela cep telefonu satıyoruz adam bu telefonla suç işledi ımei benim üzerime ne olacak böyle bir durumda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'Sefa

Mesela cep telefonu satıyoruz adam bu telefonla suç işledi ımei benim üzerime ne olacak böyle bir durumda.

satarken satıs sözlesmesı yaparsın 2nız arasında ımzalanır
  • faturanın aslını vermenize gerek yoktur. ayrıca kurşun kalem ile tc numaranızın üzerinde hafif karalama yapar ve fotokopi çekerseniz tc numaranız kopya üzerinde okunamaz hale gelecektir. zaten çoğu serviste artık fatura fotokopisi yada ürünün seri numarası yeterli olmaktadır.
  • 2.eli boşver.
  • 2.el telefon satarken fatura fotokopisi versek,alan kişiye yeterli olur mu?Garanti açısından?

Ya da fatura vermesek garanti konusunu halledebilirler mi?

• 9 sene sonra bu sorunun cevabini bende merak ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.