Şimdi Ara

2. Elde YENİ TEHLİKE MİKRON BOYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
14.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Besiktas sokaklarina bakabilirsiniz . Dokulecekse neden boyali araba alalim ? Boyasizini aliriz . Yetkili serviste 3 senede 2 kere boyattin ayni yeri . Cunku boya dokulmeye basladi . En son bahaneleri gunes altinda kalmis o yuzden :) orjinal boya gunes altinda kaldiginda bisey olmuyor dedigimde orjinal boyanin yeri hic bir sekilde tutmaz , imkansizdir cevabini verdiler .
    Taksim Beşiktaş gezdim hiç öyle dökülen araçlar görmedim. Sizinki sulu boya falan olmasın ??
  • Bu sorun değil. Boyanın altında macun yok ise zamamen temizlenmiş tekrar astarlanıp boyanmış bir parçanın kimseye zararı yok.

Sorun hasar görmüş, onarılmış, yamanmış, macunlanmış kaportada. Sök tak işi zaten bariz ben burdayım diyor. Bu şekilde mikronuna kadar ayarlanmış boyada çatlama da olmaz paslanma da. Merak etmeyn

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul öyle bir şehir ki insanın başına ne geleceği hiç belli olmuyor. Kimse evinin önüne cesaret edip 100 bin tl koymazken arabamızı koyuyoruz işte. Geçen aylarda servisin biri virajı dönerken kapıya biraz tıklatmış. Evin önünde küçük çocuklar düşe kalka bisiklete biniyor kapıda göçük oluşmuş. Motorcu iki araba arasından geçmeye çalışırken çiziyor arabayı. Park yapılmasın diye turuncu kukalardan koymuşlar arasına 15 cm lik demirler yapmışlar. Nasıl göreceksin oturduğun yerden 15-20 cm yüksekliğinde şeyleri? Aracın önü alçak olduğu için sürtüyorsun. Ben de arabamı kendim yıkadığım için görüyorum çizikleri ezikleri moralim bozuluyor. Bi de siyah araba olunca en küçük hatayı gösteriyor. Evime de yakın işini güzel yapan bir servis var. Geçen gün de arkadan tampona vurdular. Götürdüm oraya hem tamponu yapsınlar, arada da çizikleri ezikleri düzeltsinler. Boyasız değişensiz ama çizik ezik içinde olacağına boyalı, orijinal değişenli olsun benim olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İzleyin arkadaşlar.
  • Geçen hafta arkadaşıma araba alırken bizzat aynı olayı yaşadık exper makine ile göremedi fakat işini hakkı ile yapıyorlarmış fark ettiler söylediler böyle böyle diye araç alırken dikkatli olmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sano

İzleyin arkadaşlar.
    Bu sadece yakalanmis bir örnek. Piyasada bunun gibi binlerce arac boyasiz olarak satiliyor. Butun expertizler islerini cok iyi yapamiyor malesef.Burada konu aracin boyali oldugunu bilmeden alarak kandirilmak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    İvedikte çok başarılı mikron boya yapan yer var. Makine ile anlaşılmıyor, iyi bir boyacı anlar sadece...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Boyadan niye korkuyorsunuz ki bu kadar ?
    Boyasız diye boyalı araç satıldığı sürece korkulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Boyadan niye korkuyorsunuz ki bu kadar ?
    Normalde ben boyadan korkmam da, ön tamponu boyattım. Usta astar niyetine tampona tükürmüş sanırım. Sinek konsa boya düşüyor tampondan. Müsait zamanda tekrar boyatıcam. Aracın orijinal 20 yıllık boyasında en ufak bir şey yokken, yeni boyatılmış tampon kararıyor şu anda. Benim sprey boya ile attığım boya bile 4 sene gitmişti.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Dikkatli gezin o zaman biraz araclara bakarak gezin . Sulu boyayi siz iyi yapiyorsunuz herhalde .

• bence güzel bir gelişme. umarım sistemi iyice geliştiriler de hiçbir aletle anlaşılmaz. belki bu şekilde milletin boya takıntısı biter, insanlar gönül rahatlığıyla araçlarını boyatabilirler.

• Makine ile boya bakan firma ekspertiz değildir, hobi olarak yapıyordur.
    Ölçüm makinesi yardımcıdır, asıl iş bu işin inceliklerini bilerek boyalı olup olmadığına karar vermektir.
    Öte yandan insanımız ölücü pazarlık yaptığı için en ufak şeyde para kırma derdinde olunca böyle firmaların olması normal.
    Çıkma aynı renk parça takıp boyasız değişensiz gösteren bile var...

Boyalı ise ne oluyor diyenleri araba satarken göreceğim. Her müşteri boyalı bu diye pazarlığa girişince nasıl oluyormuş görürsünüz...
  • O dediğin micron boya geleceği anlatan ucan araba olan filmlerde olur macun var birkere
    Ölçüm aleti olmadan elle gözle bile anlayan anlar Exper oyunları bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Makine ile boya bakan firma ekspertiz değildir, hobi olarak yapıyordur.
    Ölçüm makinesi yardımcıdır, asıl iş bu işin inceliklerini bilerek boyalı olup olmadığına karar vermektir.
    Öte yandan insanımız ölücü pazarlık yaptığı için en ufak şeyde para kırma derdinde olunca böyle firmaların olması normal.

Boyalı ise ne oluyor diyenleri araba satarken göreceğim. Her müşteri boyalı bu diye pazarlığa girişince nasıl oluyormuş görürsünüz...
    Katılıyorum 21 yaşındaki arabam 3 haftadır satışta. İlk sorulan şey boya değişen tramer. 280 binde. 17-18 bin arası satacağım adam boya var diye almıyor. Veya ölü fiyat veriyor. Bu nasıl bir zihniyettir. 21 yıl o boya nasıl kalsın aracın üstünde. Tramer 4200 tl gözüküyor 2 değişen farlar sisler klima hortumları falan var her şey belli yani adam pert gözüyle bakıyor. Neymiş kaza olsada tramer olmamalıymış.

Şunu çok iyi anladım. Bu millete her şey müstehaktır. Düne kadar hepsine sövdüğüm hasar kayıtsız pert arabaları satan galerilerin aslında ne kadar doğru bir iş yaptığını anladım. Adam diyorki 5 arabadan bir araba toplama olsun ama 100 lira bile tramer olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Makine ile boya bakan firma ekspertiz değildir, hobi olarak yapıyordur.

ben vaktiyle 11 yaşındaki aracımı boyasız değişensiz diye satılığa çıkarmaya fırsat bile bulmadan tavan fiyattan sattım ama alanın aklına da şaştım. 3 ay sonra basit bir kaza yaptı, kapı ile çamurluk boyandı. ne oldu şimdi o araç? ne değer kaybetti? serviste düzgünce yapıldıysa bana göre aynı araç.

şunu farkettim ki eğitim düzeyi arttıkça boya değişen takıntısı azalıyor. kaza yaptım, kaput hafif büküldü. servis değiştirmek istiyor, çevremde çoğu kişi aman sakın satamazsın diyor. hepsi de ilkokul-lise mezunu. diyorum neden satamayayım, kaza belli, arabanın durumu belli, motor belli, serviste yapılacak? cevap: yok sakın... egitimli insanlara soruyorum, serviste değişmiş bir kaput mu, sanayide düzeltilmiş mi, tercih edersiniz? serviste değişmiş cevabı alıyorum. bu gidişle ben de aracı satarken 4 yıllık lisans mezunu, yabancı dil bilme şartı koyacağım. esnaf kafası bana uymuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 9 Temmuz 2019; 13:59:26 >

• İşlem görmüş kaporta saçına zar gibi astar ve ince bir boya atıldığında ortaya taş duvar desenli bir yüzey çıkar. Fakat sürtme çizikleri, güneş yanıkları vs gibi durumda işe yarar bu ince boya olayı. Zaten o durumda da aracın değerini arttırır. Kim güneş yanıklı ya da sürtük arabayı ince atılmış boyalı araca tercih edecek sonuçta.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.