meraba arkadaslar dün pc ye format atmak istedim elimde bi orjinal pc den cıkan xp (home edition ) cd si bide arkımdan aldıgım xp (proffessional )cd si dün format attıkktan sonra gördümki 2 farklı isletim sistemi olmus 2 farklı oturum gibi acilio biri format atılmıs gibi biride format atmak istedigim masa üstünün yani eski masa üstüm eski pc ye res attigimda 2 farklı secenek cıkıo ya home edition yada professional i secin dio ben birini silmek istiorm nasil yapicam lütfen yardım edin
aynı dizindelermi. yoksa biri C diğeri D demi? eğer farklı dizindelerse kolayca halledebilirsin. ancak aynı dizini kullanıyorlarsa biraz uğraşacaksın.
ya 2 windowsta c klasöründe ne yapmam lazım yardım edebilirmisin
quote:
Orjinalden alıntı: Regmore
ya 2 windowsta c klasöründe ne yapmam lazım yardım edebilirmisin
Yeniden format atmak gibi bir seçeneğin var.
ilk once bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de gelişmişe gel başlaangıç ve kurtarmadan ayarları tıkla.. orda düzenle olması lazım ona tıklayınca boot.ini adında metin dosyası açılır.. orda ikitane vindows gözükür alttaini sil kaydet ve yeiden başlat dersen sorun çözülür.. kolay gelsin..
Alttakini sil derken :) Direk alttaki eskisimi oluyor , şimdi yanlış silersen diğeri gider bu sefer sorun olur senin için :) ama sil tabiki bişe olmaz yaw.. Busenin sorununu çözecektir kesinlikle , ama diskten silmiş olmayacaksın sadece baslangıcta o seçenek gelmeyecek, eski sildiğini sandıgın windows hala bilgisayarında kalacak.
quote:
Orjinalden alıntı: hsnac
ilk once bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de gelişmişe gel başlaangıç ve kurtarmadan ayarları tıkla.. orda düzenle olması lazım ona tıklayınca boot.ini adında metin dosyası açılır.. orda ikitane vindows gözükür alttaini sil kaydet ve yeiden başlat dersen sorun çözülür.. kolay gelsin..