daha önce deniyen oldumu. mesela xp tabanda çoklu bağlantıyla iki telefonun üzerindeki gprs hattını birleştirsek..
deneyen varmı ben bu hafta sonu deniycem.[wand]
Denemedim ama çift modemle bağlanılabildiğine göre bununla da olması lazım. Sonuçta Windows modem olarak görmüyor mu...
Denemedim ama mantık aynı arkadsaş değişen bi şey yok we bi sorunda çıkacağını sanmıyorum çünkü bunu yapanLAr war duydum ..
SewgiLerimLe !! ..
Ben gprs ile dialup bağlantıyı birleştirdim ama ikiside aynı anda asla çalışmıyor.Ya gprs bağlantısı yada dialup çalışıyor. Ama 2 gprs i ayna anda kullanmadım ama merak ettim bide ben deneyeyim bakim.
SaYgıLaR..!!!
midpoint adlı program 2 bağlantıyı birleştiriyor diye duymuştum. bi deneyin isterseniz
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by storm_of_oceans</i> <br />Ben gprs ile dialup bağlantıyı birleştirdim ama ikiside aynı anda asla çalışmıyor.Ya gprs bağlantısı yada dialup çalışıyor. Ama 2 gprs i ayna anda kullanmadım ama merak ettim bide ben deneyeyim bakim.
Ben de denedim. Çoklu bağlantı olmuyyo. 1.Bağlanıyo 2. de "Karşı taraftan bağlantıız kesildi" falam dio. Tek tek bağlarsan xp de bağlanıyo.Ama son bağladıın tek başına çalışıyo. Heh
şimdi xp pronun 2600 buildinde çoklu bağlanı problemi girdirildi. ben normalde bir çok farklı bağlantıyı yaptım bir çok yerde ama elimde 2 tane tel olmadığı için denemedim. bir müşterime bağlıycam. normal olarak çoklu bağlantı olması gerekiyor. önce xpde deniycem sonrada microBSD de.
elmapc dialup ile gprsi baglayabilirmisin onu denesene bi 2 tel yoksa dedigim gibi dialup ile gprsi baglayabilirsin dene sonuclarida buraya yaz bakalim bi randiman alabiliomuyuz?
arkadaşlar boşuna denemeyin ben denedim o işin mantığı yok iki gprs li telefon aynı anda bağlanamaz.hem dial upla gprs i hemde gprs+gprs i denedim hem xp de hem 98 de olmuyo ikiside olsaydı alıcaktım bi telefon bi tane daha telsim hat o zaman bak sen hıza ama yemiyo.iki tane t260 ile ikisindede telsim hat var ikisini de seri porttan girdim herşey normal ama sorun şu ve en büyük problem zaten.
bağlantıyı gerçekleştiren iss yani burda iss miz telsim oluyor.çoklubağlantıyı desteklemesi lazım.mantıken düşünün 1 bilgisayarın 1 ip numarası olabilir.2 telefon ile online oldugunuzda iki telefon aynı ipyi kullanıp nasıl internete bağlanabilir.bu durumda biz normalde bi yerden bağlıyken internette herhangi birinin aynı ipden bağlanabiliyo olması lazım bunu da telsim sağlamadıgına göre olmuyor sonuç olarak.bunun mantıgı proxy gibi değil proxyde hazır olan bağlanmış ip ye fazladan sende dahil oluyosun iki şebeke birbirine bağlanıyo değil.
xp bunu becermeye çalışıyo ama ikinci bağlanmaya çalışan telefon bağlanmıyor."karşı taraftan bağlantınız kesildi" mesajı geliyo.yani ilk telefon bağlandıgında PC ip numarasını alıyor diğer telefonu da bağlayıp aynı ip ye sokmak isteyince film kopuyor.1,5 senden beri gprs kullanıyorum neler denemedim iki telefonu ayrı bilgisayarlardan bağlayıp 3 üncü bilgisayarda ağ üzerinde 3 üncü bilgisayar belki hızlı bağlanır dedik olmuyo 1 i bağlıyken ötekini ağdan bağlayıp yeni bağlananın internetini kullandıralım dedik olmuyor.bağlandıgımız yer aynı ipye 2 ayrı telefonu kullandırmadıgı sürece o işin imkanı yok.benden söylemesi merak etmesin kimse çok uğraştım çooookk.internetten programlar mı aramadım 2 bağlantıyı tekmiş gibi bilgisayara kullandırmayı sağlayayım diye ama öyle bişey de yok.salak salak dialer programları çıktı hep.hele dialupla gprs hayatta bağlanmaz iki bağlantıda aynı nuamrayı cevirip aynı şifreyi kullanıp bağlanması gerek.bi ekre gprs ile bağlanınca "parola yetkilendirme iletişim kuralı" diye bi nane çıkıyo.dial up sadece tcp/ip ile bağlanıyo.uymaz bi kere kafadan.dial up ı normal gprs i de sonradan cevirilicek numara diye ayarlarsın dial up bağlanır gprs öylece kalır denedik ordan biliyoruz.yormayın kafanızı olmuyo yani bu iş.yaptım diyen varsa kusura kalmayın alnını karışlarım :)
trust_me neler denemissin oyle ya...bu kadar ugrasıya elde var sıfır...ben diyorum bu telsim hepimize bu isi ogrettirip sonra gprs servisinde ise alacak
Alla Allah! Bende Win XP de Hem GPRS Hemde Dial-up Aynı anda Oluyor Windows 200,'dede Aynı anda GPRS bağlıyken Dial-up 'da Bağlanıyorum Hiç Sorun Olmuyor . Sizler Bi yerde Hata yapıyorsunuz demekki
arkadaslar ben aynı anda 3 telefonla dahi bağlandım lakin 1 i aycel idi 1 hafta öncede 2 telsim aynı anda bağlanıyordum lakin irda üzerinden bağladığım 7650 yakın bilgisayar olarak tanıtıp denediydim bu arada 7650 lerde kendinize bir ip belirliye biliyorsunuz internet ayarların da gelişmişi yoklayın ama bu dediğiniz olay mümkün + telsim aynı anda 2aynı nodan bağlantıda veriyor herzaman değil ama oda mümkün kopya sim kullanan ların dikkatine makinama ulaştığımda ayarlarını yazarım
bakın arkadaşlar ne diyorum bağlarsınız ama veri transferi sadece ilk connect olandan olur yani bağlantı falan yok bağlantı yürütülemiyo diyor.ayrıca Xlarge arkadaşım cevirmeli ağ kullanımda iken nasıl diğerini bağlayıp da ondanda data transferi yapıyosun aklım almıyo.makinen bi ip almış iken o yeni bağladıgın hattın ip si ne oluyo yazarmısın? yeni bağladıgında eski ipne mi dahil oluyo.tuhaf ki ne tuhaf yani iki satır yazı yazıyosunuz arkası yok yaptım diyen yazsın nasıl oldugunu gelirim istediği yere tarif etsin "100 milyonu" sayayım avuçlarına hadi iddia ne yani 3 telefonla bağladıgında 10 KB/sec download hızını yakaladınmı onu soyle.madem 3 telefon bağlanıyo 3,5 kb tan hesapla en az 10 kb download hızının olması lazım.hep miş muş lu laflar dolanıyo ortada.kopya sim demişsin arkadaş meraklanma onu da denedik.olsaydı aynı telsim hattı kopyalayıp kopyalayıp birsürü arkadaş kullanıcaktık.birinci hat bağlıyken kopyayla girmeye kalk bakalım gprs e öteki bağlandıgın hatda kitleniyo.nerde o yoğurdun bollugu.denedik onu da.olsaydı o gelen 6.700.000 liralık parayı bile ödemeden gprs teydik şimdi.şunu denemedik ama iki kopya kartı değişik baz istasyonunda gprs e çıkarmayı denemedik belki farklı abz lardan çıkarlar gprs e ama biz aynı abz dan denedik bağlı olanda donuyo digerini bağlamaya kalkınca ayrıca o ip belirleme olayı sadece 7650 de değil hemen hemen hepsinde var ve o telefona ait özellik falan değil.bağlantı menusunde dynamic yada static olarak seciyosun o kadar.sec bakalım sen statik ip yi istediğin ip numarasını veriyomu sana telsim.sadece menü de görmüşsün bence dene bakalım bi noolucak.kablonet değil bu sabit ip versinler sana o an operator tarafından hangi ip sana atanırsa onu kullanmak zorundasın kafadan başlangıcı 81.6.*.* gibi olmak zorunda mesela.adamın verebildiği ip ler bunlar keyfiye ip secmek dial up ta nerde görülmüş.
ben onu da mı denemedim sanıyosunuz.bazen oluyodu kesintisiz 15-16 saat bağlandıgım.işte o bağlandıgım zamanlardaki iplerimi not aldım ki aynı ip numarasını yakalarsam belki yine kesilmeden bağlanırım diye ip ile de alakası yok kesilmenin tek sebebi "telsim" herkeste böyle kopma oluyo günlerce kesilmeden bağlanan yok.suç telefonlarda falan da değil.
sonuc olarak coklu bağlantı olayını yaptım diyen adam gelirim yanına üşenmem fazla telefon lazımsa getiririm de yanımda.ikisini birden bağlasın bi dosya transferi yapalım 5 KB/sec ı geçsin bende dinozor um
2 satır yazıyla ben yaptım demek olmuyo.buyrun kardeşler anlatın bakalım
:)))) Şu an aynı anda 2 gprs ve bir dialup(dial-up ı kullanmıyorum.çok para) ile aynı anda bağlanıyorum.(8 ayrı bağlantı noktasına kadar)Hız mükemmel.... hepside aynı anda bağlanıyor.
Nasıl yapıldığını ileride foruma yazacam......
Trust me 100 milyonu hazır et.. Büyük konuştunnn :)))))
Dinozor.. :))) 5 kb mi yoksa 13 - 15 kb mi ?
onlada bi cep telefonu daha alırım...hızıma hız katarım :)))))
Valla Trut_ME Senin Dinozor Olman Beni İlgilendirmez Ama Dinozorda Az Bulunuyor Bu DEvirde Örnek Olursun En Azından. Ama Modem Ayarlarına Gir Orda Ek Başlatma Komutu KEsinlikle Kullanma sendede Olacaktır. ( Senin dinazor Olmana Gönlüm Razı Olmadı Yau )
Şuan Telsim GPRS Bağlıyım Sunucu IP : 192.168.100.101 İstemci IP : 81.6.66.232 Ve Dial Up Bağlıyım Sunucu IP : 195.175.59.193 İstemci IP : 195.77.121.66
laf kalabalıgı yapmayın arkadaşlar açıklayıcı şeyler yazsanıza"ilerde yazıcam" ne demek oyalama taktiğimi duy da inanma neymiş 8 bağlantı noktasına kadar.hahahahaha sen 8 tane aygıtı bilgisayarının neresine sokuyon bakiim ki 8 ayrı noktadan bağlanıcan.ilerde yazarsın artık bunları da :))) yoksa devlet sırrı mı.ip numaran ne bakalım ona yaz bari onun hakkında bişey yazan yok..yok sunucu adresi yok istemci.ip numaran ne onu yaz ve gprs ile dial up bağlantın nasıl oluyor da tek ip de birleşiyolar ondan haber ver diyorum gene laf kalabalıgıyla karşılasıyoruz.ben hala ciddiyim varsa yapıyorum diyen ciddi ciddi öyle sallama değil 2 gprs aynı anda bağlanıyo 5 kb ın üzerinde hızla download edebiliyorum desin biri,rize olmaz haliyle ama istanbul içi gelirim yanına 100 milyonu da getiririm.e yaptım deyipde yanına vardıgımda kıvırtan adamı da naapmalı onu deyin bakalım :) ne ağ ne bişe var local tek makine arkadaş nasıl bağlıycanız hem gprs hem de dial up aynı anda iletişim kuralları bile farklı bi kere
yoksa ağ dan bağlıyorum falan demeyesiniz? local pc üzerine konuşuyoruz.eger tutupda iki ayrı ağda internete bağlı bilgisayarları iki farklı ethernet takılı 3 üncü bi bilgisayarda birleştirerek bağlıyorum dersen yemezler ondan bahsetmiyoruz.ona göre eğer öyleyse hiç konuşmayın.konuşmalarımıza bakın local tek bilgisayar üzerine
100 milyonu vermeyeceksen söylememem git araştır bulll. az biraz açıklama yapayım sana belki ararsın bulursun....
hepsinin ayrı ip si var. hepside ayrı ip den bağlatıyı sağlıyor.. bir program ve windows iletişim ayarlşarından sonra ayrı ayrı bağlantılardan alınan dataları programla birleştiriliyor..
Şu an 6 usb 2.0 portum var. artı 2 com port e kablo modem ethernet kartından bağlanıyor..yetmedimi.8 i bırak 10 tane bağlantı yaparsın bilgisayarına...
yakındada sana resimli olarak gösterecem ... bekle....
Trust_Me, ayni bilgisayarda 2 farkli baglanti yapilabilir. Hatta Michael Myers in dedigi 8 sinirrini da gectik, ben sana sinirsiz baglanti yapabilecegini soylerim. Bu isi cok denemissin olmamis ve sana olmaz gibi geliyor hatta kendi tecrubelerinle neden olamiyacaginida aciklamissin ama ayni bilgisayarda pekcok baglanti yapmak mumkun.
"mantıken düşünün 1 bilgisayarın 1 ip numarası olabilir.2 telefon ile online oldugunuzda iki telefon aynı ipyi kullanıp nasıl internete bağlanabilir."
Buda sinirsiz. bir bilgisayarin pekcok ip si olabilir cunki ip ler bilgisayarlarin degil aygitlarin ipleridir.(Serdar Köylü her yil duzenlenen linux ve özgür yazilim seminerinde network anlatir. tavsiye edilir :) )
"bi ekre gprs ile bağlanınca "parola yetkilendirme iletişim kuralı" diye bi nane çıkıyo.dial up sadece tcp/ip ile bağlanıyo"
"8 bağlantı noktasına kadar.hahahahaha sen 8 tane aygıtı bilgisayarının neresine sokuyon bakiim ki 8 ayrı noktadan bağlanıcan"
USB + USB HUB ile istemedigin kadar aygiti ayni anda kullanabilirsin.
Trust_Me, sanirim bu isle fazla ugrasmissin ve gozunde buyumus. Yuz milyona gerek yok bu istanbulda olsaydim gelir beraberce yapardik ama trabzondayim. Elimde iki alet olmadigi icin su an ben bunu deneyemiyorum ama ilk firsatta deneyecegim. Bu is icin extradan fazla bisey yapilmasi gerektigini dusunmuyorum. Deneme firsati buldugumda extra olarak neler yapilmasi gerekir yazarim. Bunu gerceklestirmis arkadaslar varsa yazmalarinda bir sakinca yok. neden bizimle paylasmiyorlar anlamadim.
Bide Bu konuyu(2 farkli modemle baglanti) de chip bir sayisinda islemisti sanirim 1998 de. eski chipleri toplayan arkadaslarimiz varsa orada detayli sekilde bulabilirler.