2 gün önce birden kasamdan bi ses geldi ve tekrar açılmadı. biraz kurcaladım, sıkıntının power dan kaynaklandığını düşünerek aldığım yere vatan bilgisayara götürdüm. orada elemanlar baktı power yandı dediler. bende servise gönderdim.
power'ın servisten gelene kadar idare etmek için yeni bi power aldım. eve geldim taktım. sorunsuz açıldı pc. 15-20 dk sonra pc reset attı. bi daha da açılmadı. bende ekran kartının power'ı zorladığını düşünerek ekran kartını söktüm. anakart üzerindeki vga çıkışına bağladım monitörü(yeni aldığım power 250w). gene açılmadı biraz daha kurcaladım kasayı ve en sonunda
reboot and select proper boot device
bu hatayı almaya başladım. forumlarda araştırma yaptım hdd gözükmediği için bu sorunu veriyormuş. bu hatadan bir türlü kurtulamadığım için bios pilini söktüm, geri takınca bios ayarlarına girmeme izin verdi. ancak bi türlü bios da hdd yi bulamadım. sorunu çözer dedikleri bütün yolları denedim bir türlü olmadı.
not: bios pilini sökmeden bios ayarlarına giremiyorum. bios da hdd yi göremiyorum. bütün parçaları söküp taktım. hdd de çalışıyor, en azından elektirik geliyor hdd ye.