Şimdi Ara

2. HDD takma ve kurma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
27.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar MSI NF550 ddr2 anakart üzerine takılmış 250gb Sata(1 veya 2) Seagate Barracuda 7200 hdd var. Şimdi WD 1 tb SATA2 Cavier Green 64mb cache hdd aldım. Kasayı açtım, 250gb lık hdd kıvrımlı kırmızı bir kabloyla anakart üzerindeki SATA1, Sata2, Sata3 ve Sata4 ibareli takma yerlerinden birincisine takılmış, yani Sata1 e. Bir tane de güç kaynağından gelen güç kablosu takılı. Şimdi ben, aldığım 2. hdd yi(şimdilik depolama için kullanıcam, ilerde sistem hdd si yapabilirim) nasıl bağlayabilirim? Takmayı başarabilirsem Windows üzerinden herhangi bir işlem yapacak mıyım? (Win7 Ultimate ve WinXP var)

Yardımlarınızı bekliyorum, hdd bekliyor öyle kenarda masum masum :)

• o kıvrımlı kırmızı kablodan bırtane yenı dıske takıp ucunuda sata2 sata3 herhangı bırıne takacaksın ve bunada powerden baglantı yapacaksın
    tabı bu ıslemlerı pc kapalı ıken yapacaksın sonra pc yı actıgında sag altta yenı hdd bulundu dıyecek sıstem otomatık tanıyacak sen bırsey yuklemeyeceksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

o kıvrımlı kırmızı kablodan bırtane yenı dıske takıp ucunuda sata2 sata3 herhangı bırıne takacaksın ve bunada powerden baglantı yapacaksın
    tabı bu ıslemlerı pc kapalı ıken yapacaksın sonra pc yı actıgında sag altta yenı hdd bulundu dıyecek sıstem otomatık tanıyacak sen bırsey yuklemeyeceksın

O kırmızı kablodan başka yok, olması mı gerekiyor? Ya da bilgisayarcılardan mı alıcam?
    Ayrıca bios ayarı falan istemiyor di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çerkez -- 4 Mayıs 2011; 14:16:13 >
  • anakrtla bırlıkte verılır genelde alman gerekıyor bıosta bır ayar yapmana gerek yok
  • Teşekkürler saolasın. şimdi bi tane kablo alıp deniycem
  • hard diski takınca

yönetimsel araçlar > depolama > disk yönetimi

kısmından yeni hard diskini biçimlendireceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ivoorzwart

hard diski takınca

yönetimsel araçlar > depolama > disk yönetimi

kısmından yeni hard diskini biçimlendireceksin

Yönetimsel Araçlar ın içinde depolama diye bir yer bulamadım. Bilgisayarım dan girip biçimlendireyim dedim ama aşağıdaki menü çıkınca tırstım. Bende 250gb hdd var C, D, ve E olmak üzere. Yeni hddyi biçimleendireyim derken eskisini yapmayayım diyorum. Çünkü D diyor yeni hdd ye yanlış görmediysem. Yardımcı olur musunuz, ne yapmam lazım sırasıyla söylerseniz sevinirim...

2. HDD takma ve kurma...

2. HDD takma ve kurma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çerkez -- 5 Mayıs 2011; 23:10:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevap gelmeyince dayanamadım ve kendim risk alıp yapayım dedim:) "Yeni basit birim" kısmını seçtim G sürücüsü oluşturdum herşeye evet dedim tamamladım. Umarım yanlışlık yoktur. Başka yapmam gerekn bir şey var mı? Ayrıca yedekleme yapınca 250gb lık C, D ve E den oluşan hdd yi birleştirip ikiye bölmek istiyorum. Onu da bu yolla mı yaparız? Gerçi biçimlendirince windows da gidecek
    Bu konuda yardımcı olur musunuz?
  • resimdekı dısk1 bılınmeyen 931.51gb hdd de bu ıslemı yaptıysan dogrudur
    eskı dıskındede wındowsu sılmeden c harıc dıger bolumlerı bırlestırebılır sılebılır veya boyutunu degıstırebılırsın
  • quote:

resimdekı dısk1 bılınmeyen 931.51gb hdd de bu ıslemı yaptıysan dogrudur
    eskı dıskındede wındowsu sılmeden c harıc dıger bolumlerı bırlestırebılır sılebılır veya boyutunu degıstırebılırsın

C hariç derken, windows un kurulu olduğu sürücü demek istiyorsun di mi? Benim Win7 D de kurulu çünkü. C de Winxp var
  • ozaman o dıskte oynama yapma 2 ıstetım sıstemı 3 bolum var toptan ucurabılırsın
  • quote:

ozaman o dıskte oynama yapma 2 ıstetım sıstemı 3 bolum var toptan ucurabılırsın

D yi sabit bırakıp C ve E yi birleştirsem olmaz mı? Ayrıca tekrar tek disk yapmak istersem Fdisk mi yapmam lazım?
  • hocam o birleştirme mevzusuna girmeyin bence.

kusura bakmayın cevap atamamışım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ivoorzwart

hocam o birleştirme mevzusuna girmeyin bence.

kusura bakmayın cevap atamamışım

Eyv. kardeşim önemli değil.
    C,D ve E nin komple yedeğini aldım yani silinmesinde problem yok. Yine de yapmayayım mı?
  • bolumlerı sıldıgınde ısletım sıstemlerıde sılınecegı ıcın makıne cokecek sıfırdan format atman gerekıcek. format baslangıcında ıstedıgın sekılde bolumlere ayırırsın
  • Windows 7 yedeğini G sürücüsüne (yeni hdd) atıp kurulum yapabilirim di mi? Korktuğum şey, dos ortamına geçemiyorum bazen, nasıl geçicez siyah ekrana? başlangıç disketi mi lazım ve Win7 d bu nasıl oluyor?
    Şimdiden teşekkürler.
  • w7 yedek olayını hıc denemedım bılemıyorum
    kurulum ıcın dos ortamına gerek yok cd surucuye cd yı takıp cd den boot edıceksınız zaten kurulum ekranı sızı yonlendırıcek cok zor degıl gozunuz korkmasın
  • quote:

w7 yedek olayını hıc denemedım bılemıyorum
    kurulum ıcın dos ortamına gerek yok cd surucuye cd yı takıp cd den boot edıceksınız zaten kurulum ekranı sızı yonlendırıcek cok zor degıl gozunuz korkmasın

elimde windows cd si yok dostum. DVD ye yazdırsam windows dosyalarını, olur mu? Boot etmesi için başka bir şey daha gerekiyordu galiba yanlış hatırlamıyosam...
  • googlelde win 7 boot cd yaz boot cd nasıl yapılır bilgisi çıkar dosyaları direk dvd ye yazdırınca boot cd olmaz ve cd yi yapınca biosdan boot bölümünden cd romu seçip f10 la kaydedip yes deyip pc yi yeniden başlatıcan ki pc cd romla açılsın. ve tabi bu arada cd takılı olacak cd romda sonra ekranda bir tuşa basın yazısı çıkınca klavyeden bi tuşa basıp kurulumu başlatıcan kurulum herşey bitincede tekrar biosa girip boot menüsünden cd room yerine sistemi kurduğun hddyi seçip f10 yes çıkış yapıp pc hdd le açılacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 7 Mayıs 2011; 3:13:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

googlelde win 7 boot cd yaz boot cd nasıl yapılır bilgisi çıkar dosyaları direk dvd ye yazdırınca boot cd olmaz ve cd yi yapınca biosdan boot bölümünden cd romu seçip f10 la kaydedip yes deyip pc yi yeniden başlatıcan ki pc cd romla açılsın. ve tabi bu arada cd takılı olacak cd romda sonra ekranda bir tuşa basın yazısı çıkınca klavyeden bi tuşa basıp kurulumu başlatıcan kurulum herşey bitincede tekrar biosa girip boot menüsünden cd room yerine sistemi kurduğun hddyi seçip f10 yes çıkış yapıp pc hdd le açılacak

google dan da sağlam bi rehber bulamadım dostum. Eğer burdan birisi anlatırsa çok makbule geçer...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.