Şimdi Ara

2 klima arasında kararsız kaldım bu hafta alinacaktir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar iyi aksamlar izmirde oturuyom evim sabah az öğleden sonra 1 gibi güneş almaya başlıyor ve hamam gibi oluyodu camları konfort cam yaptım biraz ısı kesildi ve dış cephe mantoloma olmasına rağmen ki baya kalın mantolama 3 cepesi acık diye sanırım cok sıcak oluyor. solanda balkona acılan kapı ve 1.70 1.50 cam ve aynı solanda 1.40 1.30 cam var ev 90 metra kare 18000 lik düşünüyorum bütçe 2 - 2,5 bindi şuanda 3,5 en son :) sadece SOĞUTMA için kullanılacak çok para baglamak istemiyorum açıkçası. sonca çok da iyi alsan elektronik eşya şans ısı %50 bence neyse oraları boş verin ;)

aradıgım ozellikler;
    *wifi
    *sesiz
    *a+ enerji inverter (ama kapıları acıcagım ıcın pek işe yaramıcak galiba tum evi sogunu kırmayı dusunuyoömda : )

uzun bir form taramsından sonra 2 klima arasında kaldım

1. MİDEA MİSSİON 18000 BTU İNVERTER 3400 tl

http://www.galeribeyaz.com/midea-mission-18000-btu-inverter-klima-msmbbu-18.html#.V2HHrruLTIV

2.Siemens Klima S1ZMA/I18911 3431 tl

http://www.hepucuz.com.tr/asp/product/8838/Siemens-Klima-S1ZMA-I18911

mediaa bu arların formda cok papuler zamanda bazı markaların oldugu gibi hep aynı insanlar onermis mediaa kullanıcı yorumu cok az birtek izmirden seko nikli bir ardas alıp fotolarıyla koymus

simenens icin se ne yazıkki formda cok cok az bilgi onlarda eski bunların arasındaki tavsiyeleriniz yada sizin kendi tavsiyesniz varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azkocer35 -- 16 Haziran 2016; 1:03:22 >

• iki tane midea optimum klima taktirdim. biri ilk sene digeri 3. sene motor sorunu verdi.. ilkini garantiden hallettim. ama 2 yil garanti suresi gectigi icin ikincisini simdi servisle konuscam bakalım ne kadar para isticekler.. simens icin de zamanında arkadasım olan saticiya sormustum.. klimada simensi dusunmemem konusunda beni uyardıydı.. 3-5 daha ver kaliteli bisi al derim..
  • onurmaurer kullanıcısına yanıt
    forumda da bir2015 2014 2013 yıllarına donunce hiçde bukadar parlak gozukmuyor midea ama sadece soğutmak için bu kadar para çok geliyor. en azından diyomki biraz teknolojık bir alet olsun istiyorum. varmı peki tavsiye hocam?
  • malesef ucuz yollu klima guvenemedigim icin ekonomimi duzeltip ustune biraz daha koyup oyle iyi bisey almayı planlıyorum.
  • azkocer35 kullanıcısına yanıt
    Hocam marka model benim işim değil o yüzden o konulara yorum yapmayacağım lakin ben şu 90 m2 ve bütün kapıları açmayı düşünüyorum kısmına ve bir de 18.000BTU düşünmenize şaşırdım.

işin formülüne göre 90 / 2.2 x 1000 = 40.90 yani 41.000 BTU gibi bir değer çıkar, kaldı ki bu da zaten tek alan için geçerli bir formüldür. Siz kapıları açmaktan bahsediyorsunuz. öncelikle 90 m2 bir alan için 42.000 salon tipi ürün almanız gerekir buna rağmen ASLA sizin istediğinizi yapmaz hocam. Klimanın diğer odalardaki sıcak havayı vakum edip sğutup geri göndermesi teknik olarak mümkün değil, tamam ''havayıkırsın yeter'' diye düşünüyorsunuz dur ama yine olmaz, kapıyı açsanız, açık olan kapıdan o hava koridora çıkacak odaya girecek o havayı biraz soğutacak kısmı mümkün olmaz, mümkün olsa da verimli olmaz, verimli olsa da ekonomik olmaz, olmaz da olmaz yani.
    Sadece yaşam alanınıza uygun bir klima almanızı tavsiye ederim, böylece 18.000 BTU ya gereksiz para ödememiş olursunuz. 90 m2 ev salonu 25m2 desek 12.000BTU hatta çok zorlarsanız 9.000BTU parası ödemek varken 18.000BTU ne bileyim sizce de gereksiz olmaz mı?
    Elbette siz daha iyi bilirsiniz ne alacağınıza ben yine de görüşümü belirtmek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

malesef ucuz yollu klima guvenemedigim icin ekonomimi duzeltip ustune biraz daha koyup oyle iyi bisey almayı planlıyorum.

sadece soğutma için okadarpara cok değilmi? ona kara veremedim bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Hocam marka model benim işim değil o yüzden o konulara yorum yapmayacağım lakin ben şu 90 m2 ve bütün kapıları açmayı düşünüyorum kısmına ve bir de 18.000BTU düşünmenize şaşırdım.

işin formülüne göre 90 / 2.2 x 1000 = 40.90 yani 41.000 BTU gibi bir değer çıkar, kaldı ki bu da zaten tek alan için geçerli bir formüldür. Siz kapıları açmaktan bahsediyorsunuz. öncelikle 90 m2 bir alan için 42.000 salon tipi ürün almanız gerekir buna rağmen ASLA sizin istediğinizi yapmaz hocam. Klimanın diğer odalardaki sıcak havayı vakum edip sğutup geri göndermesi teknik olarak mümkün değil, tamam ''havayıkırsın yeter'' diye düşünüyorsunuz dur ama yine olmaz, kapıyı açsanız, açık olan kapıdan o hava koridora çıkacak odaya girecek o havayı biraz soğutacak kısmı mümkün olmaz, mümkün olsa da verimli olmaz, verimli olsa da ekonomik olmaz, olmaz da olmaz yani.
    Sadece yaşam alanınıza uygun bir klima almanızı tavsiye ederim, böylece 18.000 BTU ya gereksiz para ödememiş olursunuz. 90 m2 ev salonu 25m2 desek 12.000BTU hatta çok zorlarsanız 9.000BTU parası ödemek varken 18.000BTU ne bileyim sizce de gereksiz olmaz mı?
    Elbette siz daha iyi bilirsiniz ne alacağınıza ben yine de görüşümü belirtmek istedim.

evet kagıt üstünde oyle ama 110 mentre kare evde L krdolrlu ustlik 24 me ile serinligi hissedile biliyordu. sanırım bizim bu hesapda gozden kaçırdığımız evin salonu ve koridoru soğuyunca evin icinde üflesen bile soguk iletliyor duvarlar be havalarsayesinde bence. ondan 18 lik dusundum acıkcası uygulayarak tatbik ettiğim için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • azkocer35 kullanıcısına yanıt
    O zaman şimdiden ne alırsanız hayırlısı olsun diyelim ama sonuçları da buraya aktarmayı ihmal etmeyin lütfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.