Merhaba arkadaşlar ofiste aynı anda 2 mac ile nas veya benzeri bir sistem üzerinden çalışmak istiyoruz. eş zamanlı olarak çalışabileceğimiz ve bizi yavaşlatmayacak bir nas sistemi mevcutmudur yoksa thunderbolt promise tarzı birşeye mi yönelmek zorundayız ?
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana ulaşırlarsa çok sevinirim.
Bende merak ediyorum bu konuyu. Ayrıca Nas içindeki hdd'leri de ayrıca nasıl yedeklemeyi önerirsiniz?
Merhaba,
NAS dediğiniz ürünler "Network Attached Storage" yani ağa bağlı depolama ürünleri olarak geçer. Bu ürünler bir bilgisayar ağına bağlı olduğu için zaten amaçları birden fazla bilgisayara ağ üzerinden depolama veya veri servisi yapmak için kullanılmalarıdır.
Ağ olarak günümüzde en yaygın ip interface kullanıldığı için bu ürünler de ethernet veya nasir wifi üzerinden haberleşme yaparlar. 1 Gbit ethernet portunun teorik maksimum veri aktarım hızının 125MB/sn olduğunu düşünürsek bu ürünlerden çok performans beklemek gerekir.
Sizin bahsettiğiniz promise'in 2 Thunderbolt çıkışlı ürünleri mevcut fakat bu ürünler de iki bilgisayarın aynı anda kullanılması tarzında bir özellikleri var mı bilmiyorum. Yukarıda baksettiğim sebebten bu ürünün Nas olarak adlandırılamaz yanlız.
NAS ürünlerinin birçoğunda birden fazla diskli seçenek bulmak mümkün. Çoğu cihazda dahili raid yapılandırmasını desteklemekte. Raid0 harici yapılıcak yapılandırmalar, disk hatalarına karşı önlem alıcaktır. İhtiyaca uygun raid yapılandırılması seçerek disk hatalarında veri kayıpları engellene bilir. Ayrıca bazı raid cihazlarında usb port ları bulunur. Bu portlara takılacak diske raid arrayleri yeteklene bilir.
Kişisel görüşüm, veri kaybınını önlemek için, bulut tabanlı veri depolama hizmetinin en güvenli çözüm olduğu üzerine.