2 Modem Arasında Kaldım
-
-
keenetic KN-2112'nin ram ve işlemci özellikleri nelerdir? TP-LINK VX230V-AX1800'ün ram ve işlemci özellikleri nelerdir? karşılaştırma yaparak, tavsiye verebilir misin?
Tabii ki, karşılaştırarak tavsiye verebilirim. İşte iki cihazın RAM ve işlemci özellikleri:
Keenetic KN-2112
- İşlemci (CPU): EN7516GT, 900 MHz, çift çekirdek
- RAM: 256 MB DDR3
TP-LINK VX230V-AX1800
- İşlemci (CPU): MediaTek MT7615, 1 GHz, tek çekirdek
- RAM: 512 MB DDR4
Karşılaştırma ve Tavsiye
- İşlemci: TP-LINK VX230V-AX1800, Keenetic KN-2112'e göre daha güçlü bir işlemciye sahip2. Tek çekirdekli ancak 1 GHz hızında çalışır.
- RAM: TP-LINK VX230V-AX1800, Keenetic KN-2112'e göre daha fazla RAM (512 MB DDR4) içerir.
Eğer daha yüksek işlem gücü ve daha fazla RAM gerektiren bir cihaz arıyorsanız, TP-LINK VX230V-AX1800 daha uygun olabilir. Ancak, Keenetic KN-2112 de ihtiyaçlarınıza uygun olabilir, özellikle daha basit işlemler için.
Hangi özelliklerin sizin için daha önemli olduğunu belirtirseniz, daha spesifik bir tavsiye verebilirim. Başka bir konuda yardımcı olabilir miyim?
peki başka bir soru: 256mb ram ve 900nhz işlemcili bir keenetic router, kendisinden bir veya iki kademe daha iyi olan başka bir router'ın yazılımına göre hangi özelliklerden mahrum kalıyor? yani keenetic yazılımında, ram ve işlemcinin güçlü olması nelere etki ediyor?
Keenetic yazılımının güçlü bir işlemci ve RAM ile donatılmış cihazlarda sunduğu bazı özellikler şunlardır:
- Yüksek Performanslı Yönetim: Güçlü işlemci ve RAM, KeeneticOS'un daha hızlı ve düşük gecikme süreli bir kullanıcı arayüzü sunmasına olanak tanır.
- Modüler Yapı: KeeneticOS, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre çeşitli bileşenleri seçmelerine olanak tanır. Bu, cihazın daha fazla işlem kapasitesi ile daha fazla özelliği desteklemesine yardımcı olur1.
- Gelişmiş Güvenlik Özellikleri: Güçlü bir işlemci ve RAM, cihazın daha hızlı ve etkin bir şekilde güvenlik koruması sağlamasına yardımcı olur. Bu, kötü amaçlı yazılımlar ve saldırılara karşı daha iyi koruma sağlar2.
- Yüksek Verimlilik: Daha fazla RAM, birden fazla bağlantı ve aynı anda çalışan birden fazla uygulama için daha iyi performans sağlar.
- Gelişmiş Akış Yönetimi: IntelliQoS gibi uygulama farkında trafik yönetimi teknolojileri, video akışı, online oyunlar ve diğer veri yoğun uygulamalar için daha iyi bir deneyim sunar.
Bu özellikler, Keenetic yazılımının güçlü bir işlemci ve RAM ile donatılmış cihazlarda daha verimli ve güvenli bir performans sunmasına yardımcı olur. Başka bir konuda yardımcı olabilir miyim?
tavsiyem, daha güçlü bir keenetic öncelikli olmak üzere, seçtiğin tplink'İn haricinde başka bir router olabilir.
-
hocam müsaadenizle bir sorum olacaktı;
Asus Ac-51 modeli modem var, wifi'de anlık kopmalar oluyor, snr değeri 6 çıktı, manuel olarak 10 dB'ye çıkarttım ama internet hızı azaldı. (Türknet). yeni, daha iyi chipsetli modeme mi geçsem, ne tavsiye edersiniz ?
-
senin sorunun dahili. snr ile oynamak zorunda kalıyorsan bu da harici sorundur. gerçi bu konudaki tplink modemde, wifiye bağlanınca internet kopma sorunu oluyor diye yeni firmware çıkarılmış. şimdi sendeki de bu hesap olabilir. çok eski bir model asus'um olmuştu. iki farklı arayüzü vardı. tabi ki iki farklı firmware ile. onda yaşadığım sorunlar yok değildi hani. asus'dan kurtulursan sorunlarından da kurtulma şansın olabilir. tavsiye değil, inceleme yapmanı öneririm. ben wifi5'deyim hala. wifi6 modemim de var taktığım gibi çıkardım koltuğun altına attım. wifi5 modemim çok daha hızlı senkronizasyon yapıyor isp ile. diğerini nazlı gördüm bu konuda.
-
snr 18e kadar çıktım, sorun düzelmedi malesef, hala kopmalar oluyor, hem de çok olmaya başladı.
konudaki kinetic çok övülmüş, bilsem ki sorunu çözecek, hemen alacağım. -
forumda temsilci var. hattınla ilgili verileri onunla paylaş. teknik bir değerlendirme yaparak, sana öneride bulunabilir. al veya alma diye. hattında sorun varsa, kralını da alsan seni rezil edebilir. boşuna masraf yapmayasın.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X