Şimdi Ara

2 ms monitörde ghosting problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Monitörde beyaz, gri gibi açık renklerde ghosting oluyor. Mesela mouse u beyaz zeminde daire şeklinde felan çevirdiğimde vs. baya belirgin. Pes ve Fifa da açık renkli sahada olurken koyu renkli sahada göze çarpan bi durum yok. Araba yarışlarında da koyu zemin olduğundan hiçbir sorun yaşanmıyor.
    Sizde de açık renklerde mouse işaretçisini oynattığınızda ghosting oluyor mu? Yani bir miktar olması normal midir diye düşünmeye başladım.
    En çok cod6 oynarken dikkatimi çekti bu durum. oyunda gökyüzünün olduğu yerdeki nesneler aynı mouse daki gibi gözüküyor. altında kayan gölge oluşuyor. Oraya odaklanırsanız çok rahatsız edici... Mesela resimde silahın olduğu yerlerde vs. hiçbir sorun yok ama helikopterde var.

Çözüm önerebilecek arkadaş olursa çok sevinirim.
    Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi softdisk -- 25 Mart 2010; 14:06:42 >

• ben orda bişey göremiyorum ama cok hafiften dalgalanma gibi var sanki onumu diyorsun
  • hafif nokta nokta gibi gölgeler var
  • resımde hıc bırsey goremedın sen gozunle gorursun o anı yakalaman lazım cok belırgın sekılde suan dakı resımde gozukmuyor V-Sync ekran kartından acmalısın duzelır
  • arkadaşlar o resim benim oyundan bir alıntı değil :) örnek olsun diye koymuştum. Yani oynarken o karede olduğunuzu farzedin; mouse u sağa sola biraz oynattığınızda resimdeki helikopter gibi açık renk zeminde duran nesnelerde gölgelenme ghost etkisi oluşuyor. Vsynch i kapatarak denedim akşam, biraz daha azaldı gibi... Ama hala rahatsız edici şekilde var... Video çekip koymaya çalışacağım.

Sağolun ilgi için
  • anladım ornek resımde kalıte bır kamera le vıdeoı cekmelısın masaustunde kullandıgımız kalıtesız webcam kamerasıyla olmaz beklıyoru<z

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 28 Mart 2010; 14:07:16 >
  • Bu enrty bayağı eski ama arayanlara cevap olması bakımından yazmak istedim.

Monitörlerde ki OSD menüde Responce Time (Yanıt Süresi) diye bir seçenek var. Eğer bu ayar en üst veya üst seviyede olursa, beyaz zemin üzeinde ghosting, gölgelenme, intenetde beyaz zeminde yazılar kayarken gölge oluşma problemleri oluyor. Bu ayar Standart veya orta seviye olması lazım.

Ofis te kullandığım Samsung Essential S3 LS22C310EAUXUF ekonomik monitörde bu problem ile karşılaştım. Özellikle Göz koruma modu açıkken, bu problem had safhada idi. Yanıt Süresi düşünce problem %90 ortadan kalktı.

Diğer markalarda TraceFree, OverDrive gibi isimlendirme mevcut.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.