Şimdi Ara

2 parça halindeki diski birleştirme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hadrdiskim toplamda 3 parçaya bölünmüş halde. 2 tane mekanik harddiskim var aslında 500gb 500gb ve 500gb lerden biri de 2 parça 50gb 450 gb yalnız bu diskimde sıkıntı var, artık çok sesli ve yavaş çalışıyor. bu yüzden 120gb falan bir ssd alıp 2 parça halindeki bozuk diskimi de birleştirip depolama birimi olarak kullanmayı düşünüyorum. fakat o diskin üzerinde de çok kıymetli dosyalarım var. şimdi windows format atarken bildiğim kadarıyla parçalar halindeki diski birleştirebiliyoruz doğru muyum ? şimdi benim merak ettiğim esas konu o 2 parça halindeki diskimin 450 gb lik önemli dosyalarımın olduğu bölüme format atmadan bu 2 parçayı birleştirebilir miyim acaba? çünkü o diskteki 400gb veriyi bir yerlerde yedeklemem zor gözüküyor. yardım lütfen. zaten 50gb lik sisteme ayrılan parçasına format atacağım ama 450 gb formatlanmadan birleşsinler istiyorum ? format ekranından bu mümkün müdür? teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kratostol -- 2 Mart 2013; 18:42:16 >

• cevap verebilecek yok mu ?
  • up
  • format ekranında sadece 50gb olan kısmı sil. birimi sil de sonra ssd ye format at. windows kurulduktan sonra disk yönetimine girip (bilgisayarıma sağ tıklayıo yönet diyerek yöneticiye girebilirsin, oradan da Disk Yönetimi ni seçersin) 450gb olan kısma tıklayıp birimi genişlet diyerek 50gb kısmı ona ekleyebilirsin.

aslında format atarken sadece ssd takılı olsa daha iyi olur. 50gb kısmı windows kurulduktan sonra hdd yi takarak yine Disk Yönetminden birimi sil diyerek silip sonra 450gb olan kısma eklersin. bazen üzerinde sistem dosyası olduğu için silmeye izin vermeyebiliyor. izin vermezse yine format ekranına dönüp c yi silip çıkabilirsin.

bir de windows kurulumda 50gb yanında 8mb(xp) ya da 100mb(w7 için) bir kısım ayırmış olabilir. onu da sil.
    kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

format ekranında sadece 50gb olan kısmı sil. birimi sil de sonra ssd ye format at. windows kurulduktan sonra disk yönetimine girip (bilgisayarıma sağ tıklayıo yönet diyerek yöneticiye girebilirsin, oradan da Disk Yönetimi ni seçersin) 450gb olan kısma tıklayıp birimi genişlet diyerek 50gb kısmı ona ekleyebilirsin.

aslında format atarken sadece ssd takılı olsa daha iyi olur. 50gb kısmı windows kurulduktan sonra hdd yi takarak yine Disk Yönetminden birimi sil diyerek silip sonra 450gb olan kısma eklersin. bazen üzerinde sistem dosyası olduğu için silmeye izin vermeyebiliyor. izin vermezse yine format ekranına dönüp c yi silip çıkabilirsin.

bir de windows kurulumda 50gb yanında 8mb(xp) ya da 100mb(w7 için) bir kısım ayırmış olabilir. onu da sil.
    kolay gelsin

çok teşekkürler çok mantıklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.