Şimdi Ara

2 pc ile internet bağlantısının sürekli kopması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar.Yaklaşık 20 gün kadar önce eve yalın vodafone net bağlattım.İnternet hızım 16 mbit.Ara sıra internette kopmalar oluyordu ancak bir süredir interneti 2 kişi kullanıyoruz ve sürekli olarak internet kopuyor.Forumda benzer konulara baktım ancak herhangibir çözüme ulaşamadım.Modemim huawei HG532s.Yardımınızı bekliyorum,kafayı yemek üzereyim

• quote:

Orijinalden alıntı: ƒ®ét

Öncelikle merhabalar.Yaklaşık 20 gün kadar önce eve yalın vodafone net bağlattım.İnternet hızım 16 mbit.Ara sıra internette kopmalar oluyordu ancak bir süredir interneti 2 kişi kullanıyoruz ve sürekli olarak internet kopuyor.Forumda benzer konulara baktım ancak herhangibir çözüme ulaşamadım.Modemim huawei HG532s.Yardımınızı bekliyorum,kafayı yemek üzereyim

benimde huawei modem var şuan tabletimdede giriyorum hiçbi sorun yok

belki apartmanın altyapısı 16 mbit desteklemiyordur

• öncelikle tlfn hattın sağlammı kontrol et.
    internet gidince hemen modeme bak adsl kopuyor mu ? kopuyorsa vodafone ile görüş yada önce telefon kablonu kontrol et.
    yok adsl sönmüyorsa modem arızalı olabilir yine iss ni ara
    elle dns yada ip girilmişse sürekli kopar otomatik yap
    ağda takılı başka modem varsa kopar.(2 modem olmaz biri access point olacak biri modem)
    başkada seçenk gelmedi aklıma.bunları dene sonucu bildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedense0101

öncelikle tlfn hattın sağlammı kontrol et.
    internet gidince hemen modeme bak adsl kopuyor mu ? kopuyorsa vodafone ile görüş yada önce telefon kablonu kontrol et.
    yok adsl sönmüyorsa modem arızalı olabilir yine iss ni ara
    elle dns yada ip girilmişse sürekli kopar otomatik yap
    ağda takılı başka modem varsa kopar.(2 modem olmaz biri access point olacak biri modem)
    başkada seçenk gelmedi aklıma.bunları dene sonucu bildir

Telefon hattını nasıl kontrol edebilirim bilmiyorum.Dns sürekli otomatikte kullanıyorum.Dün speedtest'ten hız testi yaptığımda 12 mbit civarı hız alıyordum.Gerçi o sırada ağda 2. bilgisayarda aktifti.Şuansa AKK yemişim sanırım.Hız 3 mbit...
  • ƒ®ét Ƒ kullanıcısına yanıt
    Geçmişte buna benzer birşeyi tartışmıştık buralarda. Genelde 2-3-4-.. kişi bağlandığında internette kesilme oluyordu. Bizdeki sebep cihazların ip alırken zaten alınmış ip leri yoklamalarıydı. Bazı marka modemlerin buna sebep olduğunu gördük. TP Link aldık sorun çıkmıyor bir yıldır .
    Bir diğer sebep dns ayarlarından kaynaklanıyor open vs. dns ler arada sebep oluyor böyle şeylere. Yandex den haz etmesem de dns leri stabildir.
  • arenasss kullanıcısına yanıt
    Vodafon müşteri hizmetleri ile görüştüm.Modemi resetleyip denememi söylediler.Reset işleminden sonra herhangibir kopma yaşamadık 2 pc ile aktif kullanımda.İsim ve şifre değiştirmenin ne gibi bir etkisi olabilir ki???Modemin kendi şifresi aşırı uzun ve gelen gidende çok olduğu için pratik bir şifre kullanmak istiyorum.Bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • Ip çakışması olabilir muhtemelen elle statik ip gir
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Francisco

Ip çakışması olabilir muhtemelen elle statik ip gir

Nasıl yapacağımı bilmiyorum açıkçası.Yardımcı olur musun?
  • quote:

quote:

İşletim sisteminiz ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

İşletim sisteminiz ne?

windows 7 kullanıyorum
  • ƒ®ét Ƒ kullanıcısına yanıt
    Şehir içerisinde , kalabalık bir yerde isen şifreni olabildiğince karmaşık tutmanı öneririm. Kısa olsa ne olur, muhtemelen yine bir şey olmaz ama %1 ihtimalde olsa sırtını sağlam bir şifreye daya.
    Cihazlara manuel el ile ip atamak istiyorsan modem ayar sayfasında bu mevcut. Modemin marka modeli ile google de arat resimli anlatımlar mevcuttur.
    Reset sonrası sıkıntı geçtiyse kurcalama. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arenasss

Şehir içerisinde , kalabalık bir yerde isen şifreni olabildiğince karmaşık tutmanı öneririm. Kısa olsa ne olur, muhtemelen yine bir şey olmaz ama %1 ihtimalde olsa sırtını sağlam bir şifreye daya.
    Cihazlara manuel el ile ip atamak istiyorsan modem ayar sayfasında bu mevcut. Modemin marka modeli ile google de arat resimli anlatımlar mevcuttur.
    Reset sonrası sıkıntı geçtiyse kurcalama. :)

modemin kendi şifresi pek bi alengirli=) pratik birşey olması önemli o yönden.Birkaç gündür yoğundum ilgilenemedim.Henüz deneme fırsatım olmadı statik ip muhabbetini.Umarım sorunun çözümü statik ip'dir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.