Şimdi Ara

2 power supply i birbirine bağlayıp 12 volt yüksek amper nasıl alabilirm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende 1 power supply var amfi ye bağladım yüsek seste kapanıyor 15 amper şuanda 2. power suply yi bağlamak istiyorum ama farklı model amperi düşük 2 sini birleştirirsem 24 volt olmadan nasıl yaparım sanırım diyot la oluyormuş ? biraz anlatırmısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Kruspe -- 29 Ekim 2009; 12:47:14 >

• iki power supplyden gelen sarı kabloyu bir birlerine bağla siyah kabloyuda bir birlerine bağla bitmştir işte
  • 1n4007 diyot bul. diyotları psuların çıkışlarına seri bağla :
    aşağıdaki şekilde 2 psunun da artı çıkışlarına bağla
    psudan gelen 12v+(sarı) ----I>I----- diğer psu 12v+ ya bağlanacak kısım
    gndye aynı işlemi yapmasanda olabilir denemek lazım.
    psudan gelen gnd(siyah) ----I<I----- diğer psu gnd birleştir
  • 1N4007 Ne amaçlı kullanılıyorki burda_?

Bence gerenksiz bişi diyot koymana gerenk yok. ben sana söyliyim diyelimki 12 V 10 Amper olan power subleyin. 2 sinin sarı kabloyu sarıya, kırmızılarını kırmızıya, sayahlarıda siyahlara bağlıyosun al sava 12 V 20 Amper power subley.

elektronikte tüm bağlantılar için geçerli, paralel bağlarsan amperi artar voltajı aynı kalır.
    seri bağlarsanda voltajı yükselir.

sende paralel bağlamış oluyosun işte
  • abi şimdi diyot ne amaçla kullanılıyor öğrenmek istiyorum diyotsuz oluyorsa neden dıyot gerekiyor. biraz acıklarsanız iyi olur.
  • bu power supplyler geri beslemeli olarak çalışırlar bu sebeple birbirlerinden etkilenirler kısaca powersuplynin biri çalışırken digeri çalışmayabilir veya kendini korumaya alabilir...1n4007 1amper taşıyabilecek birdiyot bununla 15amper taşıyamazsınız çıkışlarda 50amperlik bir diyota ihtiyacınız var...diyotsuz çalışırmı derseniz çalışması mümkündür...
  • çok sağolasın aklıma takılanlara çözüm buldun tşkler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • diyotsuz olur mu :) diyot güç kaynaklarını birbirinden korumak için kullanılır. akım tek yönde yüke doğru ilerler ve güçler birbiri ile çakışmaz.
  • Burada "Çift ATX Güç Kaynağı Nasıl Bağlanır?" anlatılmaya çalışılmış. İnceleyebilirsiniz.
  • Şotki diyodu kullanın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.