Şimdi Ara

2 PSU Birleştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12v ta 40a almam gerekli. Malum 40a psu lar çok pahalı 2 tane 20a psu birleştirip 40a elde etmem mümkün mü?

• Elbette mümkün.Yalnız diğer çıkışlarada(5V ve 3,3V) sağlam yük bağlanmalı.Yoksa o voltaj kond.leri patlar.

Extra bilgi olsun;PSU'lar güçlü ve ayarlı dirençle çıkış voltajı değiştirilebilen model olursa sadece eksi üzerine koyacağınız diyot(burada en az MBR3045 olmalı) sonrası 0,6-0,7V voltaj düşümünü ayarlı direnci le tekrar yükseltip net 12Vdc elde edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Elbette mümkün.Yalnız diğer çıkışlarada(5V ve 3,3V) sağlam yük bağlanmalı.Yoksa o voltaj kond.leri patlar.

Extra bilgi olsun;PSU'lar güçlü ve ayarlı dirençle çıkış voltajı değiştirilebilen model olursa sadece eksi üzerine koyacağınız diyot(burada en az MBR3045 olmalı) sonrası 0,6-0,7V voltaj düşümünü ayarlı direnci le tekrar yükseltip net 12Vdc elde edebilirsiniz.

Peki elde etmem için nasıl bağlamam gerekli?
  • Paralel bağlayacaksınız.Ama PSU kutularını birbirine sakın dokundurmayın.Şase yapar,korumaya geçer.Paralel derken siyah-siyah renkleri(eksi uçları)ı ile birleştirin.Kırmızıları (artı uçları) MBR3045 diyotu ile birleştirin.Bu garanti olandır,aslında diyotsuz birleştirmeninde çok zararı olmaz.Diyotla iş garanti olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 25 Aralık 2014; 20:03:27 >
  • 3,3V ve 5V kanalına sağlam yük bağlayın derken neyi kastettiniz?

Niye patlıyor o kondlar? Bağlanması gereken yük nasıl bir yük?

O kanallar 30A'e akım verebiliyorlar diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

3,3V ve 5V kanalına sağlam yük bağlayın derken neyi kastettiniz?

Niye patlıyor o kondlar? Bağlanması gereken yük nasıl bir yük?

O kanallar 30A'e akım verebiliyorlar diye biliyorum.

Güzel bir soru
    Arkadaşlar,bu devrede yada genelde PC'de diyelim en çok 12V'a yüklenilir.12V ucu yükü görüp taban yaptıkça entegre genlik zamanını daha çok açarak güç Tr.lerini yüke daha çok yükler.Bu yüklenme sonunda 12V normal,istenilen seviyeye gelirken diğer uçlardaki voltajda da bir yükselme kaçınılmaz olur.İşte kabadayı yük bu uçlardaki voltajı bastırır.Yada biraz daha prof. çözüm,,o uçlardaki kond.leri daha yüksek voltajlı kond. ile değiştirmek gerekir.Bence yük bağlamak daha kolay ve kısa yol.Yani o uçların verdiği amper kapasitesi ile ilgili değil.
    Peki nasıl yük,,en güzeli 3,3V ve 5V'a ayrı ayrı 12V-21Watt oto lambası,,bu biraz fazla olur denilirse 5 Volt için;4,7 ohm gibi 3-5Watt bir taş direnç,,,3,3Volt için 3,3 ohm gibi 2-3watt direnç yeterli olur.

• Sonradan eklemek istedim;
    Lamba fazla gelir derken yük yönünden değil,hoş görünmez yönünden söylemek istedim.Yoksa çektiği akım yönünden no problem.
    Birde direnç.taş direnç düşünülürse takıldığında görülecektir,dirençler ısınır.Çözümü gayet kolay;
    Dirençleri dışarı alıp fan önünde bir telle kasaya tutturmak.Ben böyle yapmıştım.

NOT=Arkadaşlar,,,aman dikkat!!!!!!!!!!!!!!!!!!yüksek voltaj dalgınlığı,şakayı affetmez,,,çarpar geçer.Aman fişi çekmeden kutuyu açmaya çalışmayın,,unutmayın lütfen...
  • Bence bu şekilde kullanmayın. Zira iki kaynak arasından akım geçme ihtimali var.
    Vaktiyle Çizgi Elektronikten Niyazi beyin konuyla ilgili yazısı vardı ama bulamadım.
    Kendisi de tavsiye etmiyordu bu durumu.
  • yaw iki psu da aynı marka ve model olmak zorunda ama riskli bir yöntem ben şahsen tavsiye etmem kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaw iki psu da aynı marka ve model olmak zorunda ama riskli bir yöntem ben şahsen tavsiye etmem kardeşim

Ömer kardeşim,aynı marka model fikrine katılmıyorum.Hiç gerek yok,biri Ahmet 500watt biri Mehmet 600watt dahi olur diyorum.
    Ayrıca sayın kukubara'nın fikrine de katılmıyorum.Yanlış bilgi yani..İstenirse bir devre ile belgeleyebilirim.Şimdilik gerek görmüyorum.Ama yukarda dediğim gibi kutuları birbirine değmeyecek...
  • Kutular seri bağlanınca değmemeli ve toprakları kasadan ayrılmalı, paralelde zaten ha siyahlar birleşmiş ha kasalar birbirine değmiş, siyahlar toprağa toprakta kasaya bağlı, ayrıca bu işte çok deneme yapmış arkadaşım tamircihasan uzun süre yükte naptıysam da biri cortluyor demiş, yüklenilecekse olmuyor demiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

Kutular seri bağlanınca değmemeli ve toprakları kasadan ayrılmalı, paralelde zaten ha siyahlar birleşmiş ha kasalar birbirine değmiş, siyahlar toprağa toprakta kasaya bağlı, ayrıca bu işte çok deneme yapmış arkadaşım tamircihasan uzun süre yükte naptıysam da biri cortluyor demiş, yüklenilecekse olmuyor demiş.

Evet doğru,,paralel bağda,eksiler zaten birleşiyor,gözden kaçırdığım bir noktayı aydınlatmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 26 Aralık 2014; 0:06:11 >
  • Bakın burada epey detaylı anlatmış uzmanı.
    http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=21&t=38179&sid=a4a3e996ebcad03da443b9aa7cdb1e25

Özet olarak;
    Eğer siz bir PC'yi veya herhangi bir elektronik devreyi iki gerilim kaynağı ile beslerseniz bunların geri besleme devreleri paralel olmak zorundadır, demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 26 Aralık 2014; 2:15:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.