Şimdi Ara

2 ram slotu var biri aktif degil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar toshiba satallite A200 PCim var, 2 gb lık ram ini 4 yapmak istiyorum, ram aldım taktım ama taktıgım slot kapalı sanırım nasıl aktif ederim,
    windows 7 kullanıyorum
    2 ram slotu var biri aktif degil nasıl aktif yaparım sorun bu:S
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

RAM Slotu Aktif Etme: Biostan RAM Slotunu Aktif Hale Getirme

Bilgisayarınızdaki RAM yuvalarından biri aktif değilse, sisteminizin tam kapasitede çalışmasını engelleyebilir. Neyse ki, BIOS ayarlarından aktif olmayan RAM yuvasını etkinleştirebilirsin.

BIOS'tan RAM Slotu Aktif Etme Adımları:

1. Bilgisayarını yeniden başlat ve BIOS ayarlarına girmek için üretici tarafından belirtilen tuşa bas.
    2. BIOS menüsünde, genellikle "Gelişmiş" veya "Donanım" sekmesini bul.
    3. "RAM Konfigürasyonu" veya "Bellek Ayarları" alt menüsünü ara.
    4. Aktif olmayan RAM yuvasının karşılık gelen ayarı bul; genellikle "Bellek Yuvası Etkinleştirme" veya "RAM Slotu Aktifleştirme" olarak adlandırılır.
    5. Ayarı "Etkin" olarak değiştir.
    6. Değişiklikleri kaydet ve BIOS ayarlarından çık.

Önemli Not: BIOS ayarlarını değiştirirken dikkatli olmalısın. Yanlış bir ayar, sisteminin düzgün çalışmasını engelleyebilir.

RAM yuvasını BIOS'tan etkinleştirdikten sonra, bilgisayarını yeniden başlat ve RAM'in tanınıp tanınmadığını kontrol et. Sorun devam ederse, RAM modülünde veya anakartta bir sorun olabilir. Yardım için bir teknisyene başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ram slotlarında aktif pasif diye bişey yok ram i slota taktığın an görmesi gerekir
    aldığın ram diğer ram ile aynımı ve düzgün taktığından eminmisin tam oturmamıştır
  • Hayır 2 gb lık ram imi diğer slot a taktıgımda pc acılmıyor demekki aktif degil diye düşündüm o yuzden oyle dedim
  • slot aktif etme diye bişey yok arızalı olabilir 2 ram de takılıyken windows kac gb ram görüyor
  • 2 gb olarak gosteriyor, slot mu bozuktur bu durumda, daha yeni makinaydı:O
  • öncelikle yeni aldığın ram in bozuk olma ihtimali var daha sonra slot
    yeni ram i başka bir pc de deneme şansın varsa dene yoksa aldığın yerde denettir
  • Ram da sorun yok, calışıyor arkadasımın makinasından cıkarıp benim makinaya taktık, slot sorunlu sanırım o zaman:S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartının o ram i desteklediğinden ve ram de sorun olmadığından eminsen bişey diyemem eski ram ini de diğer slotta denediysen ve pc acılmıyorsa slot arızalı
  • bugün aynı şey benim başıma geldi ram almaya gittim golda rami önce denetiyorlarmış, aldım rami teknik servise geçtim parasını vermedim henüz, taktı rami diğer slota açmadı hata verdi pc diğer slota taktı açıldı yani ram de problem yok. 2. slotta bir sorun var galiba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.