Şimdi Ara

2 SSD ile Raid 0 ve Rapid Mode

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 adet Samsung 840 Pro 256GB siparişini verdim. Burada daha öncede konuşulmuştu. Bazı arkadaşlar 2 SSD'yi Raid 0 yapıp üstüne birde Rapid Mode yapamazsın diyordu. Bazı arkadaşlarda yaparsın demişti. Konu sürüncemede kalmıştı. Ben kararımı verdim ve 2 adet Samsung 840 Pro 256GB aldım.

Şimdi bu 2 adet Samsung 840 Pro 256GB SSD'yi Raid 0 ile birbirine bağladıktan sonra Samsung Magician arayüzü ile bu Raid 0 yapılmış 2 SSD'yi Rapid Mode'da çalıştırabilir miyim?

Bilgili arkadaşlar bu konuya net bir yanıtlar verirse çok sevinirim. Teşekkürler.

• Raid 0 ile zaten 1GB/s değerine ulaşacaksın. Rapid mode'u üstüne daha ne verebileceğini düşünüyorsun ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Raid 0 ile zaten 1GB/s değerine ulaşacaksın. Rapid mode'u üstüne daha ne verebileceğini düşünüyorsun ki?

Rapid yapınca x2 daha olur 2 GB/s değerine ulaşamaz mıyım? Render alacak mankina.Rapid yapınca x2 daha olur 2 GB/s değerine ulaşamaz mıyım? Render alacak mankina.
  • Render için birçok program işlemci ile beraber ekran kartını kullanıyor bildiğim kadarıyla..
    Disk hızına ihtiyacınız varsa gidin 64 yada 128GB ram alın ramdisk kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 26 Eylül 2014; 13:35:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevranKSK

quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Raid 0 ile zaten 1GB/s değerine ulaşacaksın. Rapid mode'u üstüne daha ne verebileceğini düşünüyorsun ki?

Rapid yapınca x2 daha olur 2 GB/s değerine ulaşamaz mıyım? Render alacak mankina.Rapid yapınca x2 daha olur 2 GB/s değerine ulaşamaz mıyım? Render alacak mankina.

Render da Disk hızı bir noktaya kadar yardımcı olur, onuda basit bir SSD ilede çözersiniz. Olay render yazılımınızın CPU yada GPU tabanlı kullandığı Rednder motoruna göre isin CPU yada GPU(ları)nızın gücüdür.
  • DevranKSK kullanıcısına yanıt
    kardeşim raid' ede gerek yok zaten normal harddisk gibi değil ssd ' ler aynı sonuçlar çıkar gene ortaya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Raid 0 mı pcle 4.0 M2 mi?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.