Şimdi Ara

2.SSD nasıl takılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.SSD Patriot marka 480 gb yeterli değil. James Donkey 240gb SSD aldım ve kasaya vidaladım elimde sadece sata kablosu eksik onu da sipariş ettim. Ancak yapmam gereken şey sadece SSD ye güç ve sata kablosunu mu bağlamak? Ek olarak yapmam gereken bir şey var mı?(Kurulum gibi) Yani bağladığım gibi 'Bu Bilgisayar' alanına girdiğimde 'Yerel Disk C' de gördüğüm alan direkt genişleyecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhYalanDünya -- 24 Mart 2020; 19:40:25 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

SSD Nasıl Takılır

SSD'yi (Katı Hal Sürücüsü) bilgisayarına takmak, performansını önemli ölçüde artırabilir. İşte SSD takmak için adım adım bir kılavuz:

• Güvenlik önlemlerini al: Bilgisayarı kapat ve güç kablosunu çıkar. Statik elektriğin birikmesini önlemek için antistatik bilek kayışı tak.

• Bilgisayar kasasını aç: Yan paneli çıkararak veya kasayı uygun şekilde açarak bilgisayar kasasının içine eriş.

• Anakartı belirle: Anakart, bilgisayar kasasının iç kısmındaki büyük devre kartıdır.

• SSD yuvasını bul: Anakart üzerinde tipik olarak M.2 veya SATA yuvası şeklinde SSD yuvaları bulunur.

• M.2 SSD için: SSD'yi 45 derecelik bir açıyla yuvaya yerleştir ve yerine oturana kadar bastır.

• SATA SSD için: SATA kablolarını SSD ve anakart üzerindeki SATA yuvasına bağla. Ardından SSD'yi yuvaya yerleştir ve sabitlemek için vidaları sıkıştır.

• Bilgisayar kasasını kapat: SSD takıldıktan sonra bilgisayar kasasını dikkatlice kapat.

• Bilgisayarı aç ve işletim sistemini kur: Bilgisayarı aç ve SSD'ye işletim sistemini kur. İşletim sistemi kurulduktan sonra, sürücüleri güncelle ve SSD'yi kullanmaya başla.

Önemli İpuçları:

• SSD'yi takmadan önce statik elektriğin birikmesini önlemek için antistatik önlemler al.
    • SSD'yi uygun yuvaya doğru şekilde taktığından emin ol.
    • SSD'yi takmadan önce anakart kılavuzuna bakarak uyumluluğu kontrol et.
    • İşletim sistemini kurmadan önce SSD'yi biçimlendir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ssd güç ve sata kablolarını düzgün bir şekilde bağladıktan sonra pc yi açın ssd sağlam sorunsuz ise otomatik olarak tanıyacaktır. Herhangi bir kurulum yapmanıza gerek yok. Yerel disk c alanınız artmaz, yeni aldığınız ssd farklı bir harf ile isimlendirilir örnek olarak "D" gibi ve bu alanı kullanabilirsiniz.
  • Monte edip sistemi çalıştırdıktan sonra Disk Management üzerinden etkinleştirmen gerekecek.

Bunun için Disk Management penceresinden diski seçip Initialize Disk seçeneğine tıklamalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marigold -- 25 Mart 2020; 0:5:4 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.