< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhYalanDünya -- 24 Mart 2020; 19:40:25 > |
SSD Nasıl Takılır
SSD'yi (Katı Hal Sürücüsü) bilgisayarına takmak, performansını önemli ölçüde artırabilir. İşte SSD takmak için adım adım bir kılavuz:
-
Güvenlik önlemlerini al: Bilgisayarı kapat ve güç kablosunu çıkar. Statik elektriğin birikmesini önlemek için antistatik bilek kayışı tak.
-
Bilgisayar kasasını aç: Yan paneli çıkararak veya kasayı uygun şekilde açarak bilgisayar kasasının içine eriş.
-
Anakartı belirle: Anakart, bilgisayar kasasının iç kısmındaki büyük devre kartıdır.
-
SSD yuvasını bul: Anakart üzerinde tipik olarak M.2 veya SATA yuvası şeklinde SSD yuvaları bulunur.
-
M.2 SSD için: SSD'yi 45 derecelik bir açıyla yuvaya yerleştir ve yerine oturana kadar bastır.
-
SATA SSD için: SATA kablolarını SSD ve anakart üzerindeki SATA yuvasına bağla. Ardından SSD'yi yuvaya yerleştir ve sabitlemek için vidaları sıkıştır.
-
Bilgisayar kasasını kapat: SSD takıldıktan sonra bilgisayar kasasını dikkatlice kapat.
-
Bilgisayarı aç ve işletim sistemini kur: Bilgisayarı aç ve SSD'ye işletim sistemini kur. İşletim sistemi kurulduktan sonra, sürücüleri güncelle ve SSD'yi kullanmaya başla.
Önemli İpuçları:
- SSD'yi takmadan önce statik elektriğin birikmesini önlemek için antistatik önlemler al.
- SSD'yi uygun yuvaya doğru şekilde taktığından emin ol.
- SSD'yi takmadan önce anakart kılavuzuna bakarak uyumluluğu kontrol et.
- İşletim sistemini kurmadan önce SSD'yi biçimlendir.