Şimdi Ara

2 tane ekran kartı var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba.. Bilgisayarımda 2 tane ekran kartı var. Biri intel hd graphics family (sanırım board'a bağlı) biri Nvidia geforce gt 520mx...

Masaüstünde sağ tuş /ekran çözünürlüğü / gelişmiş seçeneklerini seçtiğimde ekran kartı olarak intel'i gösteriyor. Ben intel'i devredışı bırakıp Geforce gt 520mx'i kullanmak istiyorum.

ayrıca : ayrılmış video belleği : 64 mb sistem video belleği : 0 mb görünüyor
    Bilgisayarım samsung np300e5a dizüstü. Aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım olmadı. Araştırma da yaptım bios'dan yapılıyor diye okudum ama bios'da öyle bir menü bulamadım. bir yardımcı olursanız sevinirim. Bazı oyunları kaldırmıyor bilgisayar sanırım sırf bu yüzden.

şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_aliipek -- 22 Kasım 2012; 17:32:14 >

• Kardeş bilgisayarda grafik bölümü var ismini tam hatırlamıyorum oradan girip ekran kartı olarak nvidia' yı seçersen sorun düzelir. Biosu Biraz araştır, kurcala bir sorun olmaz olursa biosu tekrar açarsın F9 a basınca ayarları eski haline getirmek için sana sorar onaylarsın sorun düzelir.
  • biosla alakalı bir durum değil işletimsistemiyle. Ben hatırlayamadım ama bulacam googleden bekle.Sende bakabilirsin
  • oyunlarda özellikle harici kart kullandırmak için masaüstüne sağ tıklayın değiştirilebilir grafik sürücüsü var oradan yüksek performanslı grafik işlemcisini seçin.
  • öncelikel cevaplarınız için teşekkürler ama yine olmadı. bilgisayar hala intel'i görüyor ve onun özelliklerine göre hareket ediyor... :(
  • Arkadaşım intel ekran kartını bilgisayarın masaüstü uygulamalarda kullanıyor.
    Oyunlarda ve diğer ağır işlem programlarda nvidia yı otomatik olarak kullanıyor.
    Senin boşuna kendini yorup birşeyleri ayarlamana gerek yok. Kendisi zaten otomatik seçim yapıyor.
  • Nvidia Optimus die bir yazılım var onu kurmadıysan geçiş yapamazsın.

ayrıntılı bilgiye http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/nvidia-optimus-teknolojisi-ekran-karti-gecis-sorunu-cozumu-t12764.html adresinden ulaşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkismail -- 22 Kasım 2012; 21:54:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El Ekran Kartı Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    2.el ekran kartı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben tüm bunları yaptım. ama bilgisayar euro trcuk 2 oyununda bile donarak gidiyor ekran. hala geçiş yapamıyor bilgisayar sanırım değil mi ? yoksa bu ekran kartı bu kadar kötü mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur_aliipek

ben tüm bunları yaptım. ama bilgisayar euro trcuk 2 oyununda bile donarak gidiyor ekran. hala geçiş yapamıyor bilgisayar sanırım değil mi ? yoksa bu ekran kartı bu kadar kötü mü ?

520. Görüldüğü gibi 2. rakamı 2 yani ekran kartınız çok iyi değil.

Ayrıca diğer oyunlarda durum nedir , ets de optimizasyon sorunu var. Ekran kartını güncellemeyi denediniz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncelledim son sürüm yüklü fakat hala donuyor oyun. pes 2012 yi rahat oynuyorum mesela onda bir sorun yok.
  • Nvidia denetim masasına gir. Solda 3d yapılandırmasını tıklatıp sağdan yüksek grafik işlemciyi seç uygula de. Büyük olasılık şuan otomatiktedir. Uygulamaya göre kendi seçim yapıyor ama crackli oyunlarda seçimde zorlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x

Nvidia denetim masasına gir. Solda 3d yapılandırmasını tıklatıp sağdan yüksek grafik işlemciyi seç uygula de. Büyük olasılık şuan otomatiktedir. Uygulamaya göre kendi seçim yapıyor ama crackli oyunlarda seçimde zorlanıyor.

Ek olarak, uygulamanın kısa yoluna sağ tık yaptığında oradaki menülerden birinden de seçebiliyordun. Ama bu seçme işlemini oyunu her açtığından yapman lazım. Ama, arkdaşın da dediği gibi bazen olmayadabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.