Şimdi Ara

2 tane SSD ile 1 tane HDD sisteme baglanırken Ahci moduna birakmak uygunmudur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 tane Samsung 840 EVO 120 GB ve 1 tane harddisk var.
    Ben 1 tane daha SSD almaya karar verdim. Agır Oyunlari kurmak için.

Benim amacım bu 2 tane SSD İle 1 tane HDD sisteme baglıyıp.
    Aynı ahci moduna bırakırsam uygunmudur ayarlar ?
    Bir sıkıntı çıkma olasıgı varmidir.

Buyrun bu benim biosun ayarladigim resim :

2 tane SSD ile 1 tane HDD sisteme baglanırken Ahci moduna birakmak uygunmudur.

• Bende de 1 SSD + 2 tane HDD var ben de ahci modunda kullanıyordum ama boot ederken ahci configuration diye çok bekletiyor o yüzden kapattım ama merak ediyorum bu ahci tam olarak ne özelliği sağlıyor bilen birisi yardımcı olursa iyi olur
  • Ahci modu bildiğim ayara birakip daha perfomans veya hızlanmasini saglatiyor.
    Amaa 2 TANE SSD İLE 1 TANE HDD KULLANIRSAM AHCİ MODUNA BİRAKİRSAM UYGUNMUDUR AYAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
  • ahci modunun ssd icin bir anlami yoktur. Hdd icin ise performans artisi oldugu soyleniyor. Calismasinda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dento35

ahci modunun ssd icin bir anlami yoktur. Hdd icin ise performans artisi oldugu soyleniyor. Calismasinda fayda var.

Hocam anlamadım.
    Ben 2 tane ssd ile 1 tane hdd kullanıcam.
    ve bu ayarda ahci modunda birakicam bir sıkıntı çıkarmı ?
  • Sikinti yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2 ssd, 6 hdd yi ahci modunda kullanıyorum. Sıkıntı falan çıkmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: dento35

ahci modunun ssd icin bir anlami yoktur. Hdd icin ise performans artisi oldugu soyleniyor. Calismasinda fayda var.

Ahci modunun ssd için bir anlamı olmadıgını nereden anladınız. günlük kullanımda hissetmesi biraz zor olabilir ama ahci mod kapalı iken bench yapıldıgında degerler baya bi düşük çıkmakta. Yeni ssd alıpta testleri düşük çıkan kullanıcılara ilk öneri olarak ahci modundamı kurulum yapılıp yapılmadıgı sorulmakta. Kullanıcılarda bu dogrultuda ahci yi aktif edip test yaptıklarında sonuçları olması geriktigi gibi çıktıgını belirtmekteler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 15 Temmuz 2014; 19:20:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ahci modu plakalardan olusan disklerde erisilmesi gereken adrese kafanin daha kisa mesafe katederek ulasmasini saglayan bir sistem. Ssd disklerde plakalar olmadigina gore ahci`nin de hicbir faydasi olamaz
  • z162 kullanıcısına yanıt
    ssdler için ahci mod önemlidir..ahci modun gereksiz olduğu durum w7 ve üzeri iş.sistemi kurmayıncadır...ahci modda w7 ve üzeri iş.sistemini kurarsanız "trim"desteği devreye girer..ssdler ahci mod ve sata 3 çıkışa takılırsa daha yüksek randıman verir..hatta açılış bile saniyelerle sınırlıdır..(bende 8-9 saniye)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.