Şimdi Ara

2 üzeri 0 niçin 1? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
4.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yahu baş orda yanlış kelime kullanmışsın . Yaş 7 yazacağına Sene 7 yazmışsın. Çırpındıkça batıyorsun tdk yı aç bak ondan sonra gel konuş dicem ama seni muhatap almak istemiyorum cahil cahil konuyla alakası olmayan mesaj atan birine baştan beri cevap vermem saçmalıktı zatende neyse bakalım cahilliğini bil diye cevap verdim. Dahada tdk ya sormaya eriniyorsan sen bilirsin o senin cahilliğin yine
  • yamaha1100yzf kullanıcısına yanıt
    Odttuyu deyince kudurdun kıskanclıgından daha 2^0 ispatlayamayan bir makinacı be matatikciden Bahsediyoruz. KUDur sabaha kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omer6761

Emin değilim ama bir yerde görmüştüm.

2 üzeri 3 = 8
    2 üzeri 2 = 4
    2 üzeri 1 = 2
    2 üzeri 0 = 1

sürekli 2'ye bölünerek gidiyor bu sebepten 1'miş.

Edit: Merak ettim tam nedenini araştırdım. Bulduğum en mantıklı cevap şuydu.

2 üzeri 0'ı (2 üzeri 1 / 2 üzeri 1) şeklinde yazabiliriz. Bunun cevabı da 1 oluyor.

Bu mantıkta diğerlerinde işe yaramıyor. Örnek olarak 2 üzeri 3 için (2 üzeri 4/2 üzeri 4) buda 1 oluyor.

Veya ben yanlış anladıysam diğer bir şekilde 2 üzeri 3 için (2 üzeri 2/2 üzeri 2) buda 1 oluyor.

Bir alt basamaktanda alsan bir üst basamaktanda alsan sonuç 1 çıkıyor.

• Öyle kabul edilmiş böyle kabul edilmiş diye bir şey yok . Her şeyin bir açıklaması , kuralı var. Yukarda biri de çok kurcalarsan 0=2 bile bulursun demiş bir bulsun görelim Büyük ihtimalle 0 ile 0 ları sadeleştirebildiğini düşünüp 2-3 tane basit algebraic işlemle 0 ı 2 ye eşit bulacak sonra bak gördün mü diyecek

2^1 = 2
    2^(1/2)=1.414
    2^(1/4)=1.189
    2^(1/8)=1.090
    2^(1/16)=1.044
    .
    .
    .
    .
    2^(1/1024)=1.00067

Gördüğün gibi kuvvetin değeri küçüldükçe sonuç 1 e daha da yaklaşıyor. Sen bu sayının kuvvetini 0 a kadar yaklaştırdığını düşün sonuç ne olacaktır ?

Bir başka ispat ;

a^x/a^y = a^(x - y)

x=y durumunu düşünelim

a^x/a^y x y ye eşit olduğu için 1 olacak. a^(x-y) yani a ^0 da bu değere yani 1 e eşit olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CookieMonster -- 31 Aralık 2015; 16:32:42 >

• modüler aritmetik koçum bunlar mod() kültürü cnm benim

• quote:

Orijinalden alıntı: CookieMonster

Öyle kabul edilmiş böyle kabul edilmiş diye bir şey yok . Her şeyin bir açıklaması , kuralı var. Yukarda biri de çok kurcalarsan 0=2 bile bulursun demiş bir bulsun görelim Büyük ihtimalle 0 ile 0 ları sadeleştirebildiğini düşünüp 2-3 tane basit algebraic işlemle 0 ı 2 ye eşit bulacak sonra bak gördün mü diyecek

2^1 = 2
    2^(1/2)=1.414
    2^(1/4)=1.189
    2^(1/8)=1.090
    2^(1/16)=1.044
    .
    .
    .
    .
    2^(1/1024)=1.00067

Gördüğün gibi kuvvetin değeri küçüldükçe sonuç 1 e daha da yaklaşıyor. Sen bu sayının kuvvetini 0 a kadar yaklaştırdığını düşün sonuç ne olacaktır ?

Bir başka ispat ;

a^x/a^y = a^(x - y)

x=y durumunu düşünelim

a^x/a^y x y ye eşit olduğu için 1 olacak. a^(x-y) yani a ^0 da bu değere yani 1 e eşit olacak.

İşte bunlar hep limit . Şaka maka bu tip şeylerin genelde ispatları oluyor eğer postulat değilse. √2'nin neden irrasyonel veya 0^0'ın neden belirsiz olduğunu anlatan denklemler var , interneti karıştırıverin accık.

• Ben hala 2+2 neden 4 eder onu anlamadım kı

• quote:

Orijinalden alıntı: Shepherd.

yav bende şunu hiç anlamadım :

0!=1

0! neden 1 ?

Bir sayının faktöriyeli o kadar sayının kaç farklı şekilde sıralanabileceği demektir. Mesela 2 tane sayımız olsun, bunlar da 34 ve 59 olsun. Bu iki sayıyı 34 , 59 veya 59, 34 diye sıralayabiliriz. Üç tane sayı olunca 6 farklı şekilde sıralayabiliriz. Peki elimizde hiçbir sayı yoksa yapabileceğimiz tek şey var o da sıralayamayız. Yok olma durumu da kendi başına bir durum olduğu için 1 diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: face1

Odttuyu deyince kudurdun kıskanclıgından daha 2^0 ispatlayamayan bir makinacı be matatikciden Bahsediyoruz. KUDur sabaha kadar

Boş konuşma. Daha bölümünün adı neden öyle onu bilmiyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dahaa önce yazıldı mi bilmem ama ben şöyle düşündüm
    2 üzeri 1 x 2 üzeri -1 yaparsak 2x1/2 olur buda 1 e eşit olur
    aynı zamanda uslu sayılarda carpma işleminde taban aynıysa üsler toplanır diye hatırlıyorum 1+(-1) den de 0 olur
    Yanı 2^0=1

• -RüzgarGibiGeçti- kullanıcısına yanıt
    SEN nerden dahil oldun al Buda baska bir ezik Sen sanki tdk dan biliyosun Acmıs google a sormus. YAV HE HE

• Çünkü büyüklerimiz öyle karar vermiş.
  • Al iste afam dusunuyır helal olsun ispayı buna yakın birdey. Bizim cakma cift anadalcılar ın yaptıgı yorum fazla kurcalama 2 yi 0 esit bile bulursun. Sonra NIYr yurtdısın dan Odtu dısında kabul etmiuolar. SEni kabul edip napsın daha dusunmekten acizsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: face1

SEN nerden dahil oldun al Buda baska bir ezik Sen sanki tdk dan biliyosun Acmıs google a sormus. YAV HE HE

He Canım he.

Ben senin gibi cahilce konuşmam. Hem cahil hem kibirli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 uzeri 1/2 uzeri 1 bildigimiz kok2 yapmaz mi ya?

• face1 F kullanıcısına yanıt
    "Makine - Makina"

İki yazımın da doğru olduğunu bilseydin 7. seneye kalmazdın.

Not: Odtü MAKİNE'yi 2012'de, hazırlık dahil toplam 5 senede, bitirdim
    Not 2: TDK'dan değil İŞİMDEN dolayı zaten bildiğim bir şey
  • CookieMonster kullanıcısına yanıt
    Budur aga, tebrikler

• pp_pp kullanıcısına yanıt
    Yigit deniz osman kaya tanıyosundur Sen

• 2 Adam düşün kafaları bomboş beyin adına birşey yok. Şimdi sen bunlara sonuç olarak 1 mi dersin 0 mı?

• -RüzgarGibiGeçti- kullanıcısına yanıt
    Sorsan bilgisi Google da gezmekten İbaret BAlon Kardesimz cevap vermicem

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.