Şimdi Ara

2 üzeri 0 niçin 1? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
4.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: face1

Sorsan bilgisi Google da gezmekten İbaret BAlon Kardesimz cevap vermicem

Lütfen cevap ver. Bilgini görgünü nerede gezerek arttırdığını söyle bizde orada gezelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu bu kadar yorum aldıysa forumu kapatma vakti gelmiş demektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de şunu merak ediyorum X=(-1) olsun.

X³ = -1'dir.

X = -1'dir.

3 = 6/2 dir

6/2 = 6 * (1/2) dir.

X = -1 'in iki tarafının da küpünü alalım.

X³ = (-1)³

eşitliğin sağ tarafındaki 3'ün yerine 6 * (1/2) yazalım.

X³ = (-1)^(6 * 1/2)

x³ = ((-1)^6)^(1/2)

X³ = kök [ (-1)^6 ]

-1 üzeri 6 = 1, kök 1 = 1 yani x³ = 1 geldi. Yukarıda -1 demiştik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 31 Aralık 2015; 17:45:30 >
  • Bu nasıl bir zihniyet? Ä°nsan anlamayınca, anlamadığı konu için neden saçma der?
  • Oğlum kız konuları açsanıza boşverin bunları
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrashBone

ben de şunu merak ediyorum X=(-1) olsun.

X³ = -1'dir.

X = -1'dir.

3 = 6/2 dir

6/2 = 6 * (1/2) dir.

X = -1 'in iki tarafının da küpünü alalım.

X³ = (-1)³

eşitliğin sağ tarafındaki 3'ün yerine 6 * (1/2) yazalım.

X³ = (-1)^(6 * 1/2)

x³ = ((-1)^6)^(1/2)

X³ = kök [ (-1)^6 ]

-1 üzeri 6 = 1, kök 1 = 1 yani x³ = 1 geldi. Yukarıda -1 demiştik?

Çift kuvvetli kök içerisindeki - li değerleri karmaşık sayıya çevirmemiz gerekiyor. -1= i^2

kök içerisinde i^12 = i^6

x^3=i^6

x=i^2

x= -1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CookieMonster -- 31 Aralık 2015; 18:14:46 >
  • alıntının içerisini tekrar alabilir misiniz, alıntıladığınızdaki yerde hatalı işlem yapmışım a^(b*c) yi (a^b)^c diye göstermem gerekirken a^(b^c) diye göstermişim, siz alıntıladıktan hemen sonra düzelttim.

ama çift kuvvetli kök içerisindeki negatif çarpanları neden karmaşık sayıya çeviriyoruz anlamadım. kökün içinde (-1) üzeri 6 var. o da pozitif bir sayı

@CookieMonster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 31 Aralık 2015; 17:51:12 >
  • Sorgulama sadece ezberle
  • quote:

Orijinalden alıntı: -RüzgarGibiGeçti-

quote:

Lütfen cevap ver. Bilgini görgünü nerede gezerek arttırdığını söyle bizde orada gezelim.

Senin gezmeyle GElişmez kardeşim daha ne olduğun belli değil Müh. misin Öğretmen misin Ona göre cevap veriyim.
  • 2 elelmanlı kümenin 2 üzeri 2 = 4 tane alt kümesi vardır.

1 elemanlı kümenin aynı hesapla 2 üzeri 1 = 2 tane alt kümesi vardır.

0 elemanlının da 2 üzeri 0 = 1 tane vardır (boş küme.)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -RüzgarGibiGeçti-

quote:

Senin gezmeyle GElişmez kardeşim daha ne olduğun belli değil Müh. misin Öğretmen misin Ona göre cevap veriyim.

Ne farkedecek. Bakıyorumda okulunun ismi ile hava atmayı bıraktın bölümlere mi geçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrashBone

alıntının içerisini tekrar alabilir misiniz, alıntıladığınızdaki yerde hatalı işlem yapmışım a^(b*c) yi (a^b)^c diye göstermem gerekirken a^(b^c) diye göstermişim, siz alıntıladıktan hemen sonra düzelttim.

ama çift kuvvetli kök içerisindeki negatif çarpanları neden karmaşık sayıya çeviriyoruz anlamadım. kökün içinde (-1) üzeri 6 var. o da pozitif bir sayı

@CookieMonster

Kuvvet alma bildiğin gibi aslında çarpma işlemi. Ve çarpmada belirli bir sıra yok. Yani 3.2.6.5 i 2.6.5.3 diye yazabiliyoruz . Buradaki sıkıntı da ondan kaynaklanıyor aslında. Neden önce kökü küpkök haline getirip daha sonra -1 i o küpkökten çıkarmıyoruz mesela ? (-1)^6 pozitif bir sayı doğru fakat sen kökün içinde negatif bir sayı yani -1 ile işlem yapıyorsun. 6 tane -1 i çarpıyorsun. 6 tane karekök içinde -1 düşün . Çift kuvvetli bir kökün içinde negatif bir sayı olabilir mi ? i^2 ye çevirmemizin sebebi bu aslında.

• face1 F kullanıcısına yanıt
    HAHAHAHAHAHA dostum sana calculuste limitte sağdan soldan yaklaşmayı mı anlatıyorlar lise konusu bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: innovativengineer

HAHAHAHAHAHA dostum sana calculuste limitte sağdan soldan yaklaşmayı mı anlatıyorlar lise konusu bu

Çakma Enginer de GELDI ZUAHAHA

• quote:

Orijinalden alıntı: innovativengineer

<Lise Konusu dediği sınava girse 05 ALAmaz

• Hayır matematik izafidir. Görecelidir. Sonuçlar daimi değişken olabilir ...
  • Üzülerek söylüyorum kendinizi aşağılatmanızı istemezdim ama 7 sülalenizden daha başarılı bir akademik kariyere sahibim buna aile büyükleriniz ve dostları dahil
    Kendinizi aşağılatmanızı istemezdim ama 7 sülalenizinkinden daha başarılı bir akademik kariyere sahip olduğum kanaatindeyim.
    aah aslanım ah yorumları okudum da kendine yazık etmişsin internet üzerinden bu kadar boş bir adam olduğunu belli ettiğine göre seni gerçek hayatta tanıyanların vay haline...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hierakles

2 Adam düşün kafaları bomboş beyin adına birşey yok. Şimdi sen bunlara sonuç olarak 1 mi dersin 0 mı?

Bu kadar güzel anlatılamazdı hocam +1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.