Şimdi Ara

2. Vitese Geçerken Zor Geçiyor (VW BORA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
32.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2000 model VW Bora marka arabamız var abayı kaldırdıktan sonra 2. vitese yağ gibi geçmiyor biraz takılıyor hafif oynayıp zorlamak lazım sonra 3. vitese geçerken çok rahat geçiyor 4 ve 5 te çok rahat

araç dururken vitesleri sırasıyla gezerken 2. vitete zorlama olmuyor araç yürürken 2. viteste biraz zorlanıyorum

sorunu sıkıntısı nedir sizce yaptırsak maliyeti ne olur bu işin

• quote:

Orijinalden alıntı: md_42

Arkadaşlar 2000 model VW Bora marka arabamız var abayı kaldırdıktan sonra 2. vitese yağ gibi geçmiyor biraz takılıyor hafif oynayıp zorlamak lazım sonra 3. vitese geçerken çok rahat geçiyor 4 ve 5 te çok rahat

araç dururken vitesleri sırasıyla gezerken 2. vitete zorlama olmuyor araç yürürken 2. viteste biraz zorlanıyorum

Biraz bekleyin havalar isininca da devam ederse bi tamirciye gösterirsiniz. Soğuk havalarda şanzıman yağından kaynaklı benimde başıma geliyodu aynı durum. Yaşadığım yerde havalar ısındı da kurtuldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alionurtsn

quote:

Arkadaşlar 2000 model VW Bora marka arabamız var abayı kaldırdıktan sonra 2. vitese yağ gibi geçmiyor biraz takılıyor hafif oynayıp zorlamak lazım sonra 3. vitese geçerken çok rahat geçiyor 4 ve 5 te çok rahat

Biraz bekleyin havalar isininca da devam ederse bi tamirciye gösterirsiniz. Soğuk havalarda şanzıman yağından kaynaklı benimde başıma geliyodu aynı durum. Yaşadığım yerde havalar ısındı da kurtuldum

Şu anda havalar sıcak bu gün aracı kullandım vites değiştirebiliyorum fakat diğer vitesler kadar rahat değil 2. vites

• Eğer aracınızda tüp varsa motor kısmında tüpe ait hortumları kontrol edin bazen uygun uzunlukta hortum takılmadığı için hortumlar vites aksamına baskı yapıyor. Buda haliyle viteste zorlanmalara sebep oluyor. Sürtünme sonucu hortumların delinme riskide var. Bir kaç araçta gördüm. Kontrol etmenizde fayda var.
  • baskı balata ya baktırın arkadaşın dediği gibi lpg borusu baskı yapabilir
    iyi ve tanıdık ustaya bi gösterin bence
  • quote:

10 gün olmuş
    sorun çözüldümü
  • Motor ısınınca geçişi rahatlıyor mu? Mesela 10 dk sürdükten sonra rahat geçmeye başlıyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSG neden vitesi 2'ye atıyor ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Baskı balata diyeceğim ama sadece 2.viteste olması kafa karıştırıyor.

• Bizde de bir Vw caddy vardı 2005 model aynı sorun vardı. hatta bizimkinde debriyaj pedalı bazen basılı kalıp takılıyordu. ve pedal titreme yapıyordu.
    ayağımla çekiyordum. Baskı balata volant değişti ve düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyundai Motor Company -- 31 Mayıs 2013; 23:47:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esesnefer

quote:

10 gün olmuş
    sorun çözüldümü

yok aynı şekilde devam ediyor bir dostuma sormuştum vitesin orada hilal şeklinde bir parça var demişti o değişmesi gerekebilir felan demişti tam bilemedim neyden bahsettiğini ama sorun hala devam ediyor sizce ne olabilir o parça resmini adını bilen varmı ?

@kestamit

Eniştemde vw polo vardı bütün viteslerde zorluyordu motor ısınınca düzeliyordu baskı balatayı değiştirdi sıkıntı düzelmişti bizimkinde sürekli devam ediyor araba dururken vites değiştirirken normal ama araba harekete geçtiğinde 2. vitese geçerken bir yerlere takılıp zorla geçiyor gibi oluyor

• 2. vitesin dişlisi yamulmuş olmasın abi ona da baktır ne olur ne olmaz.
  • Benim borada da ayni sıkıntı vardi ilk basta 1 ve 2. Vitese zor geçiyordu daha sonra bütün viteslere zor geçmeye başladı.tamirci arkadasimla baski balatayi değiştirdik volanti taşlattirdik sorun yine ÇÖZÜLMEDİ.1 saat oturup hic bisey yapmadan düşündük neden böle yapıyor diye arkadaş düşünürken sanzimanin ortasında bulunan mille oynayip duruyordu.o mil ne ise yariyor dedim kavramı itiyo bu dedi.derdemez hic bisey demeden ikimiz umutlu gokaldik birbirimize baka kaldik.gittim bitane mil aldim .parcayi aldigim yerde adam bunu degistireceksen bilyasinida degistir dedi Tmm diyip parcayi aldik.ayrıca milin geçtiği yerde keçe var onuda değiştir ne olur ne olmaz yağ kacagi vardır diye onuda aldim.toplam parca 100 lira tuttu.arkadasin yanina vardim sanziman üzerinde bulunan mili sokmuş.yeni aldigim mil ile eski milin boyunu olctum.ne göreyim.mil 1.5 cm kadar zamanla erimiş sürtünmeden dolayı.simdi vitesler kaymak gibi.umarim sizin sorunda bu kadar basittir

• Bendede butun viteslerde var o sikinti arabayla sicaklarda 20 km kadar gittigimde vitesler sertlesmeye basliyo ozellikle bosa attigimda kazik gibi oluyor . yardim ederseniz sevinirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.