2 x 8gb 3200 Corsair Ram Çalışıyordu, 2 x 8 aynısından taktım açılmıyor bilgisayar
-
-
XMP kapatacaksın.Anakart desteği yoksa büyük ihtimalle 4 dimm kanalında bellek hızı 26XXMhz veya 2400Mhz'de çalışacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 3 Haziran 2021; 22:54:41 > -
Bios pili çıkardım bekledim ve bios update ettim değişen birşey yok.
4 ram olunca çalışmıyor
3 ramde çalışıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bellekleri tek tek dene birisi arızalıdır belkide slot arızalıdır..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 5 Haziran 2021; 3:5:10 > -
aynısından aldım diyorsun da dışı aynı bile olsa içindeki çiplerin markası farklıysa uyumsuzluk yapabilir ve yan yana çalışmaz başıma geldi.şu programla çip markalarına bakabilirsin ram üreticileri sürekli çip değiştirir corsair vengeance marka diye hep aynı çip olmaz.
-
Bir sürü kombinasyon yaptım. Her Ram'i değişik birbiri ile eşledim. 2 tanesi Hynix 2 tanesi Samsung ram'e sahip. 1 Samsung 1 Hynix sorunsuz çalışıyor. Slotlar tek tek çalışıyor. 1 3 4 her kombinasyon çalışıyor.
1 2 3 takınca açılmıyor. Kafayı yedirtecek...
XMR ı açıkken 1.5 volta kadar çıktım olmadı, XMR ı kapattım 1.5volt da kaldım işe yaramadı. Bios update de denedim, Bios pili de çıkardım...
Ekran siyah olarak kalıyor. Ramlerin çalıştığını ve slotların da çalıştığını düşünüyorum. Tek kafamdaki soru işareti, 2. Slot için birkaç deneme daha yapacağım.
Çözüm bulabilen olursa sevinirim...
-
Slotlar çalışıyorsa, eminsen o anakartın o bellekleri desteklemiyordur ki zaten farklı çipliler sağlıklı çalışmaz
-
Satın alırken hangi çipli olduğunu nereden anlayacağım ? Bu arada 1 Hynix 1 Samsung veya 2 + 1 gayet düzgün çalışıyorlar @Normandia_06
-
Mevcut sistemimde (Asus H81-Gamer) ilk sistemi kurduğumda 2x4 1600 mhz ram vardı, daha sonra 2x4 daha ekleme yaptığımda çalışması, ama ramler tek tek ve dual set olarak çalışıyordu. 4'lü taktığımda bilgisayara görüntü gelmiyordu, daha sonra 2x8 şeklinde ram aldım sorun olmadı. 2x16 ram aldığında çalışacaktır.
-
haklısın da , mevcutta olan 4 x 8 3200 ram yazık yani satsam biri yeni olmasına rağmen düşük fiyattan gidecek...
4 slot neden çalışmıyor anlamadım gerçekten...
-
quote:
Orijinalden alıntı: FefeSatın alırken hangi çipli olduğunu nereden anlayacağım ? Bu arada 1 Hynix 1 Samsung veya 2 + 1 gayet düzgün çalışıyorlar @Normandia_06
Bellek üreticileri aynı model, marka olsada farklı çip koyabiliyorlar. Anakartının sayfasından desteklediği belleklere bakıp ilk baştan 4lü Quad kitlerden almak en garantili yöntem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 29 Haziran 2021; 18:55:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X