|
(Garanti Sonrasi Guncelleme)'3.yıl +17500 saat +20TB'James Donkey 480GB ssd uzun kullanım testi. (2. sayfa)
-
-
İşlemci ısınmasıyla ilgisi yok dostum.quote:
Orijinalden alıntı: AnacoN
Hızın aniden düşmesinin nedeni SSD'lerin Dramless yani önbelleksiz olması. Bu tür disklerde ön bellek olmadığı için dosya kopyalarken hız bir süre sonra işlemci çok ısındığı için düşer. İşlemciyi soğuk tutuğunuz sürece sıkıntı yaşamazsınız. Mesela soğutucu plaka takabilirsiniz. Fan üfletme imkanınız varsa fan üfletin, bu tür sorunları pek yaşamazsınız.
DRAM olmasa da bu ssd'lerde kontrolcü tarafında ufak bir tampon önbellek mevcut bu tür yüksek veri işlemlerinde bu tampon önbellek hemen doluyor, veri transfer hızının düştüğü anlarda kontrolcü tampon önbelleği boşaltıp işleme devam ediyor. Sürekli büyük dosyalarla işlem yapmıyorsanız çok problem olmaz, günlük kullanımda tek seferde bu kadar büyük veri işlenmediği için tampon önbellek kolay kolay dolmaz. Ama benim şahsi tavsiyem 3-5 fazla verin bilindik marka modelleri tercih edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 2 Aralık 2019; 22:27:40 >
-
Up
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bende de 120gb olan modeli var 3 veya 4 tb oldu sanırım. 2018 kasimda almıştım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
UP -
UP -
UP
James donkey in m.2 ssd sini kullanan varsa smart verisi ve bi crystalmark testi atabilir mi?
-
James Donkey in sahibi filan olduğumu sananlar görsünler neler yazmışım , aah ah bizim insanimiz ah.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
26.02.2022 Guncellemesi.
-
Ssd yazma hizi facia olmus, harddisk 3-4 kati hizli yazar. Iki yilda durum baya kötü görünüyor. Bozulana kadar devam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 26 Şubat 2022; 23:49:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SSD cortu çekiyor :)
Benim 10 sene önce incelemesini yaptığım memoright ssd laptopta takılı kardeşimde kullanıyor sistem kurulu içine Bozulsa da yenisini alsam
-
3 Yil bence pek hayirli bir sure degil.
Simdiden gecmis olsun.
-
24 tbde bu hale gelmesi gerçekten facia aslında. Bilgilendirme için teşekkürler
-
Beklenen son ve ilk değil, farklı testlerde de başarısız oldu bu marka. Defalarca uzak durulması gerektiğini yazdım, yazdılar ama ucuz diye önerdiler, aldılar.
-
UP
-
Garantinin bitmesine son 3 hafta kala bozuldu. Garantiden yenisini aldım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2022 şubatta yapılan testlerde yazma hızında usb 2.0 lar la yarışmış ssd :) İyi bari garanti bitimnden önce bozulmuş yenisini alabilmişsiniz.
-
Benim eşşek 3 yıl 1 hafta dayanabildi. Acaba değiştirirler mi ki?
-
Benim bu salak ssd den 3 tane satın alma gibi bir hatam var. Hiç biri 3 ay 6 ay dan fazla çalışmadı. Deneme amaçlı w11 kurduğum kapalı paket zamanında değişimden gelen vardı 1 haftada bozuldu şuan sistemi kitliyor. Herhalde kazık yediğim tek bilgisayar bileşeni bu salak ssd dir.
Benim ilk satın aldığım ssd olan transcend ise hala w10 kurulu ve yedek windows olarak pc den pc ye gezdiriyorum. İlk kurulumu w7 yaptığımı hesaba katarsak takribi yaşı 2011-2009 arası bir zaman olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 12 Mayıs 2023; 13:26:48 > -
Ben de 2 tane ald bundan, biri 3 sene dayandı tam. Diğerini göreceğiz. Umarım bozulacaksa da garanti bitmeden bozulur ilki gibi yapmadan. Yalnız sizin 3 ay 6 ay bayağı talihsiz olmuş. Garantiden değiştirdiniz mi peki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X