Şimdi Ara

(Garanti Sonrasi Guncelleme)'3.yıl +17500 saat +20TB'James Donkey 480GB ssd uzun kullanım testi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • James donkey'in 480GB lık ssd sini 2019 un temmuz ayından itibaren windows yüklü bir şekilde kullanıyorum. Ssd öbür birçok ssd ye oranla çok daha ucuz olduğu için açıkçası içimde baya bir şüphe vardı. Bende bu yüzden bu markanın ssd sini almayı planlıyan kişiler varsa diye bu tarihden itibaren --HER 2-3 AYDA BİR TEKRAR CRYSTALDİSKMARK TESTİ GERÇEKLEŞTİRİP-- buraya eklemek istiyorum. Böylece ne kadar kullanımda nasıl bir performans kaybı yaşadığını ssd nin görebiliriz.

İnternette yazan okuma yazma değerleri:
    (Garanti Sonrasi Guncelleme)"3.yıl +17500 saat +20TB"James Donkey 480GB ssd uzun kullanım testi.

Benim şuanki okuma yazma değerlerim(22.11.2019):
    (Garanti Sonrasi Guncelleme)"3.yıl +17500 saat +20TB"James Donkey 480GB ssd uzun kullanım testi.

Şuan büyük ihtimalle "5TB okuma yazma mı? Çok az" Diyorsunuzdur evet bende farkındayım lakin dediğim gibi sürekli 2-3 ayda bir tekrar test yapıp buraya yeni test sonuçlarını getiricem ve bu sayı tabiki de artacak.

İkinci olarak "Ssd yi 4 ay kullanıp nasıl 2400 saattir çalıyor" Diye soracaksanız pek fazla pc kapatan biri değilim, çoğunlukla açıktır pc

Şuanki durumu değerlendirmek gerekirse; Pek bir sıkıntı yok bana sorarsanız yazma değeri azcık düşük gelmiş lakin böyle ufak tefek farklar normal diye biliyorum.

Son olarak önemli bir şey söylemek istiyorum. Bu crystaldiskinfo değerleri bana pek doğruyu yansıtıyor gibi gelmedi sıcaklığı ve sağlık durumu. Hep sabit manuel olarak yazılmış değerler gibi sanki.

James donkey ssd --SAHİBİ OLUP-- kaliteli bulan veya sıkıntı yaşayan varsa buraya yazalım arkadaşlar almayı planlıyanlar varsa ssd ile alaklı az buçuk bir bilgi sahibi olurlar diye düşünüyorum.

EDİT 29.11.2019: Aşağıda konuşulan ssd hızının kısa bir süre sonra düşme olayını birde ben test edeyim dedim veee sonuçlar cidden berbat

8 saniye kadar sn de 380mb hız ile ssd ye dosya aktarıyorum fakat sonra o da ne? 10mb ye düşüyor! Arada bi 300 e tekrar çıkmaya çalışıyor lakin geri düşüp duruyor.
    RVÇK PAX Hadesyoutube
    James donkey 480Gb ssd
    https://www.youtube.com/watch?v=S9uHuzyCDw0

Ama normal bir windows kullanıcının bundan dolayı sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum şahsen ben yeni fark ettim . Ssd yi dosya yedekleme gibi bir şeyde de kullanmayacağıma göre aşırı büyük bir sıkıntı yok bence. Ben hala cs go'da ilk bağlanan oluyorum o güzel .

22.02.2020 Okuma Yazma değerleri:

not: Farklı bir işletim sistemi üzerinden test yapılmıştır.

24.04.2020 Okuma Yazma değerleri:

03.07.2020 Okuma Yazma değerleri:

Anlaşılan hafıften bir performans kaybı var sayısal olarak. Lakin kullanım sırasında tabiki de hiç farklı hissetirmedi.

Bu performans kaybının nedeni yanlış bilmiyorsam, bütün depolamanın tek bir hücre içinde olmasından ve sürekli tek bir hücreye yüklenilmesinden ayrıca benim bilgisayarım nereydese sürekli açık olmasın kaynaklandığını düşünüyorum.

===============================================================================================================================================================================

24.06.2021 Okuma Yazma değerleri:

Aradan geçen iki yıl içerisinde 3 hücre ölmüş bu değer bildiğim kadarı ile yüksek bir değer değil.

Niye bilmiyorum ama 3 testte de farklı değerler var normalde böyle olmaması lazım sanırsam.

2 Yıl kullanım sonrası değerlendirme: James dankey ssdlerin kaliteli olmadığını herkes biliyor. Lakin bunun nedeni tabii ki de aşırı ucuz olması ve şunu söyleyebilirim ki bu ssd içine oyun atıp kullanmalık bir ssd. Yani bu ssd ye veri yedeklemesi vesayre yapmayın onunda dışında bir sıkıntı göremiyorum bu ssd ile alakalı.

Yinede dürüst olmak gerekirse bence biraz daha para verip düzgün bir ssd alın, ama benim gibi bir öğrenci iseniz ve her kuruşun önemi varsa o zaman mecbur bunu alacaksınız

SSD her an bozulabilir gibi hissettiriyor. Tabi bu dediğim şeyler sata 3 ssdsi için m.2 ssdleri nasıl james donkey in bilmiyorum.

================================================================================================================================================================================
    =============================================================

26.02.2022 Okuma Yazma değerleri:

Artik yavas yavas bu ssd ye veda etmek lazim, lakin sadece steam'deki oyunlar kurulu oldugu icin(onemsiz veri) tamamen bozulana ya da usenmezsem garantiye gonderene kadar kullanacagim.

Kaliteli bir usb 2.0 bellek ile kafa kafaya gidiyor yazma hizi

Son birkac aydir bu sekilde ssd nin yazma hizi. Ssd dolu diye degil.

S.M.A.R.T verileri hala %100 olarak gozukuyor bu arada onu da belirtiyim. Artik nasil bir firmware koymuslardsa icine

===========================================================================================================================================================================================================================================================================================

09.06.2022 GARANTI SONRASI YENI URUN ILE GERCEKLESEN OKUMA YAZMA DEGERLERI:

Evet, ssd yi garantiye gonderme karari aldim(garantinin bitmesine 3 hafta kalmisti). Hali hazirda okuma degerleri yerleri gormustu bunun uzerine birde ssd nin icinden bi dosya almaya calisirken sdd nin 7GB transfer sonrasi donmasi da eklenince garantiye gondermek zorunluluk oldu artik.

Garanti surecini anlatayim kisaca; ilk olarak incehesap'in musteri hizmetlerini aradim ve bana MNG kargo icin anlasmali bir kod verdiler(sms). MNG kargoya gidip incehesap'a arizali bir urun gondermek istedigimi soyledikten sonra musteri hizmetinin bana sms olarak attigi anlasmali kodu verdim ve subeden ciktim. 2 gun sonra ssd incehesap'a gitti ve 7 gunluk degerlendirme sonrasinda bana yeni ssd yi kargoladilar. O kargonun da bana gelmesi 2 gun surdu.

Okuma Yazma Degerleri:

Yeni gelen ssd de herhangi bir soruna denk gelmedim henuz. Eger bu ssd de onceki gibi 3 yila yakin bir sure dayanirsa aldigim zamana gore cok ucuz bir ssd oldugu icin bana gore iyi bir harcama olmus olur. Ek olarak artik ssd nin derecesini gorebiliyoruz Eski ssd de 40 derece sabit gozukuyordu.

Yaklasik 3 yilin ardindan bir degerlendirme yapmak gerekirse; zamaninda cok ucuzken almistim bircok insan gibi ve harcadigim para icin uzulmuyorum, lakin artik bu ssd yi almanin bir anlami yok cunku fiyati normal bir 480GB ssd fiyatinda. Yani buna para harcamak yerine Kioxia 480GB ssd alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pax Hades -- 9 Haziran 2022; 19:25:12 >

• rez yeşillendirin hocam unutmayın
  • Nedense hep ürkek bir şekilde yaklaşıyorum şu markaya, hiç ısınamadım. Bakalım sizin uzun kullanım testiniz nasıl gidecek takipteyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar belki binlerce satmıştır, forumda yüzlerce alan oldu, ben dahil , ama tedirginlik devam ediyor. Birinin elinde patlasa ürün millet derin bir oh çekip ben size demiştim uhaadaesfgsdg filan diyecek Forumda en çok ssd kullananlardan birisiyimdir belki, çok farklı marka model kullandım test ettim inceledim, bende daha ssd bozulmadı JD nin de 512 si artık sabit oyun ssd'm oldu , bozulursa inşallah 3.yılın dolmasına yakın bozulurda sıfırını çekeriz bir tane
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Nasıl olsa 3yıl birebir değişim garantili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pax Hades -- 24 Kasım 2019; 17:59:49 >
  • Inşallah 35.ayda bozulur yenisini alıp bir 35 ay daha kullanırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende dünaldım direk format attım.Windows 10 u yükledim.Dahili harddiskten kopyalama yapıyorum 160-190MB/s civarlarından 10 lara iniyor. Hız sürekli değişiyor Max 193 filan oluyor 10 lara iniyor bi süre öyle kalıyor.Kendi içinde kopyalam yapıyorum Program Files dan İndirilenlere kopyalıyorum gene aynı şekilde sadece ara ara 230-220 leri görüyor maximum.Çok yavaş ya max Kopyalama filanyaptığında aynı verileri alıyormusun peki.Bende dün aldım aynı verileri alamıyorum iade edicem.(Garanti Sonrasi Guncelleme)"3.yıl +17500 saat +20TB"James Donkey 480GB ssd uzun kullanım testi.

EDİT:Abi millete bakıyorum 300 ile filan kopyalıyor.Eski hardiskime format attım.SSD yi sıfırladım normal olarak taktım kopyalama yapıyorum aldığım değerlere bakarmısnız!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanselli -- 24 Kasım 2019; 20:48:1 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sercanselli kullanıcısına yanıt
    Yeni aldığım Hp laptop da Windows için XPG SX8200pro 1 Tb modeli var. Bildiğiniz
    gibi 3500 mb/sn de okuma hızı var. Benim de James Donkey JD960 960GB modeli bugün kargodan geldi. Neyse hemen depolama da ki normal hardiski söküp
    James Donkey i monte ettim. C sürüsünde ki 600 gb civarında ki dosyaları James Donkey e kopyalarken 405 mb ile başlıyor 7-8 dakika problemsiz küçük dosya boyutlu veya büyük dosya boyutları aktarıyor. Sonra birden kopyalama hızı 10 mb a kadar düşüyor. Sonra anlık 150 mb a çıkıp tekrar 10 mb a kadar
    düşüyor. Anladığım kadarıyla sizde de aynı problem var. Benim sistem ile ilgili bir problem olması imkansız. Şimdi iade mi etsem yoksa yeni bir SSd mi talep etsem. Yeni gelecek olanda yine aynı sorun olur mu acaba. Bu sefer de 14 gün iade süresi dolacak.(Garanti Sonrasi Guncelleme)"3.yıl +17500 saat +20TB"James Donkey 480GB ssd uzun kullanım testi.(Garanti Sonrasi Guncelleme)"3.yıl +17500 saat +20TB"James Donkey 480GB ssd uzun kullanım testi.(Garanti Sonrasi Guncelleme)"3.yıl +17500 saat +20TB"James Donkey 480GB ssd uzun kullanım testi.

• cchacalls kullanıcısına yanıt
    150mb çıktığında büyük dosyalar, 10mb düştüğünde küçük dosyalar aktarıyordur. Ssd'niz problemsiz. Başta yüksek başlamasının nedeni önbellekten de kullanması.

• registermy kullanıcısına yanıt
    Hocam düşündüğünüz gibi değil. 60 gb lık tek parça dosyayı stabil olarak 400-410 mb/sn de yazıyor. Örnek 40 gb civarında yazdıktan sonra biranda yazma hızı 10 mb/sn ye düşüyor. Defalarca test ettim. Hatta şu anda 10 gb tek parça film dosyasını 400 mb ile başlıyor 10 saniye sonra 10 mb a düşüyor.
    Bu da normal değildir herhalde değil mi? Ayrıca kaldıki parçalı dosyaları da ssd normal çalışırken 10 mb a kadar düşmüyor hızı. Bu nedenle sizin
    dediğiniz gibi ssd sorunsuz değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cchacalls

Hocam düşündüğünüz gibi değil. 60 gb lık tek parça dosyayı stabil olarak 400-410 mb/sn de yazıyor. Örnek 40 gb civarında yazdıktan sonra biranda yazma hızı 10 mb/sn ye düşüyor. Defalarca test ettim. Hatta şu anda 10 gb tek parça film dosyasını 400 mb ile başlıyor 10 saniye sonra 10 mb a düşüyor.
    Bu da normal değildir herhalde değil mi? Ayrıca kaldıki parçalı dosyaları da ssd normal çalışırken 10 mb a kadar düşmüyor hızı. Bu nedenle sizin
    dediğiniz gibi ssd sorunsuz değil.
    ya hocam bende şüphede kaldım şimdi.Ben aldım harddisk baya yavaştı iade ettim bu sorunluymuş aynne dediler yenisini verdiler.Ama aynen dediğin gibi oluyor bende de.https://www.youtube.com/watch?v=ft9yO30YLz4 bak geçen sene denemiş hız hiç düşmüyor 20 gb lık dosyayı 300 küsürde atıyor

• sercanselli kullanıcısına yanıt
    Ben yarin geri gönderiyorum. Yaklaşık 8 saattir her türlü yöntem ile deniyorum. Ama diske yazma kısmında belli bir süre sonra hız 10 mb a kadar düşüyor. Problem olduğu kesin. Sizde de aynı sorun var muhtemelen.

• hocam istanbulda iseniz kesinliklte kendiniz götürün.Ben öyle yapmıştım 20 dk da değiştirdiler dediğim gibi buda aynı şekilde çalışıyor.Benide bilgilendirirmisiniz acaba?
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Markaya değil de ürüne karşı bir tedirginliğim var benim de. Nedeni de resmi olarak böylesi bir ürünün var olmaması. James Donkey'in ne resmi sitesinde, ne Amazon ne de AliExpress resmi satış sayfasında bu tür SSD vb ürünleri yok. Sadece klavye, fare, oyun kulaklığı ve bir de mousepad var. Hadi ilk zamanlar site güncellenmemiştir felan dedim ama bir yıldan fazla zaman geçmiştir halen bir kıpırtı yok. Resmi firmware desteği var mı yok mu hatta SSD destek yazılımı bile olmayabilir (belki kutu içinden bir CD çıkıyodur bilemiyorum tabii).
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Yok hocam firmware filan ben aramadım bile, yazılımlık bir işi de yok aslında kullanıcının. Ben 2.disk olarak kullanıyorum m2 512 olanını, şimdilik 3-5 oyun yükledim memnunum. Aşırı yaz boz yapan birisi de değilim zaten tee kaç senelik ssd ler duruyor kenarda, bozulmadan. 3 Yıl birebir değişim olayı güzel. Onun dışında dediğin gibi samsung vs. ile kıyas dahi yapılamaz , en ucuz sistemi nasıl hızlandırırım sorusu sorulursa ahanda böyle denir yani. Tedirginlik değil de ben adından hoşlanmıyorum daha güzel birşey bulabilirlermiş bence. Donkey nedir , ciddiyeti düşürüyor.
  • Hızın aniden düşmesinin nedeni SSD'lerin Dramless yani önbelleksiz olması. Bu tür disklerde ön bellek olmadığı için dosya kopyalarken hız bir süre sonra işlemci çok ısındığı için düşer. İşlemciyi soğuk tutuğunuz sürece sıkıntı yaşamazsınız. Mesela soğutucu plaka takabilirsiniz. Fan üfletme imkanınız varsa fan üfletin, bu tür sorunları pek yaşamazsınız.
    Bende durumlar daha vahim :/

Güncelleme yaptım konuyu.
  • 500 küsur mb okuma ve yazma hızı olan bir SSD nin 10 mb a düşmesi kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil. Örnek oyun kurulumu yaptığınızı düşünün
    bu ssd ye hız 10 mb a düşünce 60 gb lık bir oyunun yüklenmesi ne kadar sürer.
    Neyse ben iade ettim almayı düşünen arkadaşlar umarım bunu bilerek alırlar. Yüksek ihtimal alan insanlar bu durumdan habersiz.
    Ayn bende habersiz bir şekilde aldım. Torrent den bir oyun indirmiştim(öğrenciyim oyunlar pahalı o yüzden :D) 60gb filan ssd ye kurcam 1.30 saat sürdü. O sırada pc inanılmaz kasıyordu.

Bütün Jameslerde mi var bu sorun ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.