Şimdi Ara

2 YILI GEÇKİNDİR KULLANDIĞIM VAIO NUN ISINMA DEĞERLERİ(RESİMLi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana biraz fazla geliyo sizce bi bakım gerekli mi? Laptop ı 26 aydır kullanıyorum.

Not:İnternetten radyo ve dh açıkken elde ettiğim değerler.
     2 YILI GEÇKİNDİR KULLANDIĞIM VAIO NUN ISINMA DEĞERLERİ(RESİMLi)

• Konu güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkıntı yok 50-55 dereceler dizüstü için oldukça normal. termal macun yenilemesi ve fanların temizlenmesiyle 45-50 arasına düşmesi muhtemel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kittyhunter

sıkıntı yok 50-55 dereceler dizüstü için oldukça normal. termal macun yenilemesi ve fanların temizlenmesiyle 45-50 arasına düşmesi muhtemel.

o zaman bakım yaptırmak en iyisi?
  • conqueror0619 kullanıcısına yanıt
    yılda 1-2 kere temizleyip macunlamak iyidir. bilgisayarcıya vermek yerine bilen bir arkadaşnızdan yardım alın veya araştırarak öğrenin. temizliğini eğlenerek yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kittyhunter

yılda 1-2 kere temizleyip macunlamak iyidir. bilgisayarcıya vermek yerine bilen bir arkadaşnızdan yardım alın veya araştırarak öğrenin. temizliğini eğlenerek yaparsınız.

Hocam ets2 oynarken 90° geçtiği oluyo, normal mi?

Benim bilgisayarda i7 haswell var . İlk aldığımda sağlam oyunlarda sıcaklık 100'lere yaklaşıyordu işlemcide ama ekran kartı falan gayet normal 70'lerde seyrediyordu . Herneyse internette bayağı araştırdım sonunda sorunun turbo boosttan kaynaklandığını öğrendim . Turbo boost'u kapatmak için program indirdim . Kapalı olunca en fazla 3-4 fps farkediyor işlemci sıcaklığıda Simcity ,Diablo 3 te falan 72yi nadir geçiyor şuan . Gayet mutluyum benim laptop kadar ince kasada i7 ve harici ekran kartına rağmen bu kadar az ısınması bayağı güzel. Normal kullanımda kapatmıyorum ama ısınmıyor zaten 45-50 arası turbo boost açıkken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celaldk -- 29 Ağustos 2014; 17:09:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: celaldk

Benim bilgisayarda i7 haswell var . İlk aldığımda sağlam oyunlarda sıcaklık 100'lere yaklaşıyordu işlemcide ama ekran kartı falan gayet normal 70'lerde seyrediyordu . Herneyse internette bayağı araştırdım sonunda sorunun turbo boosttan kaynaklandığını öğrendim . Turbo boost'u kapatmak için program indirdim . Kapalı olunca en fazla 3-4 fps farkediyor işlemci sıcaklığıda Simcity ,Diablo 3 te falan 72yi nadir geçiyor şuan . Gayet mutluyum benim laptop kadar ince kasada i7 ve harici ekran kartına rağmen bu kadar az ısınması bayağı güzel. Normal kullanımda kapatmıyorum ama ısınmıyor zaten 45-50 arası turbo boost açıkken.

Hocam zaten intel işlemci 100° ye geldiğinde kapanıyo otomatik olarak oyunda 2 kere başıma geldi o da masada değil koltuğun üstünde fan çıkışı hafif kapalı alttaki delikler de tamamen kapalı ondan oldu diye düşünüyorum eğer masaüstünde ise laptop kapanmıyo oyunda ama dediğim gibi 90° yi geçtiği oluyo bi bakım ve soğutucu şart galiba

benim cihaz daha 1 aylık sayılmaz, gw2 de falan 93 dereceyi rahat görüyor. pc ısınıp kapanmıyorsa, kasa üzerinde de ellerinizi rahatsız etmiyorsa sıkıntı yok diye düşünüyorum.
    Belki programlar yanlış ölçüyordur mac os x te intelin kendi uygulaması yok ondan hatalı olabilir o değer
  • Valla hocam ne yalan söyleyim ısı klavyede de hissettiriyo kendini

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.