Şimdi Ara

2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı Atama Durumu Nedir Arkadaşlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
53.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bu yıl bilgisayar Programcılıgına geçiş yapacagım ama 2 yılın sonunda atama durumu nedir bu bölümün acaba ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Programcılığı Atama Durumu

Bilgisayar programcılığı, üniversiteler ve meslek yüksekokullarında verilen popüler bir eğitim alanıdır. Bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olanlar, kamu kurumları ve özel sektörde "bilgisayar programcısı" olarak atanırlar.

Ülkemizde bilgisayar programcılarına yönelik kamu kurumlarının açtığı atama sayısı her yıl değişkenlik göstermektedir. Son yıllarda, kamu kurumları tarafından açılan bilgisayar programcılığı atama sayısının arttığı gözlemlenmiştir.

Bilgisayar programcılığı atama puanları, KPSS sınavında alınan puana göre belirlenmektedir. Yüksek puan alan adaylar, daha fazla atama imkanına sahip olurlar.

Adaylar, KPSS sınavında aldıkları puana göre tercih yapabilecekleri kurumları belirleyebilirler. Bilgisayar programcıları, merkezi idare (bakanlıklar, genel müdürlükler vb.), yerel yönetimler (belediyeler, il özel idareleri vb.) ve üniversiteler gibi kurumlarda atama şansına sahiptirler.

Bilgisayar programcılığına olan talep, teknolojinin hızla gelişmesi ve dijitalleşmenin artmasıyla birlikte sürekli olarak artmaktadır. Bu nedenle, bilgisayar programcılığı mezunlarının iş bulma ve atanma şansları yüksektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali.kose

Arkadaşlar Bu yıl bilgisayar Programcılıgına geçiş yapacagım ama 2 yılın sonunda atama durumu nedir bu bölümün acaba ?

Selamlar,
    Önlisans kpss de bilgiyar ile ilgili bölümlerden ciddi sayıda alım yapılıyor.
    Puanları neredeyse 81-82 lere falan düştü. Önlisans olarak bilgisayar iyidir. Fakat
    unutmayın memur unvanı ile atanılıyor. Yani teknik kadroların puanı yüksektir. Masabaşı
    iş yaparsınız. Teknikler fazla para alır. Önlisans bilgiyasar avantajlıdır.
    Hayırlısı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner282828

quote:

Orijinalden alıntı: ali.kose

Arkadaşlar Bu yıl bilgisayar Programcılıgına geçiş yapacagım ama 2 yılın sonunda atama durumu nedir bu bölümün acaba ?

Selamlar,
    Önlisans kpss de bilgiyar ile ilgili bölümlerden ciddi sayıda alım yapılıyor.
    Puanları neredeyse 81-82 lere falan düştü. Önlisans olarak bilgisayar iyidir. Fakat
    unutmayın memur unvanı ile atanılıyor. Yani teknik kadroların puanı yüksektir. Masabaşı
    iş yaparsınız. Teknikler fazla para alır. Önlisans bilgiyasar avantajlıdır.
    Hayırlısı olsun.

bende bilg. pro. mezunuyumda hocam şu kpss puanını tam hesaplıyacak bi puan robotu öneririmisiniz yav en azından ne ypacagımızı belirleyelim :)

• http://puanhesaplama.kpssrobotum.com/
    az bir oynama oluyor ama digğer puanmatiklere göre yaklaşık puanı veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner282828

http://puanhesaplama.kpssrobotum.com/
    az bir oynama oluyor ama digğer puanmatiklere göre yaklaşık puanı veriyor.

teşekkür ettim
  • Bu sitede daha iyi sonuç veriyor.
    Hemen hemen aynı puanları getiriyor.
    http://www.kpsspuan.net/
  • Önlisans bilgisayar programcılıgı mezunuyum.Ama ölü kardeş atamalar.83 puanlarda geziyor.İşletme gibi oldu eline attığın ön lisans bilgisayar mezunu.Atanmaktan umudum yok ama çalışmaya karar verdim.2012 KPSS hiç çalışmadan 72 küsürlü puan almıştım belki kalan 6-7 ayda 10 puan attırıp bir şansım olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 18 Ocak 2014; 13:57:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg01

Önlisans bilgisayar programcılıgı mezunuyum.Ama ölü kardeş atamalar.83 puanlarda geziyor.İşletme gibi oldu eline attığın ön lisans bilgisayar mezunu.Atanmaktan umudum yok ama çalışmaya karar verdim.2012 KPSS hiç çalışmadan 72 küsürlü puan almıştım belki kalan 6-7 ayda 10 puan attırıp bir şansım olur

dgs ye de bakmak lazım hocam şahsen dgsye de girecem bakalım
  • Kasva57 kullanıcısına yanıt
    Valla ben direk AÖF attım kendimi...Hayır bu kadar ön lisans mezunu bilgisayarcı var kamu kuruluşları bilgisayar bilgininden yoksun heriflerle dolu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg01

Valla ben direk AÖF attım kendimi...Hayır bu kadar ön lisans mezunu bilgisayarcı var kamu kuruluşları bilgisayar bilgininden yoksun heriflerle dolu

orası öyle format atmayı bilen kendini bilgisayarcı sanıyor.bende aöf devam ediyorum fakat öğretmenlik çok uzakda gözükse istiyorum yinede bakalım hayırlısı :))
    Hayırlısı kardeşim ben programcılıkta yoluma devam etmeye karar verdim.PHP dilimi geliştiriyorum.Okulda öğrendiklerimin üzerine katmam gerek.Devleti falan beklersek işimiz var.Olursa Memurluk ne Ala
  • inş. istediğine ulaşırsın sende bende :)
    Amin kardeşim inşallah
  • arkdaslar selam bende programcılık 2. sınıf ogrencısıyım . bu yıl bıtecek okul mezun olacam allahın ıznıyle . kpss ile önlisans dan memurluk dusunuyorum . açıkcası hiçbir bilgim yok bu konuda . yani nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum . lütfen yardımcı olun bana çalışıp para kazanmam lazım . en kısa zamanda yazarsanız çok sevinirim şimdiden çok tesekkur ederım allah razı ollsun .
  • hocam bılgısayar prog. da en son alım ne kadar oldu bılgınız var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.