Şimdi Ara

2 yıllıktan aöfe geçip 4 yıllığa tamamlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben anadolu teknik lise öğrencisiyim ve sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum. peki iki yıllık sınavsız geçiş hakkımı kullanıp myo makine bölümüne gitsem, sonra myo bitince aöfe kayıt olsam 4 yıllık lisans okuyabiliyomuyum bi sınava girmeden falan. mesela iki yıllık makine bitti. sonra aöften 4 yıllık işletmeye kayıt olabilirmiyim? arkadaş söyledi böyle bişey varmı ve eğer varsa ben 3 sene sonra iki yıllıktan mezun olucam, ozaman bu sistem kalkmak ihtimali falan varmı bu hakkımı kullanabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-John -- 27 Mart 2015; 20:55:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• herturlu 2 senelık myo dan snra aof 4 e tamamlayabılırsın dıye bılıyorum
  • Ben o şekil yaptım şuan 4.sınıf işletme okuyorum.
  • Evet böyle bir hakkın var, fakat ben işletme yerine DGS ile Makine, otomotiv veya endüstri mühendisliği bölümlerine geçiş yapmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S

Evet böyle bir hakkın var, fakat ben işletme yerine DGS ile Makine, otomotiv veya endüstri mühendisliği bölümlerine geçiş yapmanı tavsiye ederim.

dgs zor diyolar bilmiyorum nasıl olur. çalışsam yaparmıyım. bide üniversitelerde dgs ile alımlarda kontenjan az oluyomuş girme şansım nekadar olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontenjan az ama sınava giren kişi de az. DGS'ye her yıl YGS'ye girenlerin yaklaşık 1/10'u kadar öğrenci giriyor. Bu yüzden atıyorum DGS'nin 2000. sırası YGS'nin 20000. sırasına denk geliyor ve kontenjanlar da buna göre ayarlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R-John

quote:

Orijinalden alıntı: S

Evet böyle bir hakkın var, fakat ben işletme yerine DGS ile Makine, otomotiv veya endüstri mühendisliği bölümlerine geçiş yapmanı tavsiye ederim.

dgs zor diyolar bilmiyorum nasıl olur. çalışsam yaparmıyım. bide üniversitelerde dgs ile alımlarda kontenjan az oluyomuş girme şansım nekadar olur

Kontenjan evet az ama giriş sayısıyla orantılı ve azımsanmayacak derecede, LYS ye göre oldukça kolay bir sınav fen olmadan söylediğim bölümlere girmek imkansız ama DGS de sadece Türkçe ve matematik yapacaksın.

Teknik Lise mezunu olduğun için önlisans okurken konuları kavramakta zorluk çekmeyeceksin ve boş vaktin bol olacak. Bu sırada DGS ye çalışırsan güzel bir üniversitenin mühendislik fakültesine yerleşirsin.

Tabii ben böyle anlatınca DGS ile üniversiteye girmek çok kolaymış gibi algılanabilir, değil tabii ki. İstikrarlı bir şekilde çalışmak şart, olay sende bitiyor, çalışırsan yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S -- 28 Mart 2015; 12:20:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.