Şimdi Ara

20.000 KM Yetkili Servis Bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar.Yeni nesil araçlarda genelde servisler 20 bin km de bir bakım yapıyorlar.2016 model Renault aracım var.Benim bildiğim sağlıklısı motor yağının 10 binde bir değişmesi gerektiği.Şuanda son bakımından sonra 15 bin km yaptım ve kafamda soru işaretleri var.Servisi aradım 20 binde bir çağırıyoruz problem etmeyin tarzında konuştular.
    Siz ne düşünüyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yağ kalitesi artsada araçların ekonomik ömrü 2000 lere göre düştü yani 150 bin km veya 8 sene içinde araçların yürütme maliyeti o kadar çok artıyorki araçları hurdaya ayırmak daha mantıklı bir hal alıyor o sebeple 20 bin km de bir bakıma girmek aslında üreticilerin ekmeğine yağ sürecek planlı eskitme

• aynı aracları Avrupa'da 30000 km veya 2 yıl da bir periyodik bakımları yapılıyor kullanılan yağlar tam sentetik uzun ömürlü yağlar. siz 20bin veya yılda 1 gidin yeterli.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    anladım dostum teşekkür ederim.Biraz tırstım normalde dediğim gibi 10 binde bir biliyorum ve öyle uygulardım.Şimdi 0 a yakın bir araç alınca ilk defa karşılaştım.O yüzden sormak istedim teşekkürler

• Bildiğim renault dizellerde 20 bin ya da 1 yıl kriteri var. Hangisi önce dolarsa bakım yapmak gerekiyor.
    Yani 1 yıl dolduğu halde 20 bin yapmamış olsanız bile bakıma girmeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 14 Nisan 2019; 23:26:41 >
  • tam sentetik yağlar o kadar gelişti ki yabancı kutu üzerlerinde 50.000km yazan yağlar var, mobil 1 gibi kaliteli bir yağ kullanıyorsanız 20-30bin km yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Bildiğim renault dizellerde 20 bin ya da 1 yıl kriteri var. Hangisi önce dolarsa bakım yapmak gerekiyor.
    Yani 1 yıl dolduğu halde 20 bin yapmamış olsanız bile bakıma girmeniz gerekir.
    Motor yağı durduğu yerde bozulan/eskiyen bir şey mi ? 1 yılı geçen yağ ne gibi bir dezavantaj yaratıyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Egea 60 000 Bakımı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Servise para kazandırmıyor.
  • kullandığım aracın servis kılavuzu 15 bin'de bakıma getir der, ancak avrupa ve amerikan sitelerine göre bu aralık 20.000 km'dir. veya yıl'dır. ben genellikle km ile yıl'ı aynı anda doldurduğum için her sene servise gidiyorum, şimdi haziran başı gibi sokacağım arabayı...
  • Renault için 20bin dir doğrudur. Bende o şekilde servise gidiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.