Şimdi Ara

Kia, Hyundai 5 Yıl 150.000 KM Garantisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iki marka yaptıkları garanti sonrası araçta problem çıktığında, 'müşteri kusuru' diyip geçiyorlar mı ?

Kia, Hyundai arabası olup garanti konusunda tecrübesi olan varsa aydınlatırlarsa sevinirim.

Edit: Gereksiz kısmı kaldırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hanzoli -- 12 Şubat 2019; 15:26:24 >

• 2012 Model İ30 style sahibiyim. Garantinin bitmesine bir kaç ay kala talebime istinaden direksiyon simidini hem de onunla beraber vites topuzunu hemen değiştirdiler. Aracımın kontak anahtarında açma kapama tuşunun yanında küçük bir yıpranma oluşmuştu. Anahtarın dış kısmını da değiştirdiler. Aracımı aldığım ilk yıl sonunda dikiz aynasında küçük bir leke vardı.Onu da hemen değiştirmişlerdi.
    Kısacası Hyundai garanti konusunda gerçekten iyi bir firma.
  • 2 yul önce ilk kez 0 km 7 yıl garantili bir hyundai aldım.şu ana kadar garantilik bir durum yaşamadım,umarım yaşamamda.hyundaiyi tercih etmemdeki temel faktörlerden birisi de 7 yıl garanti vermesiydi.öncesinde ise hyundainin satış sonrasıyla ilgili yorumların çoğunluğu olumluydu.kalan 5 yılı yaşayıp görecez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012'de 0 elantra aldım. Araçla hiçbir sorun yaşamadım fakat ufak tefek şeyleri hep hallettiler. Vites topuzu garantiden değişti , arka stop ampülü patlamıştı o da değişti ve başka bir sorun yaşamadım. Yaşasaydım değiştirirlerdi diye düşünüyorum. 75.000 kmde sattım aracımı çok sorunsuz bir araçtı gerçekten.
  • Kullanıcı gerçekten şartları zorlayarak araca zarar vermemişse hyundai nin ben sorun çıkardığını görmedim. Geçmişte bir çok Hyundai aracım oldu benim haberdar bile olmadığım sorunları bakım esnasında halledip verdiler. Gerçi bir sorundan dolayı servise gittiğimi de pek hatırlamıyorum. Sadece 2012 yılında sıfır aldığım i30 ile Edirne otobanında çok büyük bir çukurdan çok yüksek süratte geçmiştim, o vurmayla aracın altındaki bazı lastik parçalar parçalanmış onlarıda iyi niyetle çok cüzi bir işçilik rakamı ile yenilerini takmışlardı. Şimdi düşündüm de lastik nasıl parçalanmamış parçalansa o hızla nereye uçacağımı Allah bilirdi.
  • 2012 Model İ30 style sahibiyim. Garantinin bitmesine bir kaç ay kala talebime istinaden direksiyon simidini hem de onunla beraber vites topuzunu hemen değiştirdiler. Aracımın kontak anahtarında açma kapama tuşunun yanında küçük bir yıpranma oluşmuştu. Anahtarın dış kısmını da değiştirdiler. Aracımı aldığım ilk yıl sonunda dikiz aynasında küçük bir leke vardı.Onu da hemen değiştirmişlerdi.
    Kısacası Hyundai garanti konusunda gerçekten iyi bir firma.
  • Kia’yı bilmiyorum ancak Hyundai garanti konusunda asla üzmeyen, hakkını veren bir firma.

• 2012 yılında hyundai uçar’dan sıfır kilometre bir ix35 satın aldım rutin bakımları dışında en ufak bir sebepten dolayı ne servise gittim ne de bir sorun yaşadım. Aracım şuan 89.000 km’de ve hala ilk günkü performans ve görünümünü koruyor. Bundan önceki aracım da yine hyundai idi. ( 2006 2.0 crdi santa fe) Büyük ihtimal bundan sonraki aracımda hyundai olucak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Egea 60 000 Bakımı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2010 DA İ20 Aldım garantiden baskı balata şanzıman direksiyon kutusu değiştirdim .

vites topuzu direksiyon simidini değiştirenleri duydum
  • Herkese cevapları için teşekkürler ederim
  • Honda bu konuda kötü. Onu biliyorum sadece.

• 2012 kia ceed aracımda 2015 yılında radyoda çekme problemi oluştu tüm hiç problemsiz teyp sistemini garantiden değiştiler

• 3 yaşında arabanın amortisoru patladı 30bin km i20
    Garantiye girdi mi ? Tabiki de girmedi.Nerdeyse hepsi tek kişiyle itinayla kullanıldı ağırlık atılmadı vs vs

Neden girmediğine gelirsek,amortisor-ön takım-media sistemi-akü vs bir dolu donanım zaten 2 yıl garantili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 16 Şubat 2019; 2:20:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 i10 garantiden değişenler

-Triger zinciri
    -Airbag sargısı
    -Sol güneşlik
    -Direksiyon kutusu sökümü ve yağlanması

• Yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalar.... Ama biz Yiğidi de öldürmeyelim Hyundai'nin de hakkını verelim. Hyundai garanti konusunda üzmez.
  • 3 yaşında Ceed'in tıkırtı şikayetim nedeniyle direksiyon kutusu garantiden komple değişmişti.
    Servisin beyanına göre 2 yıldan sonra da akü ve ön takım hariç garanti komple devam ediyor şeklinde.
  • Hyundaide garanti suresi 5 yil 100bin km veya 7 yil 80bin kmdir. 150bin km degildir.
    Kiada 5 yil 150bin kmdir.

Her iki markada da elbet ilgili departmanlar durumu inceleyip kullanici hatasi diyebilmektedir. Bunun kriterleri bellidir. Bu kriterler de yasal hakkinizi aramak icin vardir.

Yani Hyundai veya Kia aracinizda diyelimki kapi dosemesinde renk atmasi oldu, bu durum eger kimyasal maddelerden dolayi, temizlik urununun boyayi cikarmasi vb sebeplerle gerceklesmisse elbette kullanici hatasi diye karar cikabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 16 Şubat 2019; 11:11:43 >
  • önceden yıpranan deri direksiyon , konsoldaki boya atmaları, vites topuzu çizilmeleri, kapı döşemelerindeki gri kısımlarda yine boya atmalarını garanti kapsamında değiştiriyorlardı. Şimdi değiştirmiyorlar.

i30 dizel düz vites aracın, Debriyajında vonklama sesi geliyordu. Baskı da hata vardı. Baskıyı garantiden değiştirdiler. Tabi km kontrolü ve şanzıman sökülünce volant ve debriyaj balatası kontrolü de yapıldı. Eğer Debriyaj balatasında yanık olsaydı bize kitleyeceklerdi. Sonuç olarak baskısı garantiden değiştirdiler.

accent aracın debriyaj bilyasını işçilik almadan garantide iken yağladılar. bilya arada ses yapıyor yapmıyor video ya da çektik Ancak kullanıma bağlı parça 2 sene/60 bin km dolduğu için bundan sonra sürekli ses yapsada bişi yapabilceklerini sanmıyorum.

İstedikleri müşteri kitlesine ulaştılar baya satış yaptılar öğretmen hakim doktor indirimleri vs ancak şuan da yetkili servisleri bunalmış gözüküyor. Uğraşmıyorlar eskisi gibi.

kia ceed in de direksiyonu değişmişlerdi arkadaşımın. Cerato yarı otomatikte 40 binde kalkışta titreme probleminden dolayı garantiden baskı balata değişti. Senkronizasyonu vs yapıldı işçilik parça ücretsiz olarak. kia ceed de led far değişti ancak 1 ay parça gelmesi beklenildi.

Karşılaştığım şeyler bunlar şimdiye kadar.

• Bendeki accent in ufak tefek elektronik arızaları olmuştu. Servis çözememişti
    Içinde şuan yıpranma falan olmadığı için direksiyon simidi, vites topuzu gibi şeyler değişmedi. Gerçi olsa bile garanti den değişir miydi bilemiyorum

• Eski aracım Hyundai yeni aracım Kia. Hyundai garanti konusunda zirveye oynar bu üklede. Üç yıllık Dizel aracımı servise götürdüğümde, yakıt tüketimi arttı beyanım üzerine enjektörleri garantiden değişmişlerdi. Başka firma olsa yskıt kaynaklı der garantiye sokmaz.

Şuan Kia kullanıyorum ve maalesef Kia için aynı şeyleri söyleyemem. Kiada garanti 5 yıl değil 2+3 şekilde ve 2 yıl sonrası birçok şey garanti kapsamı dışında. Cam tavanın perdesi bozuldu ve kronik bir sorun herkesin başına geliyor. 5 yıllık süre dolmadan servise gittiğimde bakma zahmetine girmeden garanti dışı dediler. Bütün mekanizmayı uçuk bir rakama değiştirmeyi önerdiler. Gidip bir sunroofçu da uygun bir fiyata ysptırdım yenisinden farkı yok. Kia Türkiye de bu tür uygulamalar yüzünden hakettiği yerde değil bence. Araçtan çok memnunum ama garanti ve servis için aynı şeyi söyleyemem. Keşke Hyundai servisleri Kia araçların bakımını yapsa da onlara gitsek bakıma.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.