Şimdi Ara

20.000 tlye dizel araba tavsiyesi günlük 200 km gidecek (ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar günlük 180-200 km yol yapacağım dizel max 20.000 tl araç aramaktayım.

önerileriniz nedir. daha önce 2004 1.5 dci clio auth. kullandım. 90 binde aldım 202 binde sattım. 1 senede 700 tl masraf ettim yağı suyu bakımı vs.

gönlüm cliodan yana ama takoz gibi geliyor artık. başka neler olabilir. kafayı yemek üzereyim.

28.02.2013 araç alınmıştır:

herkese teşekkür ederim arkadaşlar. 20-21 bin tllik bütçemi fazla zorlamadan gene bildiğim arabayı aldım.
    araç 2003 model clio 1.5 dci expression.
    çift airbag abs klima elektrikli ayna park sensörü orjinal çelik cant yani clionun ful paketi.
    152.000 kmde. 13.700 tl ye aldım. değişen yok. bel altı lokal boyalar var.
    ankaradan rizeye 850kmlik yolda 130 tl lik mazot yaktım. ortalama hızım 90-110 km/s arası.

ankara keçiören migros yanındaki shelden 60 tl lik euro dizel aldım. litresi 4,23 tl ye.
    üstüne ankara nallıhan çıkışından litresi 3,73 tlye 70 liralık normal mazot aldım.
    90 km/s hızın altına düşmedim. 115 km/s üstüne çıkmadım.düşük devir yüksek vites kullandım. hiç boşa atmadım.
    karadeniz sahil yolunu biliyorsanız dipdibe ilçeler ve en az 20 tane trafik lambası var.
    lambalara yaklaşırken gaz kesip vites küçülterek durdum.
    devirle hızlanıp devirle yavaşladım. eşim bas gidelim desede dinlemedim. bildiğim tecrübe ettiğim yöntemle devam ettim yoluma.
    yolda sadece 1 defa samsun termede durdum ihtiyaç molası için onun dışında kontak kapatmadım.

ortalamam 2500 devirde 100 km/s hız ile oldu.
    ben 100-110 tl yakarım diye düşünüyodum. 130 oldu. daha önceden clio tecrübem olduğu için ilk etapda yakıt bana çok geldi.
    zamanında ankaradan yozgata aynı kullanım stiliyle 20 tl mazot yakıyodum. tabi ozamanlar mazot 3 - 3,20 tl falandı.

araç bagajı dolu şekildeydi. malum memlekete gidince akrabalar bişeyler verdi.
    çok ağır olmamakla beraber bakliyat konserve turşu vs türevi şeyler. toplamda 100 kg yoktur bile.
    kendimde 76 kiloyum. eşim 65 kg kısaca araç öyle aman aman tampon yere değecek kadar yüklü değildi.

noter satışından sonra yağ ve filtre bakımı yaptırdım.

5/40 yağ 5 litre : 75
    mazot filtresi : 10
    yağ filtresi : 10
    hava filtresi : 5
    klima filtesi : 5
    işcilik : 15
    120 tl para ödedim.

bana en çok dokunan zorunlu trafik sigortası oldu. 635 tl sigortamı olur. iyi plakayı değiştirmişim. 06 plakaya yeni kayıt en ucuz 635 tl en yüksek 1020 tl çıktı. kasko gibi mübarek.
    53 yani rize plakaya çevirdim 285 e düştü. daha önceden kazam cezam vs yok. arabada herhangi bir hasar pert vs yok. bu 9. arabam.
    sigorta fiyatları uçmuş. sigortacının söylediğine göre seneye indirimle 200e falan düşer dedi. ama pek inanasım gelmedi.

kısaca 65+65 130 tl otobüs bileti parasına kendi hususi aracımla konforlu bir şekilde yolculuk etmiş oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrascb -- 1 Mart 2013; 21:44:19 >

• en önemli faktör yakıt. clioda 100km de 3,3 ltye kadar düşmüştüm zamanında.
  • Sizi ancak clio paklar ama bıkmışsınız anlaşılan:)
    bilmiyorum düşünür müsünüz aklıma seat cordoba geldi. 2004/2005 model dizel olanları bu fiyat civarında olması lazım. Tipi falan clio dan çok daha güzel bir araç bence...
  • 200 km yi sanırım uzun yolda yapıyorsunuz bunu göz önünde bulundurarak ben olsam 1.9 tdi b5 kasa passat alır atık yağla veya kırsal motorinle konforlu şekilde yolculuk ederdim. belki clioya göre biraz fazla yakar ama kanola yağıyla bile çalışır böyle bir seçenek haricindede bulacağınız hemen her araç clio'dan çokta farklı olmayacaktır.. bknz, ibiza tdi, grande punto, belki yüksek km'li linea, clio3 vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 dizel ibizalar çok az yakıyor 2007 model bulabilirsiniz yada 1.3 punto olabilir
  • eski çalıştığım iş yerinde 1.3 mjet punto vardı 2010 model baya iyiydi. hoşuma gidiyor punto. düşünüyor değilim ama hanımı ikna edemiyorum punto konusunda. etmediğim laf dökmediğim dil kalmadı. yakıt az vergi az vs diyorum yok beğenmedim uzaktan kumandalı oyuncak araba gibi duruyor diyor :))
  • 1.3 albea taş toz toprak gider banamısın demez , fazla yakmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30.000 liraya araba tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Citroen C3 var hocam bi tanıdıkta dizel manuel vites.İşinizi görürse pm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

1.3 albea taş toz toprak gider banamısın demez , fazla yakmaz

taşa toprağa girmeyecek ki hocam araba. düz yol otobanda kullanılacak hep.

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Citroen C3 var hocam bi tanıdıkta dizel manuel vites.İşinizi görürse pm

c3 dış kasa olarak güzelde içi garip. çok bi tuhaf duruyor iç dizayn iğrenç bana göre.
  • 2007-2012 clio bak... symbol degil...

sen nasıl 700 lira masraf ettin senede bilemem ben arabayı aldıgımdan beri 500 lira masraf etmedim... 4 sene olmuş...ve triger dahi değiştirdim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benjamin_09

2007-2012 clio bak... symbol degil...

sen nasıl 700 lira masraf ettin senede bilemem ben arabayı aldıgımdan beri 500 lira masraf etmedim... 4 sene olmuş...ve triger dahi değiştirdim...

tek seferde verdiğim bir ücret değil 700 lira. ara ara verdiğim 50-100 toplamda eden miktarı söylemiştim.
    hiç kontak kapatmadım desem yeridir. 90 binde aldım 202 binde sattım.
    yağı suyu filtresi pompası teker bilyaları fren balataları poryası amartisörü vs genel olarak yapılabilecek şeyler ve hep aynı ustada değişmedi.
    yolda sıkıntı veren yada verecek parçalar değişti. kendi ustama göre yüzde 30 fazla verdiğimde oldu. örneğin yolda arka teker bilyasından ses geliyosa çektim sanayiye yaptırdım gibi.
    bilya değişimi ankarada kendi ustama değiştirdimde 60 liraysa yolda duruma göre 100 lira verdiğim oldu. o arka teker bilyası yokmu sağ arka teker 4 defa sol arka teker 3 defa değişti.
    en fazla giden 20bin km gitti. sonuç hep aynı 90ı geçince başlayan uğultu.

• grande punto
  • herkese teşekkür ederim arkadaşlar. 20-21 bin tllik bütçemi fazla zorlamadan gene bildiğim arabayı aldım.
    çift airbag abs klima elektrikli ayna park sensörü orjinal çelik cant yani clionun ful paketi.
    ankaradan rizeye 850kmlik yolda 130 tl lik mazot yaktım. ortalama hızım 90-110 km/s arası.
  • herkese teşekkür ederim arkadaşlar. 20-21 bin tllik bütçemi fazla zorlamadan gene bildiğim arabayı aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrascb

herkese teşekkür ederim arkadaşlar. 20-21 bin tllik bütçemi fazla zorlamadan gene bildiğim arabayı aldım.

15 kuruş yakmış demekki bedava valla. Bu arada güzel tercih yapmışsınız. 10 bin liraya şahin satılıyor zaten.ölmüş eşeğe biner gibi binseniz bile 12 bine satarsınız en kötü hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 kuruşluk verıyı nasıl elde ettı?
    nereden yakıt aldın?
    boşa attınmı aracı?
    hıç gaza basmadınmı?

anlatta bilelim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

15 kuruşluk verıyı nasıl elde ettı?
    nereden yakıt aldın?
    boşa attınmı aracı?
    hıç gaza basmadınmı?

anlatta bilelim :)

ankara keçiören migros yanındaki shelden 60 tl lik euro dizel aldım. litresi 4,23 tl ye.
    üstüne ankara nallıhan çıkışından litresi 3,73 tlye 70 liralık normal mazot aldım.
    90 km/s hızın altına düşmedim. 115 km/s üstüne çıkmadım.düşük devir yüksek vites kullandım. hiç boşa atmadım.
    karadeniz sahil yolunu biliyorsanız dipdibe ilçeler ve en az 20 tane trafik lambası var.
    lambalara yaklaşırken gaz kesip vites küçülterek durdum.
    devirle hızlanıp devirle yavaşladım. eşim bas gidelim desede dinlemedim. bildiğim tecrübe ettiğim yöntemle devam ettim yoluma.
    yolda sadece 1 defa samsun termede durdum ihtiyaç molası için onun dışında kontak kapatmadım.

ortalamam 2500 devirde 100 km/s hız ile oldu.
    ben 100-110 tl yakarım diye düşünüyodum. 130 oldu. daha önceden clio tecrübem olduğu için ilk etapda yakıt bana çok geldi.
    zamanında ankaradan yozgata aynı kullanım stiliyle 20 tl mazot yakıyodum. tabi ozamanlar mazot 3 - 3,20 tl falandı.

araç bagajı dolu şekildeydi. malum memlekete gidince akrabalar bişeyler verdi.
    çok ağır olmamakla beraber bakliyat konserve turşu vs türevi şeyler. toplamda 100 kg yoktur bile.
    kendimde 76 kiloyum. eşim 65 kg kısaca araç öyle aman aman tampon yere değecek kadar yüklü değildi.

noter satışından sonra yağ ve filtre bakımı yaptırdım.

5/40 yağ 5 litre : 75
    mazot filtresi : 10
    yağ filtresi : 10
    hava filtresi : 5
    klima filtesi : 5
    işcilik : 15
    120 tl para ödedim.

bana en çok dokunan zorunlu trafik sigortası oldu. 635 tl sigortamı olur. iyi plakayı değiştirmişim. 06 plakaya yeni kayıt en ucuz 635 tl en yüksek 1020 tl çıktı. kasko gibi mübarek.
    53 yani rize plakaya çevirdim 285 e düştü. daha önceden kazam cezam vs yok. arabada herhangi bir hasar pert vs yok. bu 9. arabam.
    sigorta fiyatları uçmuş. sigortacının söylediğine göre seneye indirimle 200e falan düşer dedi. ama pek inanasım gelmedi.

kısaca 65+65 130 tl otobüs bileti parasına kendi hususi aracımla konforlu bir şekilde yolculuk etmiş oldum.

• hayırlı uğurlu olsun hocam iyi tercih

• quote:

Orijinalden alıntı: bberko

hayırlı uğurlu olsun hocam iyi tercih

teşekkür ederim. daha iyileri daha az yakanı az vergili olanı sizin olsun :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrascb

quote:

Orijinalden alıntı: bberko

hayırlı uğurlu olsun hocam iyi tercih

teşekkür ederim. daha iyileri daha az yakanı az vergili olanı sizin olsun :))

inşallah

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.