İnsan insan mı avlıyor? Bir insan başka bir insani öldürmeye kalkarsa polisin onu vurma - öldürme yetkisi vardır. Abd dahil kimi ülkelerde katiller idam edilir , diğer ülkelerde uzun süre hapiste tutulur . < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
20.07.24 Köpek Saldırısına Uğramam Kısırlaştırma Yeterli Değildir (3. sayfa)
-
-
senin ismin yeterli bro isme bak hamza.
-
aslinda evet insanlar da insanlari olduruyor : (
ama soylemeye calistigim bu degildi.
insanlar da baska canlilari olduruyor ancak bu tum insanlari oldurelim demek olmuyor. peki neden baska bir hayvan insani oldurdugunde butun hayvanlari oldurelime donuyor bu olay?
insan = zekasi yuksek olan hayvan. sadece zeki dogmasi diger canlilarin canini yok saymasi anlamina gelmiyor bence
-
Örneğin insanların yaşam alanı ile doğanın- vahşi yaşamın kesiştiği periferi cevre bölgeler dediğimiz yerler vardır.
Yalnız burada yani bu kesişim bölgelerinde yaşayan insanlar vahşi hayvanlarla karsilasabileceklerinin bilincinde olur ve silahlilardir . Yanlarında yırtıcı av köpekleri vb olur .
Yani olası karşılaşmalarda havaya ateş açarak hayvanı korkutabilir daha kötü senaryoda ateş ederek kendilerini koruyabilirler.
Bu bölgelerde insan ölümleri olabilir fakat kimse 1 ayı 1 insanı öldürdü diye tüm ayıları öldürmeye kalkmaz sadece avcılar saldırgan ayıyı bulup öldürürler gerisine dokunmazlar . Çünkü burası doğadır ve buranın kıyısında yaşayanlar tehlikenin farkında ve hazirliklidır.
Ancak şehrin orta yerinde , sokakta , insanların en güvenli ve doğadan en uzak oldukları yerde bir grup hayvanın gelip sizi parçalanması veya trafiğin orta yerine kaçmanıza, evden dışarı çıkamamanıza neden olması akıl alır birsey degildir.
Çünkü şehirler ve sokaklar insanların doğadan , doğanın tehlikelerinden uzak oldukları yuvalarıdır. Doğada hayvan saldırısı tolere edilebilir ve burada yaşayan jnsanlar hazırlıklıdır. Ancak şehrin orta yerinde hayvan saldırısı tollere edilmez ve insanlar hayvan saldırısına hazırlıklı değil ve olmak zorunda da değillerdir.
Krizin nedeni insanların yaşam alanlarında insan öldürebilecek hayvanların başıboş bırakılması ısrarıdır. Hayvan kaynaklı parazit ve hastalıklar içinde aynısı geçerlidir. Örneğin kuduz bir doga hastalığıdır şehir değil. Yoksa dogaya dediğiniz gibi elimizden geldiğince saygılı davranıp, doğal dengeyi gözetmemiz gerekir .
-
hocam cok hizli yaziyorsunuz : )
ya avcilik cogu yerde spor olarak goruluyor ornegin. veya kediye iskence edip olduren insanlar oluyor.
daha felsefi bir noktadan baslarsak, bu dediginiz alanlari insanlar belirlemis zaten, hayvanlara sormamis kimse xd
sehirlerin tehlikeli olmasi konusunda haklisiniz ancak burada
- "tum kopekleri oldurelim"
- "hicbir sey yapmayalim"
dusunceleri arasinda kocaman bir ucurum var. ben sunu anlamiyorum mesela, tum hayvanlari oldurmek, tum hayvanlari kisirlastirmaktan ne kadar daha kolay? veteriner bir arkadasim pek fark olmadigini soyledi bana, zor olan kisim hayvanlari yakalamak dedi. bu durumda neden kisirlastirmiyoruz? yani sunu anlamiyorum, neden tek yol tum kopekleri oldurmeye geliyor?
kuduz ve parazit konusunda haklisiniz zaten, ciddi sorun bunlar.
-
Öldürelim gitsin. Barınakmış veterinermiş falan filan. Bir sürü masraf bir sürü zahmet. Hiç gerek yok. İnsanı köpekle aynı görenler var bu da onların sorunu.
İtlaf kesin çözümdür. Kısırlaştıracakmışız eceliyle ölecekmiş böyle şeylere gerek yok.
-
Seninki ne berkesu falan gibi bir laik poncik ismidir kesin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben raad biriyim zaten, sen ne sandın? dışarıdan değil gibi mi algılanıyor?
-
Video kaydı var mı? Beyana dayalı olarak mı inanıyoruz?
-
kardeş kpssden çıktım yazıyor ya orada yanımda telefon para hiçbir şeyim yoktu
olsa da çekmezdim ama iyi hatırlattın bir daha olursa anında videoya çekeceğim
-
Her gün binlerce insan bu senaryoyu yaşıyor.
-
Epey de tesadüf olmuş hem telefonun yok, hem kanıtlayabileceğin hiçbir şey yok, hem de tam o sırada köpekler saldırmış.
-
niye tesadüf olsun yazdım ya kpssden çıktım diye
size beyin nakli yapsak gene boş kpssye telefonla girmediğim için yalan söylediğimi ima ediyor la adam
blok blok blok sizinle uğraşılmaz
-
:D internette yazılan her şeye inanmadım diye engellemiş.
Yani hiçbir gün köpek saldırmayıp tam da kpss'ye gittiğin gün başına gelmesi hmmm bilemedim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satoshi. -- 21 Temmuz 2024; 22:31:10 > -
köpek sana bir şey yapmamış ısırmamış havlamış sadece durduk yerde kimbilir ne yaptın hayvan hakları yasası uyutulmasına da karşı da değilsin tamamen öldürmelerini düşünüyorsun belki sende potansiyel katil de olabilirisn senin de kulaklarına turuncu küpe takılmasını istiyorum belli olmaz beni görünce yan baktın diye bana saldırırsın
-
sadece banka oturmak istedim oraya daha yaklaşamadan 30 metre ilerden havlamaya başladı
önceden kısırlaştırma mantıklı geliyordu bu olayla ondan vazgeçtim itlaf edilmeleri şart
-
hiç ben yaşamıyorum. çok ilginç..
-
aaa hamza beni bloklamış. çok üzüldüm. renkli bi kişiliği var halbuki. iyi senaryo yazıyor..
-
bu gidişle, teleskopik askeri jop ve yedek olarak da elektroşok aleti taşıtacaklar millete. tekrar düşündümde combo iyi gider.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 21 Temmuz 2024; 23:26:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X