Şimdi Ara

20 lik diş yardım edin yalvarırım uyuyamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
7.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler cuma günü akşamı dişimde ağrı başladı ve şu an uyutmama gibi bir probleme dönüştü 2 gündür spor yapamıyorum işime odaklanamıyorum uyuyamıyor rahat konuşamıyorum.. bunlara sebep olan yana yatık yarısı dışarıda 20 lik dişim için doktordan randevu aldım kürdanla yanlıslıkla kurcaladım ve kırıldığını farkettım yanı çürük.. sizce yarın ne yapar bu doktor ? Antibiotik tedavisiyle apse varsa temizleme mi yoksa diş çekimimi yoksa diş ameliyatımı ? Ciddi anlamda uyuyamama sebeplerimden biride bu..

Buradan devam edeyim ve güncelliycem :

Doktordan aldığım randevu sonrası gittiğim doktor ilaç verdi ilacı kullan ve 2 gün sonra gel çekelim dedi 2 gün sonra gittim apsenin geçmediğinin farkındaydım.. ancak doktor ne röntgen nede baska bir gözlem amaçlı olaya girdi.. daha kapısından içeri girer girmez yat buraya dedi ve anestezi iğnesi vurdu 15 dakika dışarıda bekle dedi.. ne olduysa şimdi oldu.. dişim uyuşmaktan ziyade boğazım şişmeye başladı dışarıda nişanlıma bayılıyorum dedim zira artık nefes almam tamamen kaybolmuş boğazım balon gibi şişmişti.. gözlerimi açtığımda acildeydim. Burada doktorlar yatırmış burnumda alkol kokusu tüm vücudum uyuşmuş.. kalp cihazı ve solunum cihazı yanımda.. tam etrafıma bakınmaya devam ediyordum ki serumun girdiğini farkettim... diş hekımınin adı yasemin çalışkan arkadaslar. Ben bayıldığımda ben bişey yapmadım numara yapıyor demiş..

Bugün biga devlet hastanesini bıraktım ve çanakkale devlet diş hastanesinde koray kesim adlı doktora çıkmış bulunmaktayım..

Doktora girer girmez derdimi dinledi 15 dakika konuştuk ilk iş röntgen oldu.. bana araştırmaya gitmek üzere bir kağıt verdi ve ben senın riskini alamam dedi. Alerji testi için gittiğim yada daha doğrusu gönderildiğim hastane anestezi testini yapamadığını söylediği için.. doktor bey bana istanbul çapa diş sağlığı fakultesine sevk verebilceğini kimseye gidip çektirmemem gerektiğini hayatımın sözkonusu olduğunu söyledi.. bundan sonraki süreç istanbulda devam edicek sizlerden ricam çapada bildiğiniz tanıdığınız iyi dediğiniz doktorlar varsa isim rica ediyorum bu konuda soracağınız sorularada açığım. 20 lik diş kabusunuz olmasın diyenlere kabusum oldu bile demek lazım 1 aydır resmen ilaç bağımlısı oldum çözüm bulunmaz dertteyim :(

Yardımlarınıza açığım 10 güne sevki alıcam gidicem çapaya arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MooNSpeLL_ -- 8 Mayıs 2014; 18:20:32 >

• Ameliyatla 20lik disi alirlar. Uyusturmak icin yaptiklari igne biraz acitir onun disinda hissetmezsin. 1 hafta sonra duzelir.
  • 20'lik diş zaten çekilmez. Ayrıca normal bir dişçi değil, cerrahın işidir ve adı üstünde "ameliyat" zaten. Çekilmez dediğim şu şekilde; orası açılır ve diş kırıla kırıla parçalar halinde alınır. Yani tek parça olarak çekilip alınmaz. Bu yüzden kırık olması bir şeyi değiştirmiyor. Sonra da açılan yer dikilir ve yara kapanana kadar iltahap olmasın diye yüksek dozda bir antibiyotik tedavisi uygulanır.

Ben 20'liklerimi doktora gösterdim; ilk damağı yararak çıkma aşamasında ve büyüdüğü aşamalarda 4-5 kere dönem dönem ağrılar yaptı, ağrı kesiciler alarak geçiştirdim. Yemek yemek bile can sıkıcı hale gelmişti. Ama iki hafta, bilemedin en fazla 1 ay falan sürmüştür ağrısı. Dediğim gibi 4-5 yıldır 4-5 defa ağrı yaptığı dönem oldu. Ama şu anda baya uzun hale geldi ve başka bir dişi yandan ittirmiyor veya altından çıkmaya çalışmıyor. Ayrıca baktı ve çürümüş zaten dedi. İstersen alırız dedi ama ağrı sızı yapmadıkça gerek yok dedi. O da biliyor ameliyatın, ameliyatı olan için hoş bir şey olmadığını. Ben de boşu boşuna ameliyatla tedaviyle uğraşmak istemedim. Ağrıdan kıvrandırırsa giderim, keser alır..

Ayrıca 20'lik dişlerine dua et sen; iyi ki böyle değilsin.
    http://evrimagaci.org/fotograf/46/5760

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

20'lik diş zaten çekilmez. Ayrıca normal bir dişçi değil, cerrahın işidir ve adı üstünde "ameliyat" zaten. Çekilmez dediğim şu şekilde; orası açılır ve diş kırıla kırıla parçalar halinde alınır. Yani tek parça olarak çekilip alınmaz. Bu yüzden kırık olması bir şeyi değiştirmiyor. Sonra da açılan yer dikilir ve yara kapanana kadar iltahap olmasın diye yüksek dozda bir antibiyotik tedavisi uygulanır.

Ben 20'liklerimi doktora gösterdim; ilk damağı yararak çıkma aşamasında ve büyüdüğü aşamalarda 4-5 kere dönem dönem ağrılar yaptı, ağrı kesiciler alarak geçiştirdim. Yemek yemek bile can sıkıcı hale gelmişti. Ama iki hafta, bilemedin en fazla 1 ay falan sürmüştür ağrısı. Dediğim gibi 4-5 yıldır 4-5 defa ağrı yaptığı dönem oldu. Ama şu anda baya uzun hale geldi ve başka bir dişi yandan ittirmiyor veya altından çıkmaya çalışmıyor. Ayrıca baktı ve çürümüş zaten dedi. İstersen alırız dedi ama ağrı sızı yapmadıkça gerek yok dedi. O da biliyor ameliyatın, ameliyatı olan için hoş bir şey olmadığını. Ben de boşu boşuna ameliyatla tedaviyle uğraşmak istemedim. Ağrıdan kıvrandırırsa giderim, keser alır..

Ayrıca 20'lik dişlerine dua et sen; iyi ki böyle değilsin.
    http://evrimagaci.org/fotograf/46/5760

Allah razı olsun attığın fotoğrafa baktım şükür etrim ve içimi huzur kapladı birden :) devlet hastanesinde randevu aldım 4 diş hekimi vardı elbet birisi bakar bu durumada hastanede operasyon için belirli bir saat yada gün verirler ozaman yarın :( buda zamanla korkmam için ayrı bir sebep hayırlısı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Wesley Sneijder 10

Ameliyatla 20lik disi alirlar. Uyusturmak icin yaptiklari igne biraz acitir onun disinda hissetmezsin. 1 hafta sonra duzelir.

Daha once kanal tedavisi falanda gördüm en az 4 defa dişte çektirdim iğnenin acısı önemli değil benim açımdan sadece dişin çok geride ve yana yatık şekilde uzamış olması ve anlatılanlar korkutuyor :( devlet hastanesinde yaptıracak olmamda cabası ki daha önce özelde cektiğim sıkıntıları devlette cekmeyen şanslı kişilerdenim ama yinede bir tereddüt :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: MooNSpeLL_

quote:

Ameliyatla 20lik disi alirlar. Uyusturmak icin yaptiklari igne biraz acitir onun disinda hissetmezsin. 1 hafta sonra duzelir.

Daha once kanal tedavisi falanda gördüm en az 4 defa dişte çektirdim iğnenin acısı önemli değil benim açımdan sadece dişin çok geride ve yana yatık şekilde uzamış olması ve anlatılanlar korkutuyor :( devlet hastanesinde yaptıracak olmamda cabası ki daha önce özelde cektiğim sıkıntıları devlette cekmeyen şanslı kişilerdenim ama yinede bir tereddüt :(

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun

• quote:

quote:

Yan yatik olmasi filan cok onemli degil parcalayip aliyorlar. Belki biraz daha ugrastirabilir ama kesinlikle en kotusu basta vurulan igne. 4 tane 20lik disini aldirmis biri olarak soyluyorum bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

geçmiş olsun

Teşekkür ederim inşallah atlatıcam :)
  • quote:

quote:

quote:

Yan yatik olmasi filan cok onemli degil parcalayip aliyorlar. Belki biraz daha ugrastirabilir ama kesinlikle en kotusu basta vurulan igne. 4 tane 20lik disini aldirmis biri olarak soyluyorum bunu.

İnternette okadar çok bilgi kirliliği var ki hani yarın çekiyoruz deseler yok ben intihar ederim diycek hale bürünmüştüm :) teşekkür ederim inşallah yarın dediğiniz gibi olur :) içimi rahatlattınız :)

• kardeşim herkes ameliyat diyip yanlış bilgilendirme vermiş doktor önce çene röntgenini istiyecek ve dişin köküne bakacak 20'lik dişin gömülü ise işte o zaman ancak ameliyatla alınabilir ama değilse normal bir diş gibi çektirir kurtulursun biraz daha uğraştırır diğer dişlere göre ama kesinlikle gömülü değilse ameliyat olmazsın ayrıca iltihap apse var ise diş etinde sana antibiyotik yazar ve 1 hafta sonrasına randevu verir eğer antibiyotik işe yaramazsa iltihabı kurutmak için neşterle küçük bir çizik atar diş etine ve apseyi sıkarak dışarı boşaltır ve diş etine atel uygular kalan iltihabı çekmesi için ama apse iltihap felan yoksa direk antibiyotiksiz çeker tabiki çene röntgenini gördükten sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanks55 -- 14 Nisan 2014; 3:18:01 >
  • bendede var gecen doktor alalimmi dedi yok kalsin simdilik dedim ama o kadar hizli curuduki isik hizinda sinavlardan sonra gidip cektirecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanks55

kardeşim herkes ameliyat diyip yanlış bilgilendirme vermiş doktor önce çene röntgenini istiyecek ve dişin köküne bakacak 20'lik dişin gömülü ise işte o zaman ancak ameliyatla alınabilir ama değilse normal bir diş gibi çektirir kurtulursun biraz daha uğraştırır diğer dişlere göre ama kesinlikle gömülü değilse ameliyat olmazsın ayrıca iltihap apse var ise diş etinde sana antibiyotik yazar ve 1 hafta sonrasına randevu verir eğer antibiyotik işe yaramazsa iltihabı kurutmak için neşterle küçük bir çizik atar diş etine ve apseyi sıkarak dışarı boşaltır ve diş etine atel uygular kalan iltihabı çekmesi için ama apse iltihap felan yoksa direk antibiyotiksiz çeker tabiki çene röntgenini gördükten sonra

Elle tutulabilir boyutta dışarıya çıkıntısı var yanı kök dişlerimle aynı boyda bende öyle düşünüyorum ancak yana yatık olmasından dolayı ameliyat yada çekim bile olsa dikiş şart gibi geldi.. çok fazla korkuyordum taa ki bu konuyu açana dek yanı :) internetteki bilgiler sağolsun.. daha önce böbrek ağrısıda çekmiş birey olarak hayatım boyunca dahada hiçbiryerimde bu şekilde ağrı hissetmedim.. ona rağmen çekimden korkuyorum

• MooNSpeLL_ kullanıcısına yanıt
    hocam bilirim o acıyı valla allah düşman başına vermesin şükür olsunki 20 lik dişlerimde sorun yaşamadım ne çıkarken ne çıktıktan sonra ama arka öğütücü alt dişim cürümüştü onun acısını 1 ay dişciden korktuğum için çektim artık ağzımdan akan salyalar yastığı göl haline getirmiştiki bu böyle olmuyacak dedim bir sabah 5 de hazırlanıp 6 dan 8 olan mesai saatine kadar ilk sırada bekledim sıramı alıp çektirip kurtuldum salakmışım o acıyı çektiğime değecek hiç bir şeyle karşılaşmadım ve çok iyi sövdüm o dişi doktordan alıp :) geçmiş olsun tekrar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanks55

hocam bilirim o acıyı valla allah düşman başına vermesin şükür olsunki 20 lik dişlerimde sorun yaşamadım ne çıkarken ne çıktıktan sonra ama arka öğütücü alt dişim cürümüştü onun acısını 1 ay dişciden korktuğum için çektim artık ağzımdan akan salyalar yastığı göl haline getirmiştiki bu böyle olmuyacak dedim bir sabah 5 de hazırlanıp 6 dan 8 olan mesai saatine kadar ilk sırada bekledim sıramı alıp çektirip kurtuldum salakmışım o acıyı çektiğime değecek hiç bir şeyle karşılaşmadım ve çok iyi sövdüm o dişi doktordan alıp :) geçmiş olsun tekrar
    2 hafta önce 2. gömülü 20lik dişimi çektirdim.Ameliyathanede çektiler dişi operasyon sırasında hiçbirşey hissedilmiyor gerçekten.Ama ilk 1 hafta ağrılı geçiyor,yemek yemekten nefret ettiğim zamanlar oldu,ilk gün ise felakketti diyebilirim.Ağrıdan çok ilk gün ağzının tamamının uyuşmuş olması gerçekten iğrenç bir his.Ama genel olarak hepsi geçiyor be unutuyorsun yani :)

Doktorun dişi nasıl çekeceği ise önemli bir husus.Mesela benim ilk 20liğimi bir erkek doktor çekti yarım saat filan sürdü adam gayet kibardı,anlata anlata tamamen parçalayarak çekti dişimi o diş çekiminden sonra ağrım çok olmadı.Ama diğerini ise burnu havada bir genç bayan çekti,neredeyse hiç parçalamadan kocaman bir dişi tek hamlede çekti ve bu sefer yaram gerçekten çok ağrı yaptı.Doktor önemli yani,erkek çekerse daha iyi olur.

Edit : Yüzünde çok fena şişecek haa :) 1 hafta balon gibi kafayla gezecen sana buz koy diyecekler ama bir etkisi olmuyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r10semih -- 14 Nisan 2014; 5:45:56 >

• Benimde 20lik dişler yan çıktığı için ameliyatla aldılar yarıp, 2-3 gün buz koydum sürekli, 1 hafta boyuncada hep şişikti. 1 hafta sonra dikişler alındı 2-3 gün fazla açamadım ağızımı alındıktan sonra dikişler, 1 - 1,5 aydada anca et doluyor kesilen yerlerin içi. 1 - 1,5 ay orayla yemek yememen gerekicek ama sıkıntı sadece 1 hafta sürüyor.
    Seninkinide yarıp alır büyük ihtimal ameliyatla. Bazılarınınki çok ağrıyormuş, benim altlı üstlü bir arada alındı yinede normalinden daha çabul iyileştim.
  • Doktor film çekmedi baktı öyle 5 saniye kadar ve antibiotikle agrı kesici verdi carsamba günü cekicez dedi.. operasyon gerekmiyormu dedim operasyon cıkmamış olsydı gerekirdi dedi.. 2 gün var ve anyibiotik verdi 2 günde apse inermı düşüncelerdeyim.. aynı zamanda çekip almak basitmi bukadar ? Hemen hallederiz triplerinde hanfendi .s korkuyorum şu an acıkcası .s
  • quote:

Doktor film çekmedi baktı öyle 5 saniye kadar ve antibiotikle agrı kesici verdi carsamba günü cekicez dedi.. operasyon gerekmiyormu dedim operasyon cıkmamış olsydı gerekirdi dedi.. 2 gün var ve anyibiotik verdi 2 günde apse inermı düşüncelerdeyim.. aynı zamanda çekip almak basitmi bukadar ? Hemen hallederiz triplerinde hanfendi .s korkuyorum şu an acıkcası .s

Bugün gittim film cekilmeden ve apsenin geçmediği damağa 3 adet yanlış anestezi iğnesi sonucu bayıldım acilde gözleri açtığımda hala nefes alamıyordum şu an evdeyim.. arkadaşlar asla devlet hastanesinde yaptırmayın.. ölümden dönmüş ve 20lik dişim hala agzımda vaziyette eve gelmiş bulunmaktayım.
  • Konu güncel ilk mesaj güncellendi arkadaşlar abiler kardeşler ne olursa olsun yardım edin :(
  • quote:

Konu güncel ilk mesaj güncellendi arkadaşlar abiler kardeşler ne olursa olsun yardım edin :(
    ben geçende 20lik dişimi ilerde sorun çıkarmasın diye çektirdim.Ama ağrı yapmadı gibi birşey yani 10/2 (çürük değildi belki ondandır).sanırım benimki ileri derece değil?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technology41

ben geçende 20lik dişimi ilerde sorun çıkarmasın diye çektirdim.Ama ağrı yapmadı gibi birşey yani 10/2 (çürük değildi belki ondandır).sanırım benimki ileri derece değil?

Benim sorunum aslında dişten başladı anestezi iğnesine alerjim olduğu için içinden çıkılmaz bir hal aldı :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.