Şimdi Ara

20 Mart 2022

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yorum: Kişisel gelişimime ağırlık verdiğim bir gün oldu. Güzel, verimli bir gündü.

Ekstra yorum: Jules Payot' un irade terbiyesi kitabından edindiğim bazı görüşleri hayatıma entegre etmeye karar verdim. Kitapta anlık ,büyük işlerdense sürekli ,uzun vadeli, anlamlı işlerin bize sağlayacağı yararlardan bahsediyor.

Her şeyi yapmaya çalışmak ki bu benim dün bahsettiğim mükemmeliyetçiliğe sebep oluyor. Bu da aslında hiçbir şey yapmamak demek. Bununla beraber dağınık çalışkanlık -tembelliğin farklı bir türü-kavramından da bahsediyor. mesela gün içinde birçok işi bitirmişiz ama yapmamız gereken -önceliği olan- işi bitirmemişiz. akşam yatağa uzandığımızda ben bugün işlerin çoğunu bitirdim kafasıyla uyuyoruz. Kısaca vicdan mastürbasyonu yapıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımda coşkulanmadan uzak, yoğun odaklı çalışma şeklinde gideceğim. Sarf ettiğim çaba tek bir neticeye yönelik olacak.

Bu süreçte uzak duracağım bazı şeyler:

*''Her istediğini yapabilirsin yeter ki iste.'' anlayışı barından video vb. şeyler.

*Sahte telaş yaratacak haberler(Sadece ana akım medyadan bahsetmiyorum. Youtube'a girdiğinizde saçma başlıklı, içerikli YKS videoları da buna dahil.)

*Çok yemek ve çok uyumak.

*Değişime açık olmamak.

*Samimiyetsizlik ve özensizlik.

Sığır gibi yaşamamanın ve çalışmanın verdiği mutluluğu her gün yaşamak için çaba göstereceğim. Zihinsel dayanıklılığımı arttıracağım. Tefekkür içinde olacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    11.03.2024 saç ekim
    10 ay önce açıldı
    1 OCAK 2023' TE UPLANACAKTIR
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.