Şimdi Ara

20 MİLYON ARAÇ RADYOSU ÇÖP, DAB GELİYOR, ARAÇ BAŞI 40-60 $ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
4.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zotacing

Devlet ödesin parasını, ben para fln ödemem, arabada ki orijinal radyo da bozulursa dava açarım.

Ben sıfır araba alırken TRT bandrol parası verdim, o parayı yani %18 KDV'mi iade etsin araç fiyatı üzerinden o zaman.

AİHM'ye kadar gider bu iş.

Arkadaş komedi filmi izlemiş herhalde güldürmek istiyor bizi 30 kişi de gülmüş (artı verenler).. O zaman Apple iphone 4s alalım çünkü hala sıfırı satılıyor ve biz 4.5 G 'ye geçtiğimiz zaman 4S telefonumuz 4.5G 'den yararlanamayacak o yüzden ABD devletine dava açalım diyelim bak biz telefon aldık ama senin yaptığın telefon bizim 4.5G 'yi desteklemiyor öde bize hakkımız olan kısmı diye olur mu?? O yüzden bir şey yazacağım sonra üye kendine hakaret edilmiş olarak alınıyor al bir de boşu boşuna ceza..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Devlet ödesin parasını, ben para fln ödemem, arabada ki orijinal radyo da bozulursa dava açarım.

Ben sıfır araba alırken TRT bandrol parası verdim, o parayı yani %18 KDV'mi iade etsin araç fiyatı üzerinden o zaman.

Arkadaş komedi filmi izlemiş herhalde güldürmek istiyor bizi 30 kişi de gülmüş (artı verenler).. O zaman Apple iphone 4s alalım çünkü hala sıfırı satılıyor ve biz 4.5 G 'ye geçtiğimiz zaman 4S telefonumuz 4.5G 'den yararlanamayacak o yüzden ABD devletine dava açalım diyelim bak biz telefon aldık ama senin yaptığın telefon bizim 4.5G 'yi desteklemiyor öde bize hakkımız olan kısmı diye olur mu?? O yüzden bir şey yazacağım sonra üye kendine hakaret edilmiş olarak alınıyor al bir de boşu boşuna ceza..

Bilgi darağacı bu kadarsa bir şey diyemeyiz. Telefon sürekli yeniliğe ve gelişmeye açık bir elektronik üründür, alan kişi buna göz önüne alır.

FM/AM radyo ise 50 yıldır aynı teknoloji üzerinden devam etmektedir ve gelişime açık bir elektronik ürün değildir, en fazla CD çalar, kaset çalar, USB vs... gibi 3-5 tane yan özellik monte edilir, bilgisayar oyununa yama/patch kurar gibi yani.

Ben bu devlete, telefon alırken, araba alırken, bilgisayara tv kartı alırken, hep TRT vergisi ödemişim, cihaz parası hariç. Cihaz alırken TRT vergisi yanında bir de KDV ve ÖTV denen 2 saçma vergiyi daha ödemişim.

Şimdi devlet bir şey yapacaksa ve bunun adı yenilikse, bunu aldığı vergiler ile yapacak ve kimseden para istemeyecek. Verginin amacı budur. Ak fan boy isen bunu anlamayacaksın boşuna okuma, eğer değilsen devam ediyorum ve okuyabilirsin;

GSM sektöründe 3G'ye 2009 yılında geçtik, insanlardan 3G'ye geçtik masraf yaptık diye para aldılar mı? Hayır almadılar, sadece telefonu 3G desteklemeyen insanlar 3G'li telefon aldılar, firmalar hatta tanış diye ilk 1 ay, 3 ay 3G interneti bedava sundular, simkartları bedava değiştirdiler. Neden? Çünkü firmalar devlete ödedikleri verginin bir kısmını her ay simkart başına müşterilerden 1.40TL olarak kesiyorlar. Bundan kaç kişinin haberi var? Yani Turkcell-Avea-Vodafone kendi ödemesi gereken vergiyi, bir takım yasalara uygun hile ve açıklar ile müşterisine ödetiyor.

Türkiye'de 90 milyon adet hat kullanılıyor. 1.40TLx90.000.000 = ne yapar aylık? Sen zaten öküz sürüsü kadar her yerden, her şekilde vergi ödeyen ve kazığa oturtulmuş vatandaşsın, artık bırakalım da bazı şeylerin bedava olmasını da istemek hakkımız olsun.

Yakında çöp vergisinin yanına + olarak çöp kamyonları çok yakıyor diye benzin vergisi diye bir şey de kitleseler ona da ses çıkarmayacaksınız, ülke zaten bu zihniyet yüzünden bu geri dönüşü olmayan felaket hale geldi.

Sen bir şey yazmışsın ben de cevabını vermişim ister AK boy fan gör ister ne görürsen gör gözün o şekil görebiliyorsa benim yapabileceğim bir şey yok sen bildiğini okumaya devam et ben de bildiğime devam edeyim sana onu bunu yazmakla zaman harcamak istemiyorum sen devam et yazmaya.. Ve zamanı yakalamak istiyorsan teknolojiyi takip etmek istiyorsan geri kalmak istemiyorsan ipe ipe ödeyeceksin ödeyeceğiz o vergiyi ben de analog uydu aldım sonra dediler dijital uydu sonra dediler dijital hd uydu şimdi de karasal yayın diyorlar istersem almayayım ipe ipe alacağım bu kadar basit.. Ama şu var ki ben bunu bilerek isteyerek kabul ederek alacağım ve ödeyeceğim sana gelince de sen de alacaksın ve bir de üstüne yazacaksın isyan ede ede farkımız bu olacak..

İşin kötüsü sanki sadece AKP yapıyormuş bunu geçmişteki partiler hiç yapmamış gelecekteki diğer partiler de (iktidar olacaklardan bahsedeyeyim) yapmayacakmış ve hatta sadece Türkiye bu vergileri alıyor ABD 'si, Almanya 'sı, Rusya 'sı, İtalya 'sı almıyormuşta bir tek bunu Türkiye yapıyormuş gibi yazıp çiziyor ya halkımız neden daha ileri bir ülke olamadığımızı anlıyorum çözüm üreten bir ülke değil şikayet eden bir ülke anca bugün kü gibi olabilir..

• Şöyle universal bir ürün var aynı teknoloji mi bilemiyorum...

http://www.amazon.co.uk/EasyDAB-V-DAB-Universal-Digital-Adapter/dp/B010DO4UPS/ref=pd_sim_sbs_23_1?ie=UTF8&dpID=41MvuheQOeL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_&refRID=03F33V4Q0P1X2T10C52S

Alacağımdan değil de meraktan araştırayım dedim benim toyota için bu modül çalışırsa sorun kalmaz.

http://www.amazon.co.uk/Electronics-Toyota-DAB-Module-Capable-Radio/dp/B00OM46ATA

• Turksat ve bazı dijital platformlardan çıkarttıkları kanallar halen radyoda yayın yapabiliyor.
    Onlar için, sistemi komple değiştirip , yeni sistemde de onları almayacaklar. Yani pire için yorgan yakılıyor.
  • yevmişim radyosunu motorun sesini dinlerim daha iyi. 1.9 TDI :)))
  • Aracın mevcut teybi radyo alıcısı yetersiz olduğundan alternatif olarak aux ve usb desteği olmadığından, yeni teyp aldım. Tekrar para falan vermem radyo dinlemek için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan zaten masraftan yılmışım bide bu mu çıktı başımıza.
  • aux varken kim radyo dinlerki. ayrıca bence haber biraz abartı olmuş fm frekanslarının tamamen boşalacağını zannetmiyorum.
  • Galiba evlerde ki müzik setleri de değişecek?Yanlış mı anladım yoksa.Doğruysa benide bilgilendirin çünkü bu ara yeni müzik seti bakıyordum
  • Selam
    Bu tarz yayınların abonelik bedeli var. Örnek abd'deki sirius. Basitçe ekipman değişikliği ile olacak iş değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayihani

Ben hep 50 liralık alıyorum. Şaka bir yana eski anolog yayın durdurulacak mı ben onu anlamadım. Durdurulacaksa neden durdurulacak. Radyoların geçiş sürecinde hem eski yayını hemde dab yayını yapması teknik olarak mümkün değil mi. Veb aracımın teyyipini değişmek istemiyorum. Gerçi Sd kart bana yeter ama elimdeki sistemden neden olayım.

Ben analog yayının tamamen kaldırılacağını sanmıyorum hocam hala TV ler için bile kullanabiliyoruz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Bilgi darağacı bu kadarsa bir şey diyemeyiz. Telefon sürekli yeniliğe ve gelişmeye açık bir elektronik üründür, alan kişi buna göz önüne alır.

FM/AM radyo ise 50 yıldır aynı teknoloji üzerinden devam etmektedir ve gelişime açık bir elektronik ürün değildir, en fazla CD çalar, kaset çalar, USB vs... gibi 3-5 tane yan özellik monte edilir, bilgisayar oyununa yama/patch kurar gibi yani.

Ben bu devlete, telefon alırken, araba alırken, bilgisayara tv kartı alırken, hep TRT vergisi ödemişim, cihaz parası hariç. Cihaz alırken TRT vergisi yanında bir de KDV ve ÖTV denen 2 saçma vergiyi daha ödemişim.

Şimdi devlet bir şey yapacaksa ve bunun adı yenilikse, bunu aldığı vergiler ile yapacak ve kimseden para istemeyecek. Verginin amacı budur. Ak fan boy isen bunu anlamayacaksın boşuna okuma, eğer değilsen devam ediyorum ve okuyabilirsin;

GSM sektöründe 3G'ye 2009 yılında geçtik, insanlardan 3G'ye geçtik masraf yaptık diye para aldılar mı? Hayır almadılar, sadece telefonu 3G desteklemeyen insanlar 3G'li telefon aldılar, firmalar hatta tanış diye ilk 1 ay, 3 ay 3G interneti bedava sundular, simkartları bedava değiştirdiler. Neden? Çünkü firmalar devlete ödedikleri verginin bir kısmını her ay simkart başına müşterilerden 1.40TL olarak kesiyorlar. Bundan kaç kişinin haberi var? Yani Turkcell-Avea-Vodafone kendi ödemesi gereken vergiyi, bir takım yasalara uygun hile ve açıklar ile müşterisine ödetiyor.

Türkiye'de 90 milyon adet hat kullanılıyor. 1.40TLx90.000.000 = ne yapar aylık? Sen zaten öküz sürüsü kadar her yerden, her şekilde vergi ödeyen ve kazığa oturtulmuş vatandaşsın, artık bırakalım da bazı şeylerin bedava olmasını da istemek hakkımız olsun.

Yakında çöp vergisinin yanına + olarak çöp kamyonları çok yakıyor diye benzin vergisi diye bir şey de kitleseler ona da ses çıkarmayacaksınız, ülke zaten bu zihniyet yüzünden bu geri dönüşü olmayan felaket hale geldi.

Yapma hacı, iyi saçmalamışsın. Ada'mın verdiği 3G örneği gayet net ve doğru. Kullanmak istiyorsan elindeki cihazın yenisini alacaksın. Hatta hiç internet kullanmazken artık ilave internet paketi masrafın oldu. Çünkü herkes mobil site ve uygulamalara ağırlık verdi.

Fm-am radyo yayınları cep telefonları kadar hızlı gelişmiyor diye bir daha hiç gelişmeyecek mi ? Buna zaten hayır diyemezsin E gelişir de kullanmak istiyorum diyorsan ,cihazın bunu destekleyecek bu kadar basit. Hangi devlet "ne olur dijital yayın dinle , ne olur! " diyip sana ücretsiz teyp vs vermez. Sonuçta sen özgür bir insansın, ister dinlersin ister dinlemezsin. mesela sana zorla mı 3G destekli telefon aldırdılar ? Bir düşün. Gittin her Türk gibi en pahalısına atladın, bi ton özelliğe para verdin. Halbuki telefon aldığın yerde 100 TL ye de telefon vardı ama Almadın. Neden ? İnternete de gireyim, şunu da yapsın, bunu da yapsın dedin. Karşılığını Söke söke aldılar.

Bi de şu trt payı olayını Erdal bakkalınkine çevirdiniz neyse.

Ben radyo dilesem ne dinlemesem ne ? Dağdaki çoban düşünsün

• Haberi çıktığı gün ben de okumustum bir şey anlamamıştım,

Detaylara baktım,
    Sistem güzel evvel allah,
    Ama haberi yapan milliyet masabaşı haberi yapmış,
    Haberde geçen 40 - 60 dolar kim belirlemiş, süreyi keim tespit etmiş kaynak yok.

Resmi bir kurumdan duyuru olmadan bir şey almaya gerek yok
    Sonucta bu işlere bakan kurumlar var

Ayrıca her şeyden vergi alan devlet hizmet verdim diye para isteyemez
    Kendi açıklarını kapatmak için her şeyden para istiyorlar
    biz para istedik mi yookk

Radyo dinleniyor evet
    Arabayla işe gidenler, seyahat edenler, Kadir çöpdemir,, nihat, cem arslan, ceyhun yılmaz vb prgramcılar dinleniyor ve de keyifli oluyor,
  • Heyecana gerek yok en az 5 yıl bekleyin. Daha sonra çinden 10 dolara modül alır hem radyo dinler hem de akıllı telefona bağlayıp tv izleriz. Ha unutmadan. 5 yıl sonra tüm kanallar aynı yayını yapınca kaç kişi izleyecek orası meçhul

• 2016 ı oldu gelemedi türkiye de böyle teknoloji haberlerine atlamayın hemen daha adam gibi fm yayını yok şehirler arası yolda ve kırsal da TRT FM DEN BAŞKA ÇEKEN RADYOMU VAR. ORTA UZUN KISA DALGA YAYINLARI BİLE BELLİ SAATLER'DE YAPILIYOR ADAM GİBİ RDS BİLGİ YAYINI BİLE YAPILMIYOR TRAFİKLE İLGİ BUNLAR OLMADAN DAB SİRUSXM GİBİ ŞEYLER BİZE UZAK BİZ DAHA 90'LAR DA UHF VHF YAYINLARI BİLE PARAZİTSİZ GÜÇLÜ YAPAMADIK Bİ KAÇ ÖZEL KANAL DIŞINDA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

iyi de orjinal olmayan teyp te iğrenç duruyor ya

Ben de bunu düşünüyorum aslında. Parayı geçtim, teyp nasıl uyacak benim arabaya diyorum. Volvo teyp mi yapacak yeniden

• Astra'nın CD400 Radyosunda DAB var mı bilmiyorum ama kitapçıkta DAB ile ilgili birşey yazıyordu. Eğer yoksa fiyatı Almanya'da 210€ yani 695 TL.

• 24 mart 2016 ortada ne gelen var ne giden..her zamankı gibi yalan oldu bu iş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 24 Mart 2016; 11:24:03 >
  • Fos çıktı

• bi arada çanak antenler kaldırılacak diye yaygara kopardılar ne oldu yalan oldu her zaman ki gibi bişey olmadan atıp tutuyolar sırf haber olsun die ben bişeyler yapılıp bitmeden uygulamaya geçilmeden inanmıyorum artık
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.